text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Kultur och Fritid 

City/Amor

From 1 april 2017, kommer personal från Citygården vid Solbergaskolan och Amor ungdomsgård i Roma att arbeta och driva båda verksamheterna tillsammans med fem fritidsledare, där vi samarbetar och håller båda ungdomsgårdarna öppna.

Vi som kommer att arbeta i den här personalgruppen är JossieNina och Katta som tidigare har jobbat på Amor ungdomsgård, Sonny som tidigare har arbetat på Hemse ungdomsgård, och även Jacob som har varit både på Citygården och Puma ungdomsgård.

 

I övrigt så kommer inte öppettiderna att förändas med denna sammanslagning.

 

Amor ungdomsgård

Måndag 15.00-22.00

Onsdag 15.00-22.00

Fredag 17.00-23.30

Citygården

Tisdag 15.30-21.00

Torsdag 15.30-21.00

 

Vi ses på våra gårdar!

Mvh 

Fritidsledarna

... läs mer »

Lars Gullin-pris till Roland Keijser

Varje år delar kultur- och fritidsnämnden ut ett pris instiftat i den kände jazzmusikern Lars Gullins namn. I år går priset till saxofonisten, klarinettisten, flöjtisten och kompositören Roland Keijser.... läs mer »

Sommarsimskola på Solbergabadet

Nu är det dags att anmäla sig till sommarens simskola. I juli arrangeras simskolor både för barn och vuxna på olika nivåer. Nytt för i år är en simskola för tjejer/kvinnor över 13 år.
... läs mer »

Torbjörn Limé Gotlands bidrag till Hansedagarna

Hansestaden Kampen i Holland har utsett konstnären Torbjörn Limé från Visby att delta under årets Hansedagar. HANSEartWORKS 2017 invigs den 16 juni och pågår till den 18 juli.... läs mer »

Hitta Doris och Titanic på Solbergabadet

Dive-in-bion fortsätter med nya filmer på vita duken. Under sportlovet visas det film för både stora och små då Titanic och Hitta Doris kan avnjutas.... läs mer »

Lilla stora livet - en minimusikal för nyfikna (från 6 år)

Riksteatern gästar ön med en helt ny familjeföreställning där Lotta Olsson och Ulf Nilsson står för manus och musiken är nykomponerad av Frida Hyvönen.
... läs mer »

Dags för Rum för kultur!

22 februari, det är datumet för nästa Rum för kultur och den här gången är temat kulturskapandets villkor.... läs mer »

Webb-TV från kultur- och fritidsnämnden 7 februari

Kultur- och fritidsnämnden beslutade igår bland annat att köpa lämpliga inventarier från O´Learys konkursbo på ICA Maxi Arena och att entréavgiften på baden ska höjas. Kolla in filmen med nämndens ordförande!... läs mer »

Ansökan om tider i våra anläggningar

För träningstider, match- och arrangemangstider i Region Gotlands simhallar, ICA Maxi arena, idrottshallar, gymnastiksalar, fotbollsplaner (sommar 2017) samt matchtider på konstgräs helger (vecka 10-17) behöver vi din ansökan senast 31 januari.... läs mer »

Rapporten kring kultur- och fritidsverksamhetens omorganisering klar

Ensamutredaren Jan-Olof Henriksson har nu lämnat vidare sin rapport kring omorganiseringen av kultur- och fritidsverksamheten. Förslaget är omorganiseringen genomförs i sommar men att det först ska gå på remiss i nämnderna.... läs mer »

Nobelpris och medaljer när litteraturen är i fokus på Gråboskolan

Första utdelningen av Läsmedaljer i årets klass 3 på Gråboskolan

På Gråboskolan och Gråbobiblioteket i Visby arbetar man lustfyllt och träget med läsning och skrivande. I början av december delades läsårets första Läsmedaljer ut till elva barn i år tre som utmanat sig själva i sitt läsande. För att få en Läsmedalj ska man fem gånger läsa en bok som är en utmaning i förhållande till vad man läst tidigare, berätta om boken för någon vuxen i Gråbohuset och skriva en liten recension. Vid första medaljen får man dessutom ett presentkort på en valfri bok i Bokhandeln Wessman & Pettersson. Tre medaljer kan man få totalt.

I anslutning till Nobeldagen delades Lilla Nobelpriset i litteratur ut till en elev i varje årskurs. Barnen tävlade om priser för bästa bild, inledning, framsida och för hela berättelser, förstås. Jurygrupperna består av olika personalkategorier på Gråboskolan och biblioteket. Priserna sponsras av Demokrati för barns framtid, som även bjöd på ett dansuppträdande, och av Rädda Barnen. Efter prisutdelningen delades skolans elever in i grupper och läste sina Nobel-berättelser högt för varandra.

Högtidlig utdelning av Lilla Nobelpriset i Litteratur.

Detta är 18:e gången Gråboskolan firar Lilla Nobel i samarbete med Gråbobiblioteket. Kvaliteten på berättelserna ökar från år till år. Särskilt de senaste åren märks en tydlig standardhöjning i år 4-6, vilket säkert har ett samband med arbetet med Läsmedaljen i år 3.

... läs mer »

Öppettider på ungdomsgårdar och ungkulturhus under jullovet

Fenix ungkulturhus och nästan alla ungdomsgårdar runt om på ön har öppet under jullovet. Men det kan vara lite ändrade dagar och tider.

Gilla din ungdomsgård på Facebook så får du veta mer om vad som händer just där, sök på respektive ungdomsgård så hittar du det.

Varmt välkomna!

 

... läs mer »

Gotlands bibliotek har startat minifilial på båten

Nu kan de unga resenärerna på Destination Gotlands båtar få tiden att gå fortare genom att biblioteken på Gotland har börjat med utlåning av barnböcker ombord.... läs mer »

Tvåspråkspåsar för läsglädje och språkutveckling hos nyanlända barn

Nu erbjuder flera av biblioteken på Gotland ”tvåspråkspåsar”, en idé för att skapa läsglädje och samtidigt fokusera på språkutveckling för barn som inte har svenska som sitt modersmål.... läs mer »

Årets kulturpristagare uppmärksammades på regionfullmäktige

Vid dagens regionfullmäktige fick Roland ”Astäuen” Olsson ta emot 2016 års kulturpris av kultur- och fritidsnämndens ordförande Filip Reinhag och regionfullmäktiges ordförande Bo Björkman.... läs mer »

Duschkampanj på simhallarna

För att besökarna på Solbergabadet och Hemsebadet ska bli ännu bättre på att duscha innan de hoppar i badet börjar idag en informationskampanj med gratis tvål i duschrummen.
... läs mer »

Remissrunda kring förslaget på omorganisering av kultur- och fritidsverksamheten

Nu är tidplanen för den politiska processen kring förslaget att kultur- och fritidsverksamheten omorganiseras klar och under våren kommer nämnder och andra instanser få lämna remissvar i frågan.... läs mer »