text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Trustly skjuter på noteringen efter FI-kritik

”En av FI:s preliminära åsikter är att Trustly bör genomföra due diligence på vissa kunder som använder Trustlys betalningsinitieringstjänst för att göra betalningar till handlare. Trustly ser fram emot att lägga fram sina synpunkter och analyser och att engagera sig i en dialog med FI”, skriver bolaget. Trustly skriver i pressmeddelandet även att bolaget i […]... läs mer »

Ericsson stärkte Stockholmsbörsen

Rapportperioden för årets första kvartal har nu sparkats igång och utöver de två OMXS30-pjäserna har flera fastighetsbolag bekänt färg. Marknadens mottagande har varit såväl ris som ros. Vid stängning hade OMXS30 stigit 1,1 procent till nivån 2.228. Aktier för 24,4 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. Solklar vinnare för dagen bland OMXS30-bolagen var rapportaktuella […]... läs mer »

Återhämtning på Wall Street

Vid 16.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,5 procent till 33.974. S&P 500 steg 0,2 procent till 4.144, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex adderade 0,1 procent till 13.795. Rapportbolagen var många och flera av dem såg sina aktier röra sig märkbart i den inledande handeln. Rapportaktuella teleoperatören Verizon var ned 0,2 procent, sedan bolaget tappat […]... läs mer »

”SHB har höga ambitioner inom bolåneområdet”

En del av bankens IT- och digitaliseringssatsningar går till bolåneområdet, framhöll Handelsbanken-chefen. ”Våra ambitioner är fortfarande höga så vi spenderar tid och resurser på att stödja den verksamheten”, sade hon. Den kontorsneddragning som Handelsbanken genomför på flera håll i Sverige går enligt Carina Åkerström bra i sammanhanget. ”Bra alternativ för kunderna” ”Vi gör det försiktigt […]... läs mer »

Blackrock: Därför gillar vi tillväxtmarknader

Låga värderingar kan ge boost efter skakig inledning på året... läs mer »

UBS: Stark biometrimarknad bakom höjda estimat för Fingerprint

”Intäkterna fortsatte att drivas på av Mobile med stark efterfrågan från kinesiska OEM:s enligt vår bedömning. Trots brister hos fabrikerna verkar Fingerprint Cards kunna hantera situationen effektivt genom en diversifierad fabriksstrategi”, skriver UBS. Investmentbanken har höjt sina estimat för Fingerprints intäkter med 13 procent för 2021, med 10 procent för 2022 och med 8 procent […]... läs mer »

ABG: Risk för nytt kvartal med lägre räntenetto för Resurs

Det skriver ABG i den analys där banken sänker sin rekommendation för Resurs från köp till behåll. ”Den svaga räntenettotrenden är ett problem som företaget behöver ta itu med”, uppger ABG som inte tror att det blir en positiv räntenettoutveckling för Resurs förrän i fjärde kvartalet 2021 givet mixeffekter och Resurs restriktiva hållning till utlåning. […]... läs mer »

DNB: Begränsad uppsida i Peab

Banken slopar köprek... läs mer »

Strateger: Börsfallet ett kortsiktigt återtåg

"Faang-bolagens rapporter nästa vecka blir avgörande"... läs mer »

Kepler höjer Evolutions riktkurs

"Förvärvet av BTG kan öka omsättningen med upp till 5 procent"... läs mer »