text bild karta   info, a-ö

Evenemang på Gotland

 

Westernshow på Gotland 19 & 24 juli 2017


- Musik, lördag 22/7-2017

Western Rider Club Gotland firar i år 40 år och det vill vi fira med en hejdundrande show i år igen!

NÄR: 19 juli och 24 juli 2017 kl. 19. Kom gärna i tid eftersom det kan bli lite kö.

VAR: Western Riders Arena, Vänge. Från Visby åk mot Roma, passera igenom Roma och följ sedan skyltningen.

KOSTNAD: 80kr/vuxen, 20kr/barn. Kontant eller swish. Det går bra att förbetala med swish på nummer 123 467 61 10, mörk betalning show och visa upp på mobilen i kassan

Välkommen!

Ps. Kikar du på vägbeskrivningen i länken nedan så är den konstig eftersom vägnätet och dess numrering inte tycks tilltala Kartsystemet. Kör över Bjärges i stället. Ds

- Sök mer inom Musik, mer info om Vänge
Från Guteinfos arkiv

Western Riders Gotland

Artiklar, Vänge

Gotland är hästarnas land - Vänge Arena
Den 14 maj var det något som heter "Clinic" på Western Riders arena i Vänge mitt på Gotland. Inbjuden var Rick LeMay, amerikan bosatt i Sverige, ett proffs, som domare. Jag måste erkänna att jag är utomordentligt okunnig vad gäller hästar men jag inbillar mig trots detta att jag såg många vackra sådana. Och när de tävlade var det lätt att se hur skickliga cowboys och cowgirls är.

Western Riders Gotland

Gotland är hästarnas land. De har följt oss genom årtusenden, också i dag har vi t ex Sveriges skickligaste riddare, varav många för övrigt är medlemmar i Western Riders Gotland.

Western Riders Gotland, arena i Vänge

Det var många ungdomstävlingar. Å de må jag säga, denna lilla häst var ingalunda sämre på korta distanser än de större västernhästarna. En närbild:

Gotlandsruss

Det är en rätt skön stil de har. Ur högtalarna strömmar Dolly Parton, Dueling banjos och sånt, axelbreda, färggranna skjortor och cowgirls med hela kitet som vägrar ta av sig hatten när man vill fotografera dem.

Flickor i caféet

Det finns en liten servering med kaffe, smörgåsar, sallad och sånt, och förstås ett par orimligt söta flickor som sköter allting.

Westernridning

Också de större tävlade lite grann. Här är ett kort för att du skall se hur svårt det är. Cowboy'n har just satt lassot på plats och skall dra dummykalven av sin ställning - med en hand - och med den andra handen styr kan hästen.

Cowgirl

Här är en cowgirl som gör samma sak. Se vilken häst hon har! Ett kort till för att visa hur skickliga de är:

Western Riders Gotland

Läget är under full kontroll och strax är han tillbaka på sadeln som inget hade hänt.

/text och foto Bernt Enderborg
22 lör
jul 2017
Vecka 29

Magdalena, Madeleine

Fruntimmersveckan. William Wallace förlorade slaget vid Falkirk 1298, John Dillinger blir nedskjuten 1934, Norge utsattes för ett dubbelt terroristattentat 2011. Gregor Mendel föddes 1822, Willem Dafoe 1955, Charlotte Kalla 1987.

 

Evenemangstips här.