text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Expressen - Debatt 

Varför agerar inte M och SD mot journalisthatet?

Det finns fler yrkesgrupper än blåljuspersonal som behöver ett bättre skydd mot hot, hat och trakasserier. 

Vi hoppas att M och SD ställer sig bakom ett straffrättsligt skydd för journalister, skriver Socialdemokraternas Lawen Redar och Fredrik Lundh Sammeli.

... läs mer »

RFSU:s naivitet inför porren kvarstår

Hur många unga tjejer ska offras på det sexualpolitiska altaret innan RFSU kommer till insikt om våldsporren? skriver debattörer från kristna Claphaminstitutet i en slutreplik. 

... läs mer »

Lösningen för klimatet är närmare än du tror

Känner du också klumpen i magen allt oftare när nya klimatfakta läggs på bordet?

Det är viktigare än någonsin att visa på hur ett fossilfritt välfärdsland kan skapas under ordnade former, skriver Svante Axelsson från Fosilfritt Sverige.

... läs mer »

Skattepengar ska inte finansiera islamism

Om studieförbundet Ibn Rushd avsäger sig all ideologisk identifikation med Muslimska brödraskapet behöver de förklara varför de är kvar i brödraskapets organisatoriska nätverk, skriver Magnus Ranstorp, Peder Hyllengren och Aje Carlbom i en slutreplik.

... läs mer »

Vi måste prata mer om influencers enorma makt

Botoxannonser, smygreklam och köpt popularitet – vi måste prata mer om influencers enorma makt.

Fenomenet påverkar oss alla, skriver Yasmine Winberg och Julia Lundin, författare till boken ”Badfluence? Makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier”.

... läs mer »

Varför blundar staten för travsportens skandaler?

Travsportens undantag från svenska myndigheters inblandning är uppenbar. Trots flera uppmärksammade skandaler har staten resignerat gällande djurskyddet för Sveriges tävlingshästar, skriver Hästvälfärdsgruppen och flera veterinärer.

... läs mer »

Ranstorp och SD driver hetsjakt mot Ibn Rushd

Ibn Rushd har nolltolerans mot alla former av antisemitism och verkar tvärtom aktivt för att främja tillit mellan judar och muslimer.

Magnus Ranstorp, Aje Carlbom och Peder Hyllengren har sin egen agenda som handlar om att sätta stopp för minoriteters organisering kring identitetsfrågor, skriver det muslimska studieförbundet.

... läs mer »

SD: 23,3 miljarder för att rädda jobb och företag

Kraftigt stigande arbetslöshet i sviterna av coronapandemin kräver skarpa åtgärder. Vi behöver hjälpa företag att både anställa och behålla personal. Fram till dess att restriktionerna lättar och tillväxten tar fart behöver företagen all hjälp de kan få. 

Därför avsätter vi 23,3 miljarder kronor i vårt budgetförslag för sänkta arbetsgivaravgifter, skriver Oscar Sjöstedt (SD).

... läs mer »

Medborgarna har inte råd med Irene Svenonius

Efter 14 år vid makten har Moderaternas politik kommit till vägs ände. Region Stockholms medborgare och vårdpersonal förtjänar ett styre som gör något åt problemen, skriver Aida Hadzialic (S).

... läs mer »

Sätt stopp för attackerna mot public service

När politiker attackerar och misstänkliggör journalistiskt innehåll och enskilda journalisters arbete inom public service sår de också frön till mer hot och hat.

Att sätta stopp för den utvecklingen borde vara politikernas högsta prioritet, skriver Erik Halkjaer från Reportrar utan gränser.

... läs mer »

Stoppa utförsäkringarna av långtidssjuka i covid-19

Det är mer regel än undantag att långtidssjuka i covid-19 misstros av Försäkringskassan.

Slopa den så kallade rehabiliteringskedjan. Jobben är påhittade och kraven på de sjuka är att de mirakulöst ska bli friska bara de byter jobb, skriver Ida Gabrielsson (V).

... läs mer »

Unga är inte hjälpta av angrepp på RFSU

RFSU anser att barn inte ska titta på porr. Men barns frågor om porr måste tas på allvar. Skambeläggande och den kristna moralism som Claphaminstitutet förespråkar, är ingen framkomlig väg, skriver RFSU:s ordförande Hans Linde. 

... läs mer »

Svenska staten borde be muslimer om ursäkt

Staten har genom åren byggt upp ett institutionaliserat förtryck gentemot svenska muslimer. Bidrag och stöd har givits till organisationer, samfund och skolor med en antidemokratisk och islamistisk samhällssyn. 

Ni förstör för de allra flesta skötsamma muslimer, skriver Shervin Ahmadzadeh (L).

... läs mer »

Vi skärper kontrollen av studieförbunden

Statsbidragen till studieförbunden ska gå till folkbildning och inget annat. Vi ser allvarligt både på anklagelserna mot studieförbundet Ibn Rushd och på det aktuella fallet med fusk med bidragsmedel i Järvaområdet i Stockholm. 

Därför skärper vi kontrollen av statsbidragen och utreder nya uppgifter om Ibn Rushd, skriver företrädare för Folkbildningsrådet.

... läs mer »

När demokratin hotas måste vi höja våra röster

Vissa religiösa kan inte ha veto på hur man får bemöta deras tro i offentligheten, skrev Staffan Gunnarson i en replik om koranbränning.

”Brännandet av böcker man inte gillar görs som ett led i en agenda som handlar om att få stöd för att förbjuda andras religion och åsikter och landsförvisa människor”, svarar Jan Jönsson (L).

... läs mer »

Snecker är den svenska förnekelsens gängledare

Ordvalet ”klan” blir i vänsterns förvridna värld viktigare att angripa än de kriminella familjenätverk som sätter upp vägspärrar i svenska förorter.

Låt inte vänstern mörka ännu ett samhällsproblem, skriver Nils Littorin.

... läs mer »

Monir utvisas – för att han har haft två arbetsgivare

Det talas ofta om hur angeläget det är att människor som invandrar kommer i arbete, betalar skatt, lär sig språket och blir en naturlig del av samhället. I Monir Jafaris fall var det precis så. 

Nu faller hans liv i bitar på grund av Migrationsverket, skriver flera kommunpolitiker och arbetskamrater.

... läs mer »