text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Här ber danske turisten Mads om ursäkt för danska invasionen 1361

Efter 658 år kommer en ursäkt till gotlänningarna från en dansk turist som besökt museet i Visby och sett de slaktade gutarna.... läs mer »

Tove Lifvendahl: "Finns ett behov av lokal journalistik"

För den tionde gången arrangerades Mediedagen i Visby. Där fokus riktats åt lokal journalistik. Och lokal journalistik är viktig, inte minst för demokratin, säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet.... läs mer »

Elev skickade hot i sociala medier

En elev vid Wisbygymnasiet har lagt ut uppgifter på sociala medier som kan uppfattas som ett hot. I meddelandet uppmanade eleven andra elever att inte gå till skolan och publicerade en bild med en pistol riktad mot ett huvud.... läs mer »

Den nya generationens keramiker växer fram

En lärlingshögskola i Leksand har fyra lärlingar på Gotland och under morgonen besökte vi keramikern Thord Karlsson i Lye tillsammans med sin lärling Maja Anlund.... läs mer »

Energicentrum på väg att etableras på Gotland

Ett energicentrum är på väg att etableras på Gotland. Det är en del av den energipilot som är tänkt att påskynda omställningen till ett hållbart energisystem på Gotland.... läs mer »

Veckans bild: Rörelse och aktivitet på gästhamnen i Visby

Vinnare av veckans bild för vecka 43 blev denna gång Charlotta Raklitz. En fin bild från sommaren som gått från gästhamnen i Visby.... läs mer »

Mer tung trafik om SMA Mineral får öka vid Klintebys

SMA Mineral vill öka stenbrytningen vid Klintebys från 70.000 ton varje år till 900.000 ton. Då behövs 230 lastbilstransporter till hamnen varje dag.... läs mer »

Traktor och bil krockade

En man skadades lindrigt när en personbil kolliderade med en traktor med skopa på länsväg 149, strax norr om Lummelundagrottan tidigt på måndagskvällen.... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 21/10 kl 17.25-18.15 (slut)

... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 21/10 kl 16.18-17.25

... läs mer »

Parkeringen vid Östercentrum ska genomgå stor förändring

För ett år sedan rapporterade vi om att Region Gotland anmält parkeringen vi Östercentrum till den Europeiska arkitekttävligen Europan. Idag presenteras de 16 olika förslagen. Vår reporter Stina Kätting var på plats i gallerian i Östercentrum tillsammans med stadsarkitekt Christian Hegardt.... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 21/10 kl 15.22-16.18

... läs mer »

Miss Gotland ifrågasätter samtiden

Den 24:e oktober är det premiär för Miss Gotland en samtidskritisk pjäs ur gotlänningarnas perspektiv. Länsteatern bjöd på ett litet utdrag från pjäsen som kommer att turnera runt på ön tillsammans med Gotlandsmusikens blåsarkvintett och jazztrio.... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 21/10 kl 14.00-15.06

... läs mer »

Gotlands regionfullmäktige 21/10 kl 13.00-14.00

... läs mer »

Kvinnohistoriskt museum med hela världen som lokal

Ett nytt kvinnohistoriskt museum startade för ett knappt år sedan med Stockholm som bas, men museichef, tillika sommargotlänning  Lina Thomsgård ser ingen bortre gräns för verksamheten.... läs mer »

Nya namn förstärker ledningsgruppen

Nya namn i GEAB:s ledningsgrupp. Tina Remnestedt blir ny ekonomichef. Hon har redan börjat sitt nya jobb och rekryterades från ett jobb som controller på Payex. Den nya marknadschefen heter Oskar Lindehejd, han jobbar idag som chef på Swedbank Gotland och börjar sitt nya jobb i början av nästa år.... läs mer »