text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Kultur och Fritid 

Gamla kulturskolan renoveras för kulturkluster

Kulturskolans gamla lokaler renoveras för den nya hyresgĂ€sten, Gotlands Kulturrum ekonomisk förening.... läs mer »

Filmsatsningar stÀrker norra Gotland

Den satsning pĂ„ film som regionfullmĂ€ktige beslutade om i dag Ă€r en satsning pĂ„ tillvĂ€xt och attraktionskraft, inte minst pĂ„ norra Gotland.... läs mer »

Lagret slÄr igen och istÀllet öppnar City sommar

UngdomsgĂ„rden â?Lagretâ? i Visby, som funnits till för Gotlands ungdomar under somrarna sedan 1995, slĂ„r igen. Detta för att lĂ€mna plats för â?City sommarâ?.... läs mer »

Konsert och aktiviteter arrangeras till stöd för zambiskt barnhem

Nu har det blivit dags för Ă„rets GotZamkonsert â?? en vĂ€lgörenhetskonsert till förmĂ„n för barnhemmet ARTECO i Zambia. Bakom arrangemanget stĂ„r Klinteskolans elever. Konserten gĂ„r av stapeln imorgon tisdag klockan 19.00-20.30.... läs mer »

Kaliffa gÀstar Ärets skolavslutningsfest

Kaliffa kommer att upptrĂ€da pĂ„ sommarens stora skolavslutningsfest pĂ„ Gotland den 14 juni - en artist som har gjort stort avtryck pĂ„ den svenska hiphop- och reggaescenen.... läs mer »

Tyck till om Visbys nya badhus

Region Gotland arbetar just nu med att göra en förstudie för ett nytt badhus i Visby. Vi vill ocksÄ veta vad allmÀnheten tycker. HjÀlp oss genom att anvÀnda denna enkÀt för att tycka till.
... läs mer »

Utlysning av ny bidragsform för integration och inkludering

Kultur- och fritidsavdelningen presenterar en ny bidragsform dĂ€r aktörer inom det fria kulturlivet kan ansöka om medel för projekt och arrangemang som syftar till ökad inkludering och minskat utanförskap.... läs mer »

Elever i �ja stÀller ut

Eleverna i förskoleklass och lĂ„gstadiet pĂ„ Ă?ja skola har vernissage pĂ„ Burgsviks bibliotek mĂ„ndagen den 7 maj klockan 16.30. De stĂ€ller ut de alster som skapats tillsammans med tvĂ„ professionella keramiker under vĂ„rterminen.... läs mer »

Stöd till organisationer som hjÀlper ensamkommande med eget boende

CivilsamhĂ€llet pĂ„ Gotland fĂ„r ett riktat stöd för att kunna hjĂ€lpa ensamkommande barn som hunnit fylla 18 Ă„r och vill stanna pĂ„ Gotland.... läs mer »

Ny kartlÀggning över den gotlÀndska kulturen

"Rum för kultur" - ett öppet forum för kulturfrĂ„gor - presenterar en ny kartlĂ€ggning av kulturen. VĂ€lkommen till ""Rum för kultur" pĂ„ torsdag kvĂ€ll, den 26 april.... läs mer »

En nationell kulturarvsinkubator etableras pÄ Gotland

RiksantikvarieĂ€mbetet har tillsammans med Region Gotland, Uppsala Universitet och Science Park Gotland startat projektet. Syftet Ă€r att under tre Ă„r testa en inkubator som ska stimulera innovation och entreprenörskap kopplat till kulturarvssektorn och med digital inriktning.... läs mer »

Filmmusik lockar utövare till Gotland

Filmkompositörer, ljuddesigners, filmare och studenter frĂ„n hela landet trĂ€ffas i Visby under tre dagar för att utvecklas och inspireras. AllmĂ€nheten kan ocksĂ„ ta del av tvĂ„ konserter.... läs mer »

VÀlkommen pÄ förhandsvisning av "En bra vecka för demokratin"

Passa pĂ„ att besöka antingen Visby, FĂ„rösund eller Hemse för att trĂ€ffa regissören Cecilia Björk som ligger bakom den nya dokumentĂ€ren "En bra vecka för demokratin". Efter visningarna följer panelsamtal med regissören, representanter frĂ„n Almedalsveckan och politiken.... läs mer »

TvÄ konstnÀrer fÄr stipendium

Pia Ingelse fÄr regionens första stipendium för en mÄnads vistelse pÄ HÎtel Chevillon i Grez-sur-Loing i Frankrike.
Elfrida Nilsdotter Ahlby blir Ă„rets stipendiat i konstnĂ€rsutbytet med Westfalen-Lippe i Tyskland.... läs mer »

VÀlkommen till Gotlands BokmÀssa!

I helgen som kommer, den 7-8 april 2018, genomförs Gotlands BokmĂ€ssa för nionde gĂ„ngen. Platsen Ă€r Almedalsbiblioteket i Visby.... läs mer »

Gratis skatecamp pÄ pÄsklovet!

Ungdomsenheten arrangerar skatecamp! Skatecamp riktar sig till dig mellan 12 och 16 Ă„r och det pĂ„gĂ„r 3-5 april klockan 13-16.... läs mer »

Ansök om bidrag till avgiftsfria lovaktiviteter

Nu har föreningar och verksamheter inom Region Gotland möjlighet att ansöka om bidrag till avgiftsfria lovaktiviteter för barn och unga.... läs mer »