text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Debatt 

”Regioner kan slippa hyra in vårdpersonal om viljan finns”

Johan Enfeldt och Lisa Pelling, Arena Idé: Kostnaden för hyrd personal är ofta den dubbla jämfört med anställd personal.... läs mer »

”EU-skatter kan göra stor skada – utan att öka jämlikheten”

Jacob Lundberg och Caspian Rehbinder, Timbro: Debattörerna överdriver ojämlikheten och glömmer bostadsmarknaden.... läs mer »

”Per Molander desinformerar – alla företagsstorlekar behövs”

Fem professorer inom entreprenörskap och företagsdynamik: Som forskare blir vi bedrövade när före detta generaldirektörer målar breda…... läs mer »

”EU-skatter behövs för att bryta växande ojämlikhet”

Thomas Piketty och S-studenter: För att vända utvecklingen krävs att Socialdemokraterna omprövar synen på internationella skattesamarbeten.... läs mer »

”Politiken måste fokusera på att få företag att växa”

Günther Mårder, Företagarna: 4 av 5 nya jobb som skapats i Sverige sedan 1990 har skapats i små och medelstora företag.... läs mer »

”S vill göra om systemet för arbetskraftsinvandring i grunden”

Lena Rådström Baastad (S): Moderaterna tycker att det råder kompetensbrist när arbetsgivare inte hittar personer i Sverige som vill göra…... läs mer »

”Att gynna småföretag är en missriktad politik”

Per Molander: I själva verket är en hög andel egenföretagare i arbetskraften ett tecken på låg ekonomisk utvecklingsnivå.... läs mer »

”Sverige skadas inte av att människor kommer hit och försörjer sig själva”

Caspian Rehbinder, Timbro: Under 2018 bidrog arbetskraftsinvandringen med 34 miljarder kronor i ökad produktion och 12 miljarder kronor i…... läs mer »

”Sverige behöver ett nationellt vaccinprogram för äldre”

Pensionärsorganisationer och vaccintillverkare: Obegripligt att regeringen inte vill införa ett program som skulle rädda många äldres liv.... läs mer »

”Felaktiga påståenden om städbranschen”

Pernilla Enebrink, Almega: Arbetskraftsinvandrarna utgör mindre än två procent av de anställda i städbranschen.... läs mer »

”Förintelsemuseet får inte förminskas till en politisk trofé”

Niels Paarup-Petersen (C): Sveriges Förintelsemuseum bör placeras i Malmö för att det är i Malmö minnet och sanningen om Förintelsen…... läs mer »

”Vi behöver nya lagar för att garantera våra äldre trygghet”

Annie Lööf (C) och Anders W Jonsson (C): All vård måste utgå från en enskild bedömning av patienten.... läs mer »

”Vätgas är flygets framtid – nu måste Sverige satsa”

Fem flygforskare: Med utgångspunkt i vår forskning vet vi att vätgasflyget kräver avancerad men inte revolutionerande teknik.... läs mer »

”Ett förintelsemuseum i Malmö urskuldar stadens problem”

Gunnar Hökmark: Placeringen kan bli en urskuldande acceptans för en verklighet vi inte får acceptera.... läs mer »

”Lena Rådström Baastad sprider vilseledande påståenden”

Dimitris Gioulekas, vd och företagsgrundare: Rådström Baastads idéer om att politiken och inte arbetsgivarna ska bestämma vilken kompetens…... läs mer »

”Socialdemokraterna ökar invandringen till Sverige”

Maria Malmer Stenergard (M): Det är svårt att se det som annat än frustration och tomma ord när Socialdemokraterna säger sig vilja ta tag i…... läs mer »

”800.000 gemensamt ägda lägenheter kommer inte de svagaste till del”

Nyamko Sabuni (L): Så länge som alla kan söka alla bostäder kommer socioekonomiskt starka personer att ha ett övertag gentemot de som har…... läs mer »