www.guteinfo.com
Kiosken i Djupvik
Artiklar, Eksta socken


I fiskeläget vid Djupvik i Eksta har man öppnat en kiosk för att försöka dra in lite pengar att bibehålla fiskeläget. Det finns kaffe, läsk, glass och annat sånt.

Kiosk i Djupvik, Eksta

Det kan vara Sveriges skönast belägna kiosk. Ekstakusten är mångas favoritställe här på jorden, och det är sannerligen ett skönt område när solnedgången börjar sitt färgglada fyrverkeri.

Kiosken i Djupvik

Och gott är det att njuta en glass vid havskanten. För att bevara hamnen kan man skänka en 50-lapp och få en grytlapp som tack.

Kiosk i Djupvik

Det är ett annorlunda område att strosa, och t ex fiskeläget, havet, Karlsöarna och skeppssättningen talar om att det har folk gjort ända sen bronsåldern.

Djupvik, Eksta

Också insocknes folk njuter skönhet på Ekstakusten. Paret på bilden flyttade till Gotland för 15 år sen - bra! - och trivs gott. Killen är fiskare, vad damen gjorde tog jag inte reda på, och han sa att fisket hade gått bra.

En rabbis

Man kan köra bil nära havet, men det är gott om rabbis så ta det lugnt är du bussig. Stanna bilen, andas en smula och låt oändligheten komma som den själv vill.

Solnedgång i Eksta

Ekstakusten är en plats för gudar, men också sådana fikar nog ibland, och kaffe köper de antagligen i kiosken vid Djupviks fiskeläge på västra Gotland.

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
0
Copyright © 2024 Buffert 4 - www.guteinfo.com