www.guteinfo.com
Katthammarsviks fiskeläge
Fiskeläge, Östergarn socken


Den lilla hamnen i Katthammarsvik är väl kanske inte sådan att den bör listas bland fiskelägen på Gotland, men hela samhället är så tilltalande att du bör åka dit i alla fall.


Det finns givetvis skjul och bodar, användna långliga, som ger bestående intryck av försvunna tider. Nuförtin är det väl mest fritid och hobby, lite flundror, kanske strömming och sånt.


En gammal ugn för kalkbränning ligger på en backe att begrunda; kalkbrottet och någon ugn till kan du se på Östergarnsberget, och givetvis finns där också en tillhörande kalkpatronsgård att besöka.


Den lilla hamnen är väl inte mycket att ha om man samlar på pengar, men tycker man om sköna och vackra saker så är hela Katthammarsvik en av de högre vinsterna.

Det finns flera restauranger, ett 50-talscafé, affär och annat sånt, en badplats förstås. Bo kan du göra i stugor, lägenheter, rum - kanske så här vackert:

Då har du hamnen, badstranden och ett par restauranger inom 100 meter. Och mycket vackrare än Katthammarsvik blir det inte, om man gillar samhällen vid havskanten och kulturmiljöer.

Ps. Korten är tagna den 19/11-2006. Ds.

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
Väg 143 till Ala, väg 146 till Kräklingbo, sväng höger mot Katthammarsvik.
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com