text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Börsen: Avslutning ovanför nollstrecket

Fredagens facit var en uppgång på 0,1 procent för OMXS30 från torsdagen, efter en återhämtning under eftermiddagen. Det inhemska nyhetsflödet var tunt, men från internationellt håll erbjuds mer substantiell näring till marknaderna. Allra mest den amerikanska sysselsättningsrapporten för juli som visade en sjunkande arbetslöshet och en något större ökning av sysselsättningen än vad ekonomer väntat […]... läs mer »

SAS: Starkast återhämtning i inrikestrafiken

SAS reguljära passagerartrafik mätt som RPK, intäkt per passagerarkilometer, minskade med 83,9 procent i juli, jämfört med motsvarande månad året innan. Kabinfaktorn för reguljärtrafiken uppgick till 50,6 procent i juli, en nedgång med 32,6 procentenheter jämfört med juli föregående år. Det framgår av SAS månadstrafikrapport för juli månad. Bolaget fortsätter att återuppta flygningarna till sina […]... läs mer »

Klassisk hedgefond lägger ned

Var tidigare Sveriges största hedgefond... läs mer »

Kepler Cheuvreux sänker Holmen

"Utsikterna för pappersverksamheten allt mer deprimerande"... läs mer »

Hernhag: Tre köpvärda aktier just nu

Och fyra intressanta tillväxtaktier... läs mer »

Flera finanskändisar har gått in i Qliro

Erik Mitteregger, en av grundarna till Brummer & Partners, har köpt cirka 560.000 aktier i Qliro under juli – en investering på cirka 4 miljoner kronor om man utgår från sittkursen under månaden. Erik Mitteregger satt fram till våren 2019 i styrelsen i Kinnevik. Just Kinnevik sålde i början av juni sitt 23-procentiga innehav i […]... läs mer »

RBC: Utebliven fartygsdrift äventyrar Wärtsiläs orderbok

Sänker till underperform... läs mer »

Här är fredagens analyser

Nordea Markets återupptar bevakning av Metso Outotec med rekommendationen köp och riktkursen 6:60 euro. Det framgår av en analys. Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Metso Outotec med rekommendationen köp. Riktkursen är 8:50 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde i Helsingfors på 5:655 euro under torsdagen. Nordea Markets höjer riktkursen för Nolato till 878 […]... läs mer »

Leo Vegas medgrundare fortsätter att sälja aktier

I juli sålde han drygt 1,1 miljoner aktier för i runda slängar 50 miljoner kronor. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering. Han ägde lite fler 2,2 miljoner aktier, motsvarande 2,2 procent av aktierna, efter transaktionerna. Försäljningen i juli föregicks av att han sålde nästan 0,4 miljoner aktier i juni. Han avyttrade även stora poster […]... läs mer »

SAS överens med obligationsägare

Samtidigt pågår diskussioner med den svenska respektive den danska staten angående bolagets reviderade rekapitaliseringsplan. Den 10 juli meddelades det att fordringshavarmöten ställdes in då de konverteringskrav som fanns i rekapitaliseringsplanen inte ansågs uppfyllda. Den principöverenskommelse som nu nåtts innebär justerade villkor för konvertering av de existerande hybridobligationer till aktier, medan obligationerna får ett val mellan […]... läs mer »