text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Kultur och Fritid 

Välkommen med nomineringar till Region Gotlands ungdomsledarpris

Priset på 10.000 kronor är avsatt som stimulans till en ideellt arbetande ledare verksam inom föreningsdriven ungdomsverksamhet på Gotland. En privatperson kan söka priset för egen del och en förening eller distriktsorganisation kan söka för medlems räkning.... läs mer »

Landträning på Hemsebadet!

Nu kör Hemsebadet igång med två stärkande pass cirkelträning och core på tisdagar. På cirkelpasset tränar vi intervaller med övningar som förbättrar både din kondition, styrka och balans. Under ett Core-pass använder vi oss enbart utav vår egen kroppsvikt. Detta pass är utmärkt för dig som vill bli stark, få bra hållning och bra.

Tisdagar 18:00 Cirkelträning och 19:00 Core

Start den 12 september. Kostnad: 800 kronor för 12 gånger eller 85 kronor för drop-in, i mån av plats.
 

... läs mer »

Ansök om träningstider på konstgräsplaner

Nu är det dags att ansöka om tider för vecka 41-51 på Rävhagen, Slite och Hemse konstgräsplaner. Ansökningsblanketten ”Tid för träning i anläggning” hittar du på www.gotland.se/kulturfritid/blanketter

Ansökan skickas till bokning@gotland.se senast den 31 augusti.
 

... läs mer »

Ny restauratör sökes till ICA Maxi Arena

Region Gotland söker en restauratör som kan driva café och restaurangverksamhet i ICA Maxi Arena. Region Gotland och idrottsföreningarna i arenan ser att restauratören bör ha ett genuint intresse för idrott och publika arrangemang.... läs mer »

På tisdag invigs Lagret och aktivitetsparken

Precis som vanligt kan ungdomarna nu i sommar hänga på Lagrets ungdomsgård, tillsammans med en aktivitetspark på Solbergaskolans skolgård. På tisdag invigs årets sommar med artisten Vincent Bugozi och utomhusdisco.... läs mer »

Konst på Wisbygymnasiet visas upp

Ombyggnaden för Wisbygymnasiet (tidigare kallat F-huset) står nu klar sedan en tid och med det även tre konstnärliga gestaltningar och platsspecifika verk. Den 22 augusti, i samband med Gotland Art Week, kan allmänheten följa med på konstvisning med konstkonsult Linnea Nordberg under programpunkten "Eufori, Sjunkande kub, Mech, konst för ny skolmiljö".
... läs mer »

Kultur- och fritidsförvaltningens bokning håller stängt

Kultur- och fritidsförvaltningens bokning är stängd mellan den 19 och 30 juni.

Kultur- och fritidsförvaltningen har anläggningar, lokaler och material som kan hyras för föreningsverksamhet och arrangemang. Det är denna bokning som är tillfälligt stängd.

Endast särskilt brådskande ärenden via e-post kan behandlas under den stängda perioden. Välkommen åter måndagen den 3 juli.

... läs mer »

Skolavslutning på Puma

Äntligen är det dags - fredagen den 16 juni är det skolavslutning på Puma. Det blir dansgolv med ljusshow, live DJ:s, uppträdanden, styling och sminkning och mycket mer.... läs mer »

Sammandrag från kultur- och fritidsnämnden

Idag har kultur- och fritidsnämnden bland annat beslutat att göra en besparing på tre miljoner på biblioteksverksamheten de kommande åren samt att överlämna till regionstyrelsen att besluta kring upphandlingen av bad i Fårösund.... läs mer »

Johanna Hansson leder utveckling av Almedalsbiblioteket


Johanna Hansson har utsetts till projektledare för Almedalsbiblioteket, Sveriges enda integrerade folk- och universitetsbibliotek, med uppdrag att utveckla verksamheten för att till fullo kunna utnyttja sambibliotekets fördelar med uppdrag från både Uppsala universitet och Region Gotland.... läs mer »

