www.guteinfo.com
Det blir varmare också i Slite
Kåseri, Othem socken


På Slite marknad 2006 spelade småstjärnor en liten stund, någon slags minitävling enkom för tillfället. En som uppträdde var den lilla flickan på bilden, mittemellan motorcykelgrusarna.

I världen finns ett oräkneligt antal politiker, ambassadörer och tjänstemän, samtliga betalda av den stat vari de har sin hemvist. Somliga av alla dessa arbetar med säkerhetsfrågor, dvs frågor om krig och fred, relationer mellan länder och annat sånt.

Slite marknad

Det kalla kriget gick ut på att om ett land tänkte anfalla ett annat så skulle det få så j-a mycket stryk att det inte gjorde det. Det där gäller väl delvis också i dag ehuru man gradvis försöker införa en annan princip, nämligen: om du låter bli så får du massa karameller - bistånd, marknader osv.

Personligen har jag inte givit mitt tillstånd till ett enda krig. Jag har aldrig någonsin gått med på att människor får dödas genom krig för att uppnå något enda syfte, vilket det än månde vara. Och vidare tror jag att minst 99,99% av världens befolkning har alldeles samma inställning.

Har du läst Den romantiske klockaren på Rånö av Strindberg? I den finns en trollknapp på en orgeln som man inte får trycka på för då brakar den ihop.

Slite marknad

Flickan på Slite marknad framförde Ebba Gröns låt 800 grader eftersom det finns trollknappar som är tillräckligt vanvettiga för att förstöra hela jorden. En liten flicka i småstjärnorna på Slite marknad 2006 begriper att sånt är för farligt. Hur kommer det sig att ett politiker, ambassadörer och tjänstemän inte begriper det?

- Guteinfo applåderar stående!

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com