www.guteinfo.com
Tofta strand
Stränder, Tofta socken


Tofta är den populäraste badstranden på Gotland, fast Sudersand, Åminne och Ljugarn är inte så långt efter.

Tofta ligger faktiskt på västra Gotland. Det är inte så vanligt med långa mjuka sandstränder där, även om flera undantag än Tofta finns, t ex Gustavs och Nisseviken söderut, ty de riktigt bra stränderna finns på östra Gotland.



Tofta är en av de absolut bästa badstränderna, en riktig playa och är väldigt populär.



Är Du hungrig kan du stilla denna vid restaurang, café eller via ambulerande försäljare. Vid stranden finns möjlighet för camping med tält eller husvagn.



På eller omkring stranden finns aktiviteter från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Här har du möjlighet att pröva på windsurfing, beachwolley med mera.


På den södra delen av stranden samlas det mest ungdomar och tempot kan upplevas som högt. Vill du ha lite mera lugn så gå till den norra sidan, där det mest är barnfamiljer.


Foto Björn Pettersson

En flygbild till över Toftabeachen för att det är så roligt.

- Jäpp! Det finns plats.

Om du förresten tar och kikar ut över Gotland på bilden så ser du mestadels skog. Mina lumparpolare som inte var särskilt orienterade utanför Motala, Nyköping eller så sa förvånat att "Det finns ju skog här". Om man räknar i procent så finns det faktiskt mer skog på Gotland än i mörka Småland.

Men på Toftabadets långa och mjuka sandstrand står ingen skog. Det finns sandbunkrar att krypa ner i för den som önskar blir riktigt, riktigt varm.

Ps. Vi vill tacka Tofta Camping som har hjälpt oss med att korrigera informationen. Tack Tofta Camping! Och i förbigående skall vi tillägga att viken egentligen heter Malmundeviken och att gränsen mellan socknarna Tofta och Eskelhem går i viken, men jag vet inte exakt var. Ds.

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
Ta väg 140 från Visby ett par mil söderut. Det går en utmärkt cykelbana hela vägen, som förmodligen också är Sveriges absolut bästa och läckraste bana för inlines.
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com