text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Expressen - Debatt 

Därför lockar SSU så många islamister

I SSU och Socialdemokraterna dyker det återkommande upp extremister med islamistiska, homofoba, antisemitiska och sexistiska åsikter. 

Ska SSU och S ha någon trovärdighet alls i arbetet för ett mer fritt och öppet Sverige krävs att de river upp rötterna som återkommande förenar dem med extremister, skriver Douglas Thor, Muf.

... läs mer »

S-toppen som vägrar lyssna på forskning

I min verklighet bör man lyssna på forskning och utredningar och undvika politik som ger högre arbetslöshet.

Tyvärr verkar Annelie Karlsson (S) vara alltför fast i en bild av elaka högerspöken för att se faran med höjd a-kassa, skriver Timbros Caspian Rehbinder i en slutreplik.

... läs mer »

EU måste ta ledarrollen för en tvåstatslösning

Det är av allra största vikt att EU når enighet och agerar för att blockera Israels illegala annektering, skriver Evin Incir (S), huvudförhandlare för Palestinafrågan i Europaparlamentet. 

... läs mer »

Lyft blicken – alla ni som fördömer sexköp

Ännu en gång har den politiska diskussionen om handel med sexuella tjänster kommit på tapeten. Och helt plötsligt blir nästan alla i det politiska etablissemanget hängivna marxister, skriver statsvetaren Mike Enocksson.

... läs mer »

Storbolagen ska inte ha några stödpengar

Undersköterskors och industriarbetares skattepengar ska inte gå till stora bolag med kapitalstarka ägare. Där måste ägarna ta sitt ansvar och skjuta till pengar. Under de goda åren har de tagit ut aktieutdelningar, enorma löner och bonusar, skriver Ulla Andersson (V).

... läs mer »

Vem ska betala när MP halverar arbetstiden?

Miljöpartiet sitter i regeringen och bör lägga all sin vakna tid åt att delta konstruktivt i krisarbetet. Istället kör de solo och fortsätter att lägga fram verklighetsfrånvända förslag.

Har MP en egen sedelpress i Rosenbad som Socialdemokraterna inte känner till? skriver Gulan Avci och Mats Persson (L). 

... läs mer »

Sätt dit gängen som använder barnkurirer

Använd befintlig lagstiftning kreativt och pröva om människohandelsbrottet kan användas för att hindra viss nyrekrytering till kriminalitet, skriver vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand och utredarna Maria von Bredow och Mikael Thörn.

... läs mer »

S vill ”utvisa fler” – det klingar oerhört falskt

Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för den ökade otryggheten.

Nu vill de signalera ett uppvaknande. Börja då med att ta ansvar och be det svenska folket om ursäkt för att ni gång på gång sopat problemen under mattan, skriver Jimmie Åkesson och Adam Marttinen (SD).

... läs mer »

Det är inte vårdbolag som skapat vårdkrisen

Två vänsterpartister anklagar Kristdemokraterna för att vilja bygga om Sveriges sjukvård. Det har de rätt i, skriver Acko Ankarberg Johansson (KD).

... läs mer »

MP: Tänk om vi alla kunde arbeta mindre

Frågan är om det normala är bra. Och framför allt, vad kostar det oss i längden?

Om vi hade växlat in de tekniska framstegen i kortare arbetstid, då hade 4-timmars arbetsdag kunnat förverkligas, skriver flera riksdagsledamöter från Miljöpartiet.

... läs mer »

När det verkligen gäller struntar MP i miljön

Gång på gång läggs din skatt på ineffektiva reformer – men var är Miljöpartiets engagemang för rent vatten och miljö? Det är en fråga man måste ställa sig efter hur de agerar i praktiken i stället för i retorik, skriver moderaterna Lars Beckman och William Elofsson.

... läs mer »

Förbjud Hizbollahs aktiviteter i Sverige

Hizbollah finns mitt bland oss, oroväckande nära. 

Sverige borde följa Tysklands och Storbritanniens exempel och säkerställa att terrorister inte tillåts verka i landet och utnyttja svensk infrastruktur, skriver Efrat Hochstetler, vice beskickningschef på israeliska ambassaden.

... läs mer »

S: Fler brottslingar ska kunna utvisas

Sverige ska vara ett säkert och tryggt land för alla.  Konsekvenserna för den som gör sig skyldig till allvarliga brott ska vara kännbara, samtidigt som den som blir utsatt för brott ska skyddas. 

Nu tillsätter regeringen en utredning för att fler ska kunna utvisas på grund av brott, skriver Rikard Larsson och Fredrik Lundh Sammeli (S). 

... läs mer »

Fördömandet av Paolo Roberto har spårat ur

Det är inte ovanligt att framgångsrika personer tar destruktiva risker där de sätter hela sin karriär på spel.

Att socialt dödförklara de som köpt sex är ingen bra metod för att skapa förändring, skriver psykoterapeut Börje Svensson. 

... läs mer »

Feminister tystar oss frivilliga sexarbetare

Bara de sexarbetare som identifierar sig som offer får höras i det svenska feministiska rummet.

Jag gillar mitt yrke och har valt det av egen fri vilja – för det möts jag av hat och härskartekniker, skriver Lilla Lilith, sexarbetare i Amsterdam.

... läs mer »

Absurt att torskar lättare får stöd än deras offer

Paolo Roberto börjar dagen med löpning och sedan terapi för att ta tag i sina demoner. Offren för prostitution och människohandel har en helt annan verklighet. Stödverksamheter för offren nedmonteras, offren har få ställen att vända sig till och möts sedan av långa väntetider, skriver bland andra Ida Östensson och Gabriella Kärnekull Wolfe.

... läs mer »

Inga bevis för att färre dör vid en avkriminalisering

Det är anmärkningsvärt att socialministern får utstå så mycket kritik nu.

Ökad användning av narkotika skulle innebära ökade påfrestningar på folkhälsan. Är det verkligen något vi som samhälle önskar i en tid när våra sjukvårdssystem redan är pressade till bristningsgränsen? skriver Lennart Karlsson, ordförande i Narkotikapolisföreningen.

... läs mer »