text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Prostatacancer fortfarande lite tabu

På Gotland lever ungefär 500 gotländska män med en prostatacancerdiagnos. Sylve Klint har själv drabbats och tycker att fler ska kolla upp sitt PSA.... läs mer »

Bungemuseet säger upp all fast personal

Bungmuseet säger upp all fast personal, utom sin verkställande direktör. Anledningen är att man inte får ekonomin att gå ihop.... läs mer »

Kompletterar förarutbildningen med en traktorsimulator

Lantbruksutbildningen vid Grönt Centrum på Lövsta har sen ett år tillbaka en traktorsimulator som komplement till förarutbildningen.... läs mer »

Gotländska Amanda i Hong Kong – en allt mer osäker situation

Gotländska Amanda Björkman studerar i Hong Kong och upplever en allt mer osäker situation. Med barrikader, en kollektivtrafik som stannat och skolor och affärer som stängt.... läs mer »

Grönt Centrum investerar maskinpark för miljoner

Grönt Centrum på Lövsta har tvingats byte av maskinpark för flera miljoner för att leva upp till högre ställda miljökrav.... läs mer »

Riktad kampanj till 50-åringar om prostatacancer

Inom några år kommer alla gotländska män i 50-års åldern att informeras om hur man kan testa sig för att tidigt upptäcka allvarliga fall av sjukdomen.... läs mer »

Marika Strömberg blir årets championatkusk vid Ryttargalan

Den gotländska kusken Marika Strömberg kommer att tilldelas priset som årets championkusk 2019 vid ryttargalan.... läs mer »

Fartkameror skall bekämpa fartdårar

Det kommer att sitta 4x2 fartkameror från Västerhejde till Kovik i Sanda på väg 140, Toftavägen.... läs mer »

Wiveka tar döden på allvar

 Wiveka Schwartz leder studiecirkeln som handlar om vad man skall göra när cirkeln sluts.... läs mer »

Vera Emdén "fötälar" på gutamål i ny bok

Hälsa Stjärnorna Alice är titeln på en ny bok skriven av 17-åriga Vera Emdén från Visby. I helgen prisades den unga författaren av Gutamålsgillet för att hon översatt en av sina dikter till gutamål.... läs mer »

Vibrations- och tryckvågsmätning på Tofta skjutfält

Under onsdagen prövar försvaret hur omgivningen påverkas av vibrationer och tryckvågor från deras verksamhet på Tofta skjutfält.... läs mer »

Ullas stolor prisades med regnbågsbagge

Ulla Lundbergs vävda stolor i regnbågens färger prisades i tisdags kväll med utmärkelsen "Regnbågsbaggen" som går till någon som självklart inkluderar HBTQ-frågor i sin verksamhet eller gärning.... läs mer »

Länsstyrelsen: Ajkesträsk kraftigt påverkat av skarven

Länsstyrelsens vattenanalyser bekräftar nu vad boende på Fårö redan slagit larm om: den förr så näringsfattiga sjön Ajkesträsk har blivit övergödd och orsaken är den skarvkoloni som etablerat sig där.... läs mer »

Gutamålskalender färdigställd

För andra året i rad har Högbyskolan på Hemse skapat en Gutamålskalender. En kalender med olika teman där det som avtecknats bär namnet på gutamål. Läraren och projektledaren Per Ehn är stolt över sina elever.... läs mer »

Gotland får världens första trådlösa väg

Gotland får världens första trådlösa väg där elfordon ska kunna laddas medan de kör på vägen mellan flygplatsen och Östercentrum.... läs mer »

Gotlänningarna väljer allt mer närproducerat

Intresset för och försäljningen av mat från Gotland ökar. Det visar en analys som länsstyrelsen gjort och som visar att försäljningen av gotländsk mat ökat med tolv procent under åren 2017 och 2018.... läs mer »