www.guteinfo.com
Kräklingbo marknad
Evenemang, Kräklingbo socken


Kräklingbo marknad den 11/9-2004 var en välbesökt tillställning. Det är trevligt att träffa kända och okända människor, titta på mojänger, kläder och mobiltelefontillbehör, pricksäkra Lithberg och få sig en hamburgare, bakad potatis eller vad man nu önskar.

Det mesta fanns på plats. Tingel tangel, konst- och hantverk, Smaklösa, karuseller, kaniner, höns, pappor med ungarna på axlarna och så gott som allt annat man kan önska sig av en marknad.

Lite bakom visade varpakastarna upp hur pricksäkra de är, vilket väl också skeetskyttarna från Stånga försökte lära hugade jägare. Det som förvånar mig mest är väl den dryck som finns att köpa då man efter ett tag blir törstig av värmen: Coca-cola, Fanta, Sprite och annan sån sockerdynga.

Vårt konstiga land
Jag var nere i Tyskland förra veckan, bl a på en vinmarknad i Bielefeld, och jag må då säga att det är skillnad på saker och ting. Vi svenskar lever i ett land pinfullt av odrägliga människor som önskar styra allting vi gör. Hur har de fått tillstånd till det?

Men ibland är det tur att man bor på Gotland. Svenska tjejer är snyggast i världen, det vet alla, och på Gotland bor händelsevis de snyggaste tjejerna i Sverige. Det är jag säker på - ett fullständigt vimmel av ögonfröjd.

En annan sak som suger
Det kallas ju Kräklingbo marknad. Så kallas det därför att statsmakterna någon gång har gett oss lantisar tillstånd att hålla marknad. Egentligen skulle all handel ske i städerna i enlighet med lagstiftningen - det där är inte så långt tillbaka i tiden som man tror.

Döp om Kräklingbo marknad till Kräklinge ting och låt det vara en folklig, festlig tillställning där man kan köpa sig en vuxen törstsläckare utan att iråka sockerkoma. Kommer en massa fjantar och bråkar om tillstånd så skall jag hjälpa till med att ta dem i kragen och byxassole och vänligt men bestämt visa var utgången finns.

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
0
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com