text bild karta   info, a-ö

Ännu mer praktisk utflyktskarta

Det är praktiskt att klicka på en karta och få fram sevärdheter och annat som ligger nära där man klickade.

- Jodå, det är det visst det
Ett problem för dem som vill göra en utflykt bör rimligen vara att pussla samman en hel sån.

Vi tycker att vi har gjort det ganska lätt att hitta nåt som intresserar i vår Utflykt Gotland. Men att välja en enda grej att kika på är väl inte alla gånger samma sak som att ha ordnat en helt utflykt med, låt oss säga, fyra, fem olika ställen att stanna till en stund vid.

Så här har vi tänkt
Man väljer nåt man är intresserad av och lägger ut det på utflyktskartan. Och eftersom man vet var man befinner sig så ser man också vilken väg man skall köra för att komma dit (utflyktskartan visas på vägnätet).

Tänk dig att du bor i Visby och funderar dig en badstund i Ihreviken. Om du vill besöka flera ställen längs vägen (149) så surfar du på de andra kartorna med aktiviteter, kyrkor, fiskeläget och rätt mycket annat. När du hittar nåt som verkar spännande så klickar du på länken och får mer information. Verkar det fortfarande spännande efter att du har läst information så klicka du på knappen "Lägg till", och hoppar utflyktsmålet över till utflyktskartan.

- Det är ju smart. Ett lätt sätt att skapa en intressant utflykt.

Men tänk om
Men tänk om du bara kunde klicka på väg 149 och på så sätt få fram vad av intresse som ligger längs vägen.

- Det är just det vi har lagt till på vår karta. Klicka på länken "Testa själv" i nästnästa stycke, och därefter klicka på väg 149. Vi har hitintills lagt ut över 600 utflyktsmål på den klickbara kartan men det är ju inte alldeles säkert att nåt visas just där du klickar. Men klicka igen bara, någonstans längs vägen.

Var du har klickat visas med en röd prick, och under rubriken "Ligger nära röda pricken" (till höger om kartan) så finns alltså sånt som ligger nära pricken.

Testa själv vår klickbara karta, klicka på väg 149.

Alla får använda våra grejer så mycket de vill, utom moster Inger förstås.
/text Bernt Enderborg, illustration Lotta Ingelse

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan