text bild karta   info, a-ö

Vykort Gotland

Vykort Gotland
Meddelande

avsändarens epostadress
mottagarens epostadress

Information på sidan varifrån bilden kommer
Illande kottar
Det verkar som vintern äntligen fått tag i underlivet på Gotland och bringar åtminstone nån minusgrad. Det låter ju inte så där hiskligt för folk som bor norröver i Sverige och vana med tvåsiffriga minustal. Antalet felaktiga grader är sällan stort på Gotland, men det är kallt som förvaltningsrätt i alla fall. Jag känner norrlänningar som håller på att frysa arslet av sig såframt de besöker oss i januari, februari eller mars sisådär. Det är liksom fuktigare här.

Nåja. Jag tänkte att det behövs en motvikt, inte för att vara gnällig, men en varm tanke i all detta jobb i blåsandet kan väl vara upphetsande i alla fall.

I somras var jag kejknes pa (och kikade på) fornbyn Fallet alldeles norr om Tingstäde träsk - nä, du hittar inte dit - och då fick jag syn på kottarnas kärleksliv - illande röda med resning blottades företräden (se bilden).

Nu skall du inte springa hem och blotta nånting överhuvudtaget, men du kan gott skaffa en ros, som kotten, och ordna en middag med tjejkött (räkor, kyckling, fisk och sånt) och ägna dig åt saker som är viktiga i stället för att sitta här och läsa en hoper internetsidor.

- Det kan aldrig vara bra för dig.
Oj, jag höll på att glömma bort att marknadsföra Gotland. Jag citerar Turistföreningen: "Det är något särskilt med öar. Det är något särskilt med Gotland. Kanske är det solen och stränderna. Havet som alltid är nära och den obrutna horisonten."

- Sisådärja!

Ps. Jag inser att ordvalet på denna sida är annorlunda, men jag vågade inte skriva att det är en kåt grankotte du ser på bilden. Ds./text och foto Bernt Enderborg