text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Kultur och Fritid 

Kultur- och fritidsnämnden har sammanträtt

En ny pistmaskin, tre renoverade bygdegårdar och Noaks ark i en bunker. Det var några av punkterna under det allra sista sammanträdet för kultur- och fritidsnämnden.... läs mer »

Konst att hålla sig i leder in till ny förskola

Jukka Värelä är konstnären bakom "hållbar" konst vid den nybyggda förskolan Törnekvior i A7 området. Byggprojektets konstråd har besiktigat och godkänt konstnärens arbete. Två entréer har fått var sitt signum. Den röda ”Virveln” för de äldre förskolebarnens avdelningar. Den blå ”Vågen” för avdelningar med yngre barn.... läs mer »

Meit Fohlin får huvudrollen i regionalt filmsamarbete

Regionstyrelsens ordförande, Meit Fohlin (S), blir ny ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen.... läs mer »

Eli & Rio – en föreställning för de yngsta

Den 9 december framför Teater tre föreställningen Eli & Rio för barn 3-6 år. Eli & Rio är en lustfylld föreställning som tar sig an roller och identitet med rörelse, humor och öppenhet.... läs mer »

Årets ungdomsledarpris till Fredrik Godman, Visby-Roma Hockey Ungdom

Region Gotlands kultur- och fritidsnämnd har vid sitt sammanträde beslutat att tilldela Fredrik Godman 2017 års ungdomsledarpris.... läs mer »

En vecka med mångfalden i fokus

Det sjätte Gotland Pride invigs i dag. Fram till och med söndag kan du ta del av ett brett program med allt från föreläsningar, workshops och filmvisningar till drop-in-vigsel, regnbågsmässa och fest.... läs mer »

Årets kulturpris till Karin "Kickan" Holmberg

Region Gotlands kultur- och fritidsnämnd har vid dagens sammanträde beslutat att tilldela Karin "Kickan" Holmberg 2017 års kulturpris.
... läs mer »

Dags för ett nytt Rum för kultur

Tisdagen den 21 november, klockan 17.00-19.00, är det åter dags för ett Rum för kultur. Denna gång är temat filantropi. Finns det personer eller företag med både gott om pengar och ett kulturellt engagemang som kan och vill stödja kulturverksamhet?... läs mer »

Dags för höstlov

Vecka 44 är det höstlov för eleverna i de gotländska skolorna. Det finns flera aktiviteter i regionens regi för barn och ungdomar.... läs mer »

Nu tar vi emot förslag till Skapande skola läsår 2018/2019

Vill du jobba för Skapande skola läsåret 2018/2019?
Har du en idé som du vill diskutera?
Vi tar emot erbjudanden från yrkesverksamma kulturaktörer fram till den 18 november.... läs mer »

Invigning med öppet hus!

Äntligen är den nya lokalen för ungdomsgården i Roma klar. Välkommen till invigning och öppet hus!... läs mer »

Utlysning av verksamhetsstöd till sociala föreningar

Nu är tiden inne för att lämna in ansökan om verksamhetsstöd för 2018.... läs mer »

Stöd till organisationer som hjälper ensamkommande med eget boende

Civilsamhället på Gotland får ett riktat stöd på 1,2 miljoner kronor för att kunna hjälpa ensamkommande barn som hunnit fylla 18 år och vill stanna på Gotland.... läs mer »

37 nomineringar till årets kulturpris

Igår, den 1 oktober, gick nomineringstiden ut för Region Gotlands kulturpris 2017.
Vem eller vilka som utses till pristagare beslutas i samband med kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 14 november.... läs mer »

Vernissage för årets Westfalen-stipendiat

Möt årets stipendiat från Westfalen-Lippe, Anja Mothes. Varmt välkommen till vernissage på Gotlands Museum (Fornsalen) fredagen den 22 september mellan klockan 16 och 18. Konstnären finns på plats för att presentera sitt arbete.... läs mer »

Välkommen till torsdagscafé på Almedalsbiblioteket – för första gången med tolkar

Nästa torsdag, den 21 september, startar ”torsdagscafé på Almedalsbiblioteket”. För första gången kommer det att finnas tolkar på arabiska och persiska på plats. Alla är välkomna!... läs mer »

Vem ska få Region Gotlands kulturpris 2017?

Nu är det dags att nominera kandidater till årets kulturpris där allmänheten föreslår vem som ska uppmärksammas. Kulturpriset delas ut till personer eller organisationer som utfört en bestående kulturgärning.... läs mer »