text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Ordentligt sur torsdagsbörs

Vid stängning var Stockholmsbörsens OMXS30-index ner 3,8 procent till nivån 1.426. Då hade aktier för 21,8 miljarder bytt händer på Stockholmsbörsen. På de europeiska börserna var utvecklingen likartad där DAX i Frankfurt och CAC40 i Paris ned närmare 4 procent. Inom storbolagslistan OMXS30 var det bara Telia och Tele2 som stod emot och steg 1,3 […]... läs mer »

Virusoro sänker New York-börserna

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 2,7 procent till 21.917. S&P 500-indexet hade sjunkit 2,9 procent till 2.507, medan Nasdaqs kompositindex tappade 2,5 procent till 7.507. USA:s president Donald Trump varnade sent på tisdagen för att de kommande veckorna blir tuffa, efter att Vita Huset prognostiserat att upp till 240.000 amerikaner kan dö i […]... läs mer »

”Återhämtningen kan gå snabbare än väntat”

Han hänvisar till en genomgång de gjort av historiska bevis och olika institutioners ekonomiska prognoser. Men hastigheten i coronaviruskrisen resulterar i en enorm ekonomisk osäkerhet. I den här miljön är tidiga uppdateringar av prognoser viktiga för att spegla nyheter och oförutsägbar regeringspolitik, enligt Thompson. ”Vår analys visar att det nuvarande spannet i globala tillväxtprognoser från […]... läs mer »

Trading Direkt om kraschen för oljepriset

Tobbe Roséns tekniska analys handlade om Maha Energy, Lundin Petroleum, Shamaran, Enquest, Africa Oil, Africa Energy, Tethys Oil. I Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys dagsfärska nya avsnitt kan du höra mer om oljemarknadskraschen, vad det är för världsordning vi kommer se när pandemin kan betraktas i backspegeln och maktstriden i världens viktigaste råvarumarknad är över. Avsnittet […]... läs mer »

Haldex drar tillbaka helårsprognosen

”Det råder en hög grad av osäkerhet kring såväl kortsiktiga som långsiktiga effekter av covid-19, men störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars”, skriver Haldex. För första kvartalet räknar Haldex med att omsättningen kommer att minska med 15-20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen förväntas också minska betydligt jämfört med […]... läs mer »

Alimak sänker utdelningsförslaget

”Alimak Group har en stark finansiell ställning, betydande outnyttjade kreditfaciliteter och är bekväm med sin nuvarande kapital- och covenantstruktur. Av försiktighetsskäl är det reviderade förslaget till utdelning avsett att skapa ökad flexibilitet i en tid av osäkerhet,” kommenterar Jan Svensson, styrelseordförande. I rapporten för det fjärde kvartalet 2019 framhöll Alimak att covid-19 skulle påverka dess […]... läs mer »

Ny bok: Börspsykologi gör dig till en bättre placerare

"Ditt psyke avgör när marknaden skakar"... läs mer »

DNB: Premievärdering av SBB omotiverad

”Givet att bolaget inte tycks ha möjlighet att sälja sina tillgångar i den nuvarande marknadsklimatet, anser vi att det finns en risk på nedsidan till aktiens nuvarande substansvärdespremie”, skriver DNB i en analys på onsdagen efter Nyfosas besked på tisdagen att affären inte kommer att bli av som planerat. SBB sade i samband med beskedet […]... läs mer »

Sifo: 10 procent av svenskarna saknar buffert

"25 procent kan tvingas flytta om krisen vara i ett år"... läs mer »

Börspsykologi – bli en bättre investerare

... läs mer »