text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Kultur och Fritid 

Bad, bibliotek och Citygården håller stängt den 4 maj

Torsdagen den 4 maj har kultur- och fritidsförvaltningen medarbetarutbildning och måste därför stänga vissa verksamheter. Utbildningen har fokus på integration och ska stärka medarbetarna i det dagliga arbetet.
... läs mer »

Dags för Rum för kultur!

Onsdagen den 26 april klockan 17:00 är det återigen dags för Rum för kultur, ett öppet forum för kulturfrågor. Temat denna gång kretsar kring entreprenörskap.... läs mer »

Mellanstadiedisco på påsklovet!

Torsdagen den 13 april, det vill säga på skärtorsdagen, arrangerar Puma ungdomsgård på Gråbo disco för mellanstadieelever.... läs mer »

Nytt larm ska rädda liv

Hemsebadet och Solbergabadet har installerat ”Hjälpknappar” vid bassängerna och i omklädningsrummen som ska göra att besökare och personal kan få snabb hjälp vid tillbud.... läs mer »

Gotlands Bokmässa 8-9 april 2017

Som tidigare år hålls den i Almedalsbiblioteket i Visby, och pågår i hela två dagar 8-9 april.
Båda dagarna är biblioteket och mässan öppet mellan klockan 11.00 och 16.00.
... läs mer »

Dags för nytt Rum för kultur

På onsdag, den 29 mars klockan 17.00-19.00, är det åter dags för Rum för kultur, som är ett öppet forum för kulturfrågor.... läs mer »

City/Amor

From 1 april 2017, kommer personal från Citygården vid Solbergaskolan och Amor ungdomsgård i Roma att arbeta och driva båda verksamheterna tillsammans med fem fritidsledare, där vi samarbetar och håller båda ungdomsgårdarna öppna.

Vi som kommer att arbeta i den här personalgruppen är JossieNina och Katta som tidigare har jobbat på Amor ungdomsgård, Sonny som tidigare har arbetat på Hemse ungdomsgård, och även Jacob som har varit både på Citygården och Puma ungdomsgård.

 

I övrigt så kommer inte öppettiderna att förändas med denna sammanslagning.

 

Amor ungdomsgård

Måndag 15.00-22.00

Onsdag 15.00-22.00

Fredag 17.00-23.30

Citygården

Tisdag 15.30-21.00

Torsdag 15.30-21.00

 

Vi ses på våra gårdar!

Mvh 

Fritidsledarna

... läs mer »

Lars Gullin-pris till Roland Keijser

Varje år delar kultur- och fritidsnämnden ut ett pris instiftat i den kände jazzmusikern Lars Gullins namn. I år går priset till saxofonisten, klarinettisten, flöjtisten och kompositören Roland Keijser.... läs mer »

Sommarsimskola på Solbergabadet

Nu är det dags att anmäla sig till sommarens simskola. I juli arrangeras simskolor både för barn och vuxna på olika nivåer. Nytt för i år är en simskola för tjejer/kvinnor över 13 år.
... läs mer »

Torbjörn Limé Gotlands bidrag till Hansedagarna

Hansestaden Kampen i Holland har utsett konstnären Torbjörn Limé från Visby att delta under årets Hansedagar. HANSEartWORKS 2017 invigs den 16 juni och pågår till den 18 juli.... läs mer »

Hitta Doris och Titanic på Solbergabadet

Dive-in-bion fortsätter med nya filmer på vita duken. Under sportlovet visas det film för både stora och små då Titanic och Hitta Doris kan avnjutas.... läs mer »

Lilla stora livet - en minimusikal för nyfikna (från 6 år)

Riksteatern gästar ön med en helt ny familjeföreställning där Lotta Olsson och Ulf Nilsson står för manus och musiken är nykomponerad av Frida Hyvönen.
... läs mer »

Dags för Rum för kultur!

22 februari, det är datumet för nästa Rum för kultur och den här gången är temat kulturskapandets villkor.... läs mer »

Webb-TV från kultur- och fritidsnämnden 7 februari

Kultur- och fritidsnämnden beslutade igår bland annat att köpa lämpliga inventarier från O´Learys konkursbo på ICA Maxi Arena och att entréavgiften på baden ska höjas. Kolla in filmen med nämndens ordförande!... läs mer »

Ansökan om tider i våra anläggningar

För träningstider, match- och arrangemangstider i Region Gotlands simhallar, ICA Maxi arena, idrottshallar, gymnastiksalar, fotbollsplaner (sommar 2017) samt matchtider på konstgräs helger (vecka 10-17) behöver vi din ansökan senast 31 januari.... läs mer »

Rapporten kring kultur- och fritidsverksamhetens omorganisering klar

Ensamutredaren Jan-Olof Henriksson har nu lämnat vidare sin rapport kring omorganiseringen av kultur- och fritidsverksamheten. Förslaget är omorganiseringen genomförs i sommar men att det först ska gå på remiss i nämnderna.... läs mer »

Nobelpris och medaljer när litteraturen är i fokus på Gråboskolan

Första utdelningen av Läsmedaljer i årets klass 3 på Gråboskolan

På Gråboskolan och Gråbobiblioteket i Visby arbetar man lustfyllt och träget med läsning och skrivande. I början av december delades läsårets första Läsmedaljer ut till elva barn i år tre som utmanat sig själva i sitt läsande. För att få en Läsmedalj ska man fem gånger läsa en bok som är en utmaning i förhållande till vad man läst tidigare, berätta om boken för någon vuxen i Gråbohuset och skriva en liten recension. Vid första medaljen får man dessutom ett presentkort på en valfri bok i Bokhandeln Wessman & Pettersson. Tre medaljer kan man få totalt.

I anslutning till Nobeldagen delades Lilla Nobelpriset i litteratur ut till en elev i varje årskurs. Barnen tävlade om priser för bästa bild, inledning, framsida och för hela berättelser, förstås. Jurygrupperna består av olika personalkategorier på Gråboskolan och biblioteket. Priserna sponsras av Demokrati för barns framtid, som även bjöd på ett dansuppträdande, och av Rädda Barnen. Efter prisutdelningen delades skolans elever in i grupper och läste sina Nobel-berättelser högt för varandra.

Högtidlig utdelning av Lilla Nobelpriset i Litteratur.

Detta är 18:e gången Gråboskolan firar Lilla Nobel i samarbete med Gråbobiblioteket. Kvaliteten på berättelserna ökar från år till år. Särskilt de senaste åren märks en tydlig standardhöjning i år 4-6, vilket säkert har ett samband med arbetet med Läsmedaljen i år 3.

... läs mer »