www.guteinfo.com
Insekterna
Kåseri, Annorstädes socken


Jag tror att det är en sån där fluga som härmar en geting för att avskräcka hungriga fiender på fotot ovan. Det är uppenbart att jag har fått syn på den när jag egentligen fotograferade blommor. Småkryp är det så gott om att det kan ingen människa hålla reda på - det är ett vimmel av gröna, gula, bevingade, stora, långa, håriga, blanka men de flesta är förstås små, mycket små, mycket små.

Och inte heller gillar jag insekter, särskilt inte myggor. Jag är förmodligen någon sorts myggmagnet. Finns det 50 myggor i en folksamling om 1000 personer så biter alla myggor mig. Personligen blir jag nog därför aldrig insektsfotograf, jag utgår helt enkelt ifrån att om jag kommer i närheten så hugger dom. Lägger jag ifrån mig en tröja på sommaren så sitter det en humla i ärmen när jag tar på den igen.

Givetvis så inser jag att Gotland är ett paradis för insektsälskare - det finns precis hur mycket fjärilar och skalbaggar som helst. Men jag är rädd att du kommer inte att få se många kort på sånt här på guteinfo, för kan de bitas så blir jag biten. För mig är de blodsugare hela gänget.

Som killen på bilden ovan - falsk marknadsföring. Den borde väl inte kunna stickas som en geting, men näppeligen heller att jag chansar.

- Se, han sitter ju bara och lurar på det!

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com