text bild karta   info, a-ö

Vykort Gotland

Vykort Gotland
Meddelande

avsändarens epostadress
mottagarens epostadress

Information på sidan varifrån bilden kommer
Vägpriser contra Almedalsveckan
För någon vecka sen la vi ut en skojig artikel om årets skatteöverskott och om hur mycket vi betalar till EU i relation till vad vägpriser till Gotland kostar.

På den sidan var jag snäll och skrev att det var viktigt med upphandlingar och sånt (vilket alltså är det argument man använder för att inte införa vägpriser på färjan till Gotland trots att alla riksdagspartier har sagt sig vara för). Häromdagen citerade vi Carl Bildt själv på en sida, som i ett tal pratade om Östersjön (Baltiska havet) som Sea of Plenty, växande ekonomi och sånt.

När Almedalsveckan om några dagar avstapelgår så är vi i centrum för Sveriges politiska blickar. De stora killarna/damerna, politikerna alltså, brukar vara snälla och säga nåt rart eller nåt som är bra för Gotland. Bäst är som alltid oppositionen eftersom de lovar mest men behändigt slipper infria.

Det är förstås inte så att Gotland skall vara i centrum för denna vecka, utan det är helt andra och viktigare frågor som bör avhandlas. I dag läste jag i nyheterna att Gotlands politiker skall träffa företrädare för de olika riksdagspartierna och diskutera frågor som är viktiga för Gotland, bl a kommunikationerna mellan Gotland och fastlandet.

Anbelangade vägpriser på färjan så vet vi redan vad alla riksdagspartier tycker - alla vill att det skall vara så. På frågan om när det skall införas så svarar bara Folkpartiet konkret, nämligen "snarast" (se den här sidan om Attiska nätter).

- Vari består problemet?/text och foto Bernt Enderborg