text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Debatt 

”Behålla kärnkraften viktigt i förnyelse av S klimatpolitik”

Tankesmedjan Tiden: Socialdemokraterna måste nu prioritera klimatomställningen och fatta modiga beslut om investeringar och omprövningar.... läs mer »

”Göteborgs universitet är inte skyldigt bjuda in SD att föreläsa”

205 forskare: Inbjudan av Richard Jomshof väcker frågor om universitetets roll som kunskapsproducerande institution samt dess samhälleliga uppdrag i dag.... läs mer »

”Arbetsförmedlingens kaos är Stefan Löfvens ansvar”

Förre generaldirektören KG Scherman: Januariöverenskommelsen befriar inte regeringen från de krav på beredning av ärenden som Regeringsformen reser.... läs mer »

”Sjukvårdsförsäkringar avlastar skattefinansierad vård”

REPLIK DN DEBATT 6/12. Försäkringen avlastar den skattefinansierade vården, fyller ut tid hos privata utförare som…... läs mer »

”Privata sjukvårdsförsäkringar underminerar offentlig vård”

Heidi Stensmyren, Läkarförbundet, och Karl-Petter Thorwaldsson, LO: Sjukvården bör finansieras gemensamt och fördelas och prioriteras efter medicinska behov.... läs mer »

”Regeringen saknar förslag för barnen som inte lyckas i skolan”

REPLIK DN DEBATT 4/12. Sedan valet har regeringen inte kommit med ett enda konkret förslag på skolområdet.... läs mer »

”Utbyggt insamlingssystem kan tvinga tidningar att lägga ned”

REPLIK DN DEBATT 3/12. Ökad press på tidningsbranschen i form av krav att erbjuda ett utbyggt insamlingssystem kommer…... läs mer »

”Alla har ett ansvar för en hållbar konsumtion”

SLUTREPLIK DN DEBATT 29/12. Minskning av konsumtion och avfall är inte bara konsumentens ansvar utan ett kollektivt…... läs mer »

”Kakans storlek är viktigare än fördelningen”

Jacob Lundberg och Karin Svanborg-Sjövall, Timbro: Alla vinner på ett samhälle där det lönar sig att arbeta, skaffa en utbildning och driva företag.... läs mer »

”Infödda och invandrade ense om krav för medborgarskap”

Skandinaviska forskare: Vår undersökning visar att infödda och invandrade är eniga om krav på språkkunskap, samhällsförståelse och deltagande i arbetslivet.... läs mer »

”Inte säkert fastighetsnära tidningsinsamling är bättre”

REPLIK DN DEBATT 3/12. Fastighetsnära insamling av tidningspapper har för- och nackdelar som måste vägas mot varandra.... läs mer »

”Skambeläggande är inhumant och inget för klimatrörelsen”

REPLIK DN DEBATT 29/11. Det finns alltid en risk att moralism och skambeläggande frodas när en del av lösningen på ett…... läs mer »

”M vägrar erkänna att välfärden behöver mer resurser”

SLUTREPLIK DN DEBATT 23/11. Det mest anmärkningsvärda i både Irene Svenonius och Benjamin Dousas repliker är att båda…... läs mer »

”Ojämlikhet i Pisa 2018 kräver politiskt mod för att hantera”

Anna Ekström (S): Pisaundersökningen visar oerhört glädjande resultat. Men den är samtidigt en väckarklocka för den bristande jämlikheten.... läs mer »

”Pappersbranschen vägrar införa en bättre tidningsinsamling”

Tony Clark, Avfall Sverige: De vill att hushållen ska fortsätta att bära tidningarna till återvinningsstationer – även de som i dag kan lämna dem i sitt soprum.... läs mer »

”Problemet är överkonsumtionen, inte låginkomsttagares konsumtion”

REPLIK DN DEBATT 29/11. Så länge Sverige fortsätter att konsumera som om vi hade mer än fyra jordklot, i stället för…... läs mer »

”Varför skriver inte M, L och KD ett ord om vindkraftens utveckling?”

REPLIK DN DEBATT 28/11.  I en rapport nyligen slog Energimyndigheten fast att det är fullt möjligt med ett väl…... läs mer »