Nationaldagsfirande vid Roma kungsgård

Det officiella nationaldagsfirandet blir även i år en familjefest med sång, musik och teater som arrangeras på Roma kungsgård. Dessutom hälsas de nya gotlänningarna särskilt välkomna med en högtidlig ceremoni.... läs mer »

Allmänheten bjuds in till möte på Roma kungsgård

På Roma kungsgård pågår det just nu en utveckling för att skapa en kulturmötesplats. Många i lokalsamhället är nyfikna på vad är på gång så därför bjuds de nu in till information för att förankra platsen och verksamheten hos Romaborna.... läs mer »

Ny satsning på digital kunskap för alla gotlänningar

Dig-IT Gotland är en ny satsning där 15 bärbara datorer och 15 surfplattor ställs till gotlänningarnas förfogande för att öka möjligheten för föreningar och andra sammanslutningar runt om på ön att få igång studiecirklar och verksamhet kring IT, inte minst på landsbygden.

- Vi hoppas att detta ska få stor spridning på ön och vi kommer arbeta aktivt för att tillföra erfarenheter från liknande satsningar på andra håll. Målet är att alla gotlänningar skall känna sig trygga med och kunna använda digitala tjänster till nytta och nöje, säger Region Gotlands bredbandskoordinator Anne Mousa Ståhl.

Den 22 maj klockan 14:00 startar den första kursen inom ramen för Dig-IT Gotland på Hemse bibliotek. Först ut är IT-nyfikna seniorer.
Fiberföretaget IP-Only är med och stöttar projektet.

- Sedan vi grundades har vi hela tiden drivits av tanken på ett digitalt samhälle där alla är välkomna, och för att lyckas med det krävs både kunskap och hårdvara. Att vara med i denna satsning är därför naturlig för oss, säger Tommy Andersson, stadsnätschef IP-Only Gotland.

För mer information, kontakta gärna Anne Mousa Ståhl som är bredbandsansvarig, tfn 0498-26 34 44.

... läs mer »

Ingen försäljning av Romabadet

Region Gotland erbjuder Daniel Hallgren att få köpa Romabadet för en symbolisk summa. Det finns dock andra önskemål som regionen inte kan tillmötesgå och idag tackade Daniel Hallgren därför nej till erbjudandet.... läs mer »

Välkommen på möte om Roma kungsgård 23 maj

På Roma kungsgård pågår det just nu en utveckling för att skapa en kulturmötesplats där fler och fler blir verksamma för varje år. I sommar kommer det som vanligt spelas Shakespeare i klosterruinen samtidigt som det myllrar av liv hos gårdens aktörer.

Tisdagen den 23 maj klockan 18.00 är alla som vill varmt välkomna till Brygghuset, Roma kungsgård för att höra vad aktörerna har att berätta om den kommande sommarsäsongen och framtiden. Det kommer dessutom bjudas på kaffe.

Välkommen hälsar

Statens fastighetsverk, Region Gotland, Gotlands Museum, Romateatern, Roma glasbruk, Svenska kyrkan/Visby stift och Romaklosters pastorat, Gotlands förenade besöksnäring, Milja textil & skinn, konstnär Sara Asteborg, Textil Gotland, Rangvalds Hantverk, Roma hembygdsförening, Gotlandståget och Café Kungsgården.

... läs mer »

Ingen motorkväll i Roma i år

På grund av ett uteblivet svar kring polistillstånd tvingas nu Amor ungdomsgård i Roma ställa in motorkvällen 2017 som var tänkt att arrangeras den 24 maj.... läs mer »

Kultur- och fritidsverksamheten föreslås omorganiseras

Det står nu klart att det kommer föreslås en avveckling av kultur- och fritidsnämnden och dess förvaltning till årsskiftet. Det efter att remissvaren och utredningen har analyserats.... läs mer »