text bild karta   info, a-ö

Sommarkväll 2009 med Jösses pojkar

Gotland | Hangvar socken | Artister | Utskrift | Mobilsida
Sommarkväll 2009 med Jösses pojkar
Sommarkväll 2009 med Jösses pojkar, foto Bernt Enderborg

Här är gudagott att vara


Det är sånt här du skall uppleva när du är på Gotland. Ute till havs ser jag regn. Havets stillhet känns som efter ett djupt andetag, lugnt och tryggt, tystlåtet risslande i strandkanten. Färgerna.



Att havet inte smälter in i öronen beror på att strax bakom ryggen står Jösses pojkar och underhåller med visor, sånger och en akustisk hårdrock.



En liten gutt från Norge tar sig en närmare titt, och strax börjar sångaren på Alf Prøysen underbara visa om att "Du ska få en dag i mårå". Men det var nog inte det killen ville. Han ville nog bara ta en närmare titt på en sån där, nu när de ändå stod där framför näsan på honom.



Efter att ha spelat en stund tar sig Jösses pojkar för att sjunga nåt om att "Krögarn varför får vi ingen öl". Och på ett litet kick står krögarn där. Jag tror att det är Gotlands varmaste, generösaste och trevligaste krögare. Och som du ser står spelemännen i ett hörn av uteserveringen, så allt är nära, trevligt, varmt och glada ansikten.



Krögarn ja, han satt själv vid utebordet under den krokiga tallen och njöt av Jösses pojkar och gott från grillen. Då vet man att det är bra.



Ett stenkast till havet från uteserveringen.



Närmare strandkanten passar någon att krama grannfrun (antagligen), ungdomar sitter på klapperstenarna (den finns en underbar sandstrand några hundra meter bort). Kortet är taget på rätt långt avstånd närmare halvtio på kvällen.



Några ungar spelar volleyboll alldeles bakom restaurangen. Och de poserar gärna när jag ber om det. En av killarna som hörde att Jösses pojkar sjöng om "Krögarn varför får vi ingen öl" håller på att sjunga just den raden en kvart eller så. Det låter lite annorlunda men samtidigt är det närhet och en underbar vanlig sommarkväll.



Solnedgången över havet lockar fler fotografer, även om färgerna inte var så starka och spektakulära just den 14 juli 2009.



Det är sånt här du skall uppleva när du är på Gotland!



Och sånt här!

Välkommen till Gotland när det är som bäst!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.

I närheten - fågelvägen


Stugor västra Gotland

2 bäddar - Bysen
3 bäddar - Blåhammar Uppe
3 bäddar - Lillstugan
4 bäddar - Skogs
4 bäddar - Lilla huset Kovik
4 bäddar - Kroks Tofta, Kastanjegården
4 bäddar - Blåhammar S
4 bäddar - Röda stugan
5 bäddar - Grytet
5 bäddar - Lyan
5 bäddar - Nästet
5 bäddar - Blåhammar N
5 bäddar - Ingenjörsvillan
6 bäddar - Strandänget Kovik
10 bäddar - Matsalen


Se vidare Boendesidan