text bild karta   info, a-ö

Gotlands skördefestival

Gotland | Roma socken | Evenemang
Gotlands skördefestival
Gotlands skördefestival, foto Bernt Enderborg

Utmärkta produkter med hög kvalitet från Gotlands jordbruk


På Gotlands Skördefestival finns gotländska kvalitetsprodukter från skog, hav, ladugård, äng och åker. Festivalen inträffar alltid den första helgen i september.

Här kan du se när detta och andra årligen återkommande evenemang inträffar.

Artikel från festivalen 2013

Söndag den 8 september 2013 gick också jag på Gotlands skördefestival i Roma, och betalade 50 kr för att få parkera bilen så att jag kunde gå in och köpa saker på marknaden.Den världsbekanta traktorn Terror stod uppställd på marknadstorget men själva terroristen såg jag inte till.I LRF:s stånd stod en bonde tillsammans med Eva från Centerpartiet till höger, som vill förbättra företagsklimatet men tycker att det är okej att Gotlands kommun konkurrerar med sitt eget näringsliv.Här har vi två av pristagarna i småkakstävlingen, pirrvittar; vinnaren till höger, Birgitta Wallin. Det fanns dock inga smakprov kvar eftersom Dan och Kjell hade ätit upp allihop sa Tommy Wahlgren.Givetvis fanns det utställare av jordbruksredskap, traktorer och annat, men jag tog en bild av denna lilla grålle som nutidens traktorer förmodligen kan ha i verktygslådan.Ungarna hade bland annat fått lite material av Gotlandsflis i Klintehamn och snickrade fågelholkar efter förmåga.I Ryftes stånd stod den här vackra morotsflickan och drack kaffe; hon har bara huvudbonaden kvar på sig. Brukar du köpa morötter från Gotland så kommer den sannolikt från Ryftes Grönsaker.Ryftes hade en bra slogan på sitt stånd: Alla behöver en morot! Och till den ändan hade Yngve Andersson på bilden tagit med lite morötter som folk fick äta bäst de ville (det gjorde han när vi demonstrerade för anständiga färjepriser också, se demonstrationen 2012).På Visby Handelstorg ställde jag till det för mig. När jag tog det här kortet var det en dam som sa något vilket fick mig att svara att jag inte är så mycket för skattefinansierade saker, men då sa hon rätteligen ifrån. Jag hade förutsatt att Visby Handelstorg var ett projekt som hade fått skattemedel för att utvecklas (det var rätt gott om sånt), men så är inte fallet: Så förlåt mig: Barbro Wickman, Birgitta Unger Johansson, Bomans borstbinderi, Hejde Honungshus, Pias bageri, Mattsarve Gård och Tjuls Gårdsprodukter. Här är en länk till Visby Handelstorg.Fiket i Burgsvik var på plats och sålde gott bröd.Dan Andersson och Kjell Thomsson, Dan och Kjell, underhöll med visor en stund.Ejmunds gård som har Sveriges bästa kött och som ligger i trakterna var där med några av sina produkter.Hejde knäcke, som ligger ett stycke efter Hejde kyrka på väg mot Klintehamn, var på plats och sålde godsaker. Och tja, artikeln får väl sluta på detta knapriga sätt.
/text och foto Bernt Enderborg
Roma socken

Gotlands skördefestival

kartan. Flytta startpunkt genom att dra i A:et, närmaste väg till tätorter från målet, skicka länk via epost.

Roma socken

är markerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Gotlands skördefestival är en del av information om Evenemang på Gotland, som du kan få mer information om genom att klicka här.

Länk till denna sida: http://www.guteinfo.com?id=3598

Stugor östra Gotland

2 bäddar - Solstugan
2 bäddar - Rum i Sjonhem
4 bäddar - Kalkstenshuset
4 bäddar - Lövängen
4 bäddar - Bulhus 1
4 bäddar - Bulhus 2
4 bäddar - Campingstuga
4 bäddar - Combistuga
4 bäddar - Präriehuset
4 bäddar - Rum i Sjonhem
4 bäddar - kalkstenshus
5 bäddar - Familjestuga 1
5 bäddar - Familjestuga 2
6 bäddar - Ljugarn
6 bäddar - Kräklingbo
6 bäddar - Flygeln
6 bäddar - Nunneborgen
8 bäddar - Bastun
10 bäddar - Skolan
12 bäddar - Prästgården


Se vidare Boendesidan

Kommentarer till denna sida

Guide till Gotland

Guider till Gotland - över 30 översikter inom olika områden.