text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Debatt 

”Sverige måste sätta in effektivare insatser än Norge mot mutationerna”

Infektionsprofessorn Anders Björkman: Sveriges höga R0-tal gör att vi snabbt måste mobilisera för att stoppa en eventuell tredje våg av mer…... läs mer »

DN Debatt. ”Regeringen måste stärka skyddet för digitalt privatliv”

Lena Lindgren Schelin, Integritetsskyddsmyndigheten: Vi har rätt att även i digitala miljöer kunna vara privata och kommunicera förtroligt.... läs mer »

”C vill släppa skolplatser som man släpper konsertbiljetter”

Daniel Suhonen, Katalys: Det skulle missgynna barn till sjuksköterskor, lastbilschaufförer, lagerarbetare och alla andra som inte kan gå…... läs mer »

DN Debatt. ”Ett museum om Förintelsen ska öppna i Stockholm 2022”

Stefan Löfven (S), Anna Ekström (S) och Amanda Lind (MP): Förintelsen och minnet av den är en angelägenhet för alla i vårt land.... läs mer »

”Överdiagnosticering av adhd drabbar de som lider värst”

John Lapidus: I en oorganiserad, fragmenterad och sönderprivatiserad psykvård händer det lätt att pengarna läggs på fel saker.... läs mer »

DN Debatt. ”Så här vill Centerpartiet utveckla valfriheten i skolan”

Annie Lööf (C) och Fredrik Christensson (C): Vi vill bland ha ett aktivt skolval, samordnad antagning och ett reformerat kösystem.... läs mer »

”Flockimmunitet har förpassats till strategiernas soptipp”

6 företrädare för Vetenskapsforum covid-19: Vi måste nu agera kraftfullt, innan de nya virusvarianterna har fått fäste i vårt samhälle.... läs mer »

”För lite och för sent förklarar de svenska dödstalen”

Medicinprofessorn Inge Axelsson: De länder som till skillnad mot Sverige reagerat snabbt och drastiskt (till exempel Norge, Finland,... läs mer »

”Jag önskar att jag själv hade skrivit repliken till min debattartikel”

Jonas F Ludvigsson: Nina Wormbs tycker att det är fel väg att gå att inrätta en statlig sambandsperson med Wikipedia.... läs mer »

DN Debatt. ”Ett svek att äldreomsorgens problem förblivit olösta”

Ebba Busch (KD) och Michael Anefur (KD): Vårt besked är detta: välfärdslöftet till Sveriges äldre ska inte bara hållas.... läs mer »

DN Debatt. ”Ojämlikheten fördjupas i det svenska klassamhället”

Daniel Suhonen, Göran Therborn, Jesper Weithz med flera: När covid-19 bemästrats, finns ett tillfälle att vända utvecklingen åt rätt håll.... läs mer »

DN Debatt. ”Det är inte strategin som förklarar svenska dödstalen”

Infektionsprofessorn Anders Björkman: Beläggen är svaga för att den svenska covidbekämpningen varit misslyckad.... läs mer »

”Hur vet Lapidus att adhd-diagnoserna är för många?”

Georgios Karpathakis Jaenson: Min bild är snarare att barn och deras anhöriga ofta tvingas genomlida ett helvete för att få någon adekvat…... läs mer »

DN Debatt. ”Svensk demokrati är skör – den kräver vårt engagemang”

Tolv undertecknare: Attacken mot Kapitolium i Washington riktades mot den amerikanska demokratin men är en väckarklocka också för Sverige.... läs mer »

DN Debatt. ”Dags för Sverige att satsa stort på fossilfri vätgas”

Fossilfritt Sverige och fem vd:ar: Andra länder har redan vätgasstrategier men i Sverige har intresset från statligt håll varit avvaktande.... läs mer »

”Riksidrottsförbundet bortser från kommersiell elitidrotts behov av pandemistöd”

Johan Englund, Ettanfotboll: Riksidrottsförbundet visar inte lyhördhet för och driver de frågor som är helt centrala för den betydelsefulla…... läs mer »

DN Debatt. ”Assangefallet är nedlagt men gråzonen består”

Nio civilsamhällesorganisationer: Anna Ardins nya bok om fallet Assange belyser vad det kan betyda att nekas rätt till rättslig prövning.... läs mer »