text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Trio får ekonomipriset till Alfred Nobels minne

Har experimentell ansats för att mildra global fattigdom... läs mer »

Garo lyfter efter samarbetsavtal med OKQ8

Det framgår av ett pressmeddelande. Avtalet ger OKQ8 i Sverige och i Danmark tillgång till Garos sortiment men kan även utökas till ytterligare länder i Europa där OKQ8 med systerbolag har verksamhet, heter det. OKQ8 erbjuder i dag snabbladdning på ett 40-tal av sina drivmedelsstationer, men utökar nu sitt erbjudande genom att lansera ett helhetskoncept […]... läs mer »

Småsur inledning på börsveckan

Dessutom har Brexit-optimismen från slutet av förra handelsveckan dämpats något. Vid 10-tiden hade OMXS30 gått ned 0,4 procent till nivån 1.646. Aktier för 2,4 miljarder kronor hade omsatts. På kontinenten sjönk DAX i Frankfurt och CAC40 i Paris 0,6-0,7 procent och Londonbörsen backade 0,6 procent, Bland storbolagen låg flera bankaktier på minus både i Stockholm […]... läs mer »

Köprekarna som lyfter aktierna

Carnegie höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen höjs till 65 från 50 kr. Det framgår av en analys. Aktien i vård- och omsorgsbolaget har handlats upp med 2,7 procent till 57 kr under den inledande handeln på måndagen. Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för MTG till köp från behåll. Riktkursen […]... läs mer »

Här är proffsens favoritfonder inom 43 kategorier

Nedan följer en sammanställning över de fonder som har fått högst snittbetyg i en mängd olika fondkategorier. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade. Kategorinamn Fondnamn Aggressive Allocation First Eagle Amundi International Asia ex-Japan Equity Mirae Asset Asia Sector Leader Asia Fixed Income Matthews Asia Fds Asia Credit Opps Asia Equity JPM […]... läs mer »

Framsteg i handelskriget lyfter Asien

Uppgörelsen innebär bland annat att Kina ska köpa mer jordbruksprodukter av USA samt vidta åtgärder kring IP-rättigheter, finansiella tjänster och valutan yuanen. USA avstår samtidigt i nuläget från att höja vissa tullar. Bedömare uttrycker dock skepsis kring att uppgörelsen inte är särskilt konkret i nuläget. Brexit-optimismen från slutet av förra handelsveckan har samtidigt dämpats något. […]... läs mer »

Tre heta köptips

Och några aktier du kan vara utan... läs mer »

DI: Stor tillväxtpotential i Better Collective

Tidningen rekommenderar köp... läs mer »

EU: Mycket återstår i brexitsamtalen

Nordirländska tullfrågan fortfarande olöst... läs mer »

Trump: Överenskommelse i handelskriget

Uttalandet kommer under den andra av två dagars handelssamtal mellan de två länderna. Avtalet innebär att USA inte kommer att höja tullarna för kinesiska varor den 15 oktober, medan Kina kommer att öka sina köp av jordbruksprodukter. Trump sade även att det än så länge handlar om ett muntligt avtal och att det kan dröja […]... läs mer »