www.guteinfo.com
Visbydagen 2011
Artiklar, Visby socken


Visbydagen 2011 var en strålande dag, varm och skön. När jag senare på kvällen ser på vädret står det 15 grader varmt på hela Gotland. Jag vet inte var de mäter denna temperatur, inte på något ställe där jag var i alla fall.


Från Östercentrum där vi parkerat bilden går vi genom Österport, nerför Hästgatan, svänger ner på Södra Kyrkogatan till Stora Torget där flitigt folk knackar sten, förmodligen dagen till ära - skickliga killar. Torget görs om enligt någon storstilad plan (det såg inget vidare ut förut) men jag hoppas att de lämnar kvar märkena för trapporna ner till gamla Rådhuset, som alla kunde se och förstå bara de visste vad det var.


Nere på Donnersplats alldeles ovanför Almedalen kommer Carl Bildt knallande och kikar sig omkring. Det pågår något internationellt möte av något slag i Visby, jag kommer inte ihåg vad, men Bildt har ingen slips på sig så han måtte väl ha fått ledigt några timmar.


Roger Hammarström som är ordförande för köpmannaföreningen Visby Centrum stod i ett stånd och sålde saker. Han är bland mycket annat delägare i Guteglass, som ju var den första produkten som förtjänade märkningen Äkta vara, se Äkta tankar och goda varor, och det är riktigt roligt, Äkta vara, för sånt kommer bara mer och mer att komma i centrum - vad är det vi egentligen stoppar i oss?


Den lilla marknaden på Donnersplats var trevlig. Det vackra huset med de röda klängväxterna tillhör numera Payex, här är deras utflyktsguide för Gotland, och kan du förresten gissa vad fastigheten heter? Valutan 1, och det kan väl passa på sitt sätt.


På Hamngatan ligger Ångbåtskontoret fortfarande kvar, och i våra dagar är det som bekant så gott som omöjligt att få ihop en anständig styrelse till ett ångbåtsbolag.


I Almedalen leker ungarna i det vackra vädret, det är alltid roligt.


I Studentallén börjar löv samlas i kanterna, alldeles till höger i Botaniska trädgården pågår en marknad och min promenad i Visbydagen börjar närma sig slutet. Till sist en ros:


Bladen börjar ta färg men knoppar!


/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com