text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Enkel matematik: Så mycket kan avgiften på din bostadsrätt öka

Högre räntor och ökade driftskostnader kommer att tvinga många bostadsrättsföreningar att höja avgiften. Men att bara klara att betala räkningarna räcker inte. Även i svåra tider måste föreningarna spara för framtida underhåll. Di går igenom de viktiga nyckeltalen föreningen – och du – måste ha koll på.... läs mer »

Armenien vädjar om FN-insats i Nagorno-Karabach

Armenien vädjar till FN om en insats för att garantera säkerheten för etniska armenier i Nagorno-Karabach. Vädjan kommer efter Azerbajdzjans militäroffensiv i den omstridda utbrytarregionen.... läs mer »

Fartyg med ukrainskt spannmål har nått Turkiet

Ett andra fartyg med spannmål som skeppats från Ukraina nådde på söndagen Turkiet, uppger flera sjötrafiksajter.... läs mer »

Experterna: Så skaffar du extrapengar under krisen

Tomt på kontot, ändå en driva med räkningar. Så hur kan man göra för att få in mer pengar? Här är tips från privatekonomerna.... läs mer »

Scholz försvarar hög ränta: Hushåll klarar det

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz försvarar Europeiska centralbankens (ECB) räntehöjningar och anser att hushåll bör klara av den historiskt höga räntenivån på 4 procent.... läs mer »

FN: Lavrov i utfall mot USA och väst

När det var dags för Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att hålla sitt anförande i FN:s generalförsamling var udden riktad mot USA och västvärlden. Den ryske utrikesministern sparade inte på krutet i talet som hölls på lördagen.... läs mer »

Efter elbilsslaget – här väntar nästa tvist med Kina

EU blir allt mer geopolitiskt och fler handelskonflikter med Kina är att vänta de kommande åren. Det säger Lars Danielsson, som nyss har lämnat rollen som Sveriges EU-ambassadör.... läs mer »

Trots pesten – vildsvin finns kvar på menyn

Statliga myndigheter har i flera år kampanjat för att svenska folket ska äta mer vildsvin. Nu har den afrikanska svinpesten slagit till mot Fagerstatrakten. ”Om svinpesten sprider sig eller blir långvarig i Västmanland blir det svårt”, säger John Björklund på nätbutiken Swedish Wild.... läs mer »

”Vi är inte till för alla och tackar ofta nej”

De tackar nej till kunder – för att hitta perfekta matchningen med företag som kan få maximal nytta av systemet. Här är oväntade framgångsfaktorn för molntjänsten Xledger. – Vi är inte till för alla och tackar ofta nej till presumtiva kunder, säger Thomas Falk, vd.... läs mer »

Ministern: Stöd finns redo vid behov efter skredet

Ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin (M), bedömer att det just nu inte finns något behov för regeringen att skjuta till extra resurser efter det omfattande jordskredet vid Stenungsund. ”Skulle det komma begäran om extra stödresurser så finns det en beredskap att svara upp gentemot det”.... läs mer »

Lage Jonasons privatpalats i Djursholm sålt

Finansmannen Lage Jonasons magnifika villa i Djursholm, som har varit föremål för kronofogdeutmätning och omfattande skriverier i samband med finansmannens ekonomiska bekymmer, har nu sålts. Säljaren uttrycker glädje över att kulturbyggnaden som han lagt en förmögenhet på har hittat ”en seriös och mycket bildad ny ägare”.... läs mer »

Expert: Ryskt exportstopp av diesel ”kommer märkas”

Rysslands förbud av export av diesel och bensin riskerar att förvärra en redan pressad utbudssituation inför vintern, rapporterar amerikanska CNBC. Förlusten av den ryska dieseln kommer att märkas, uppger Warren Patterson, chef för råvarustrategi på ING, enligt ekonomikanalen.... läs mer »

Ekonominestorn om kronan: ”Sitt still i båten”

Riksbankens räntehöjning och ”rädda-kronan-paket” på torsdagen hjälpte föga. Efter en kort förstärkning fortsatte kronans pyspunka. Men ekonominestorn Lars Calmfors manar till is i magen, tonar ned risken för valutaspekulationer och öppnar för en tidigare inte framförd tes till varför Riksbanken skulle kunna skippa höja i november.... läs mer »

Trafikverket om raset: "Kommer ta tid"

Det beräknas ta flera månader att återställa E6 vid Stenungsund efter kollapsen i ett jordskred, enligt Trafikverket.... läs mer »

Telia segrade när konkurrenterna vek ner sig

Post- och telestyrelsens spektrumauktion spåddes bli en blodig uppgörelse för de svenska teleoperatörerna.  När Tele2 och Telenors gemensamma nätbolag vek ner sig, uteblev budstriden och slutnotan för frekvenstilldelningen blir nu betydligt lägre än vad någon hade räknat med. ... läs mer »

Oklart för Byggmax efter jordskred i Stenungsund

Det är oklart om Byggmax anläggning i Stenungsund har skadats i samband med jordskredet på E6:an, uppger Sverigechefen Elliot Lindberg för Di. Men butiken är tillsvidare stängd.... läs mer »

Så mycket får Murdoch sista tiden vid makten

Mediemogulen Rupert Murdoch lämnar ordförandeposten i Fox med en rejält uppskruvad ersättning. Hans totala kompensation för 2023 landar på motsvarande 255 miljoner kronor, uppger Reuters.... läs mer »