text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Kultur och Fritid 

Ensamkommande över 18 kan få stöd

Civilsamhället på Gotland får ett riktat stöd på 1,2 miljoner kronor för att kunna hjälpa ensamkommande barn som hunnit fylla 18 år och vill stanna på Gotland.... läs mer »

37 nomineringar till årets kulturpris

Igår, den 1 oktober, gick nomineringstiden ut för Region Gotlands kulturpris 2017.
Vem eller vilka som utses till pristagare beslutas i samband med kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 14 november.... läs mer »

Vernissage för årets Westfalen-stipendiat

Möt årets stipendiat från Westfalen-Lippe, Anja Mothes. Varmt välkommen till vernissage på Gotlands Museum (Fornsalen) fredagen den 22 september mellan klockan 16 och 18. Konstnären finns på plats för att presentera sitt arbete.... läs mer »

Välkommen till torsdagscafé på Almedalsbiblioteket – för första gången med tolkar

Nästa torsdag, den 21 september, startar ”torsdagscafé på Almedalsbiblioteket”. För första gången kommer det att finnas tolkar på arabiska och persiska på plats. Alla är välkomna!... läs mer »

Vem ska få Region Gotlands kulturpris 2017?

Nu är det dags att nominera kandidater till årets kulturpris där allmänheten föreslår vem som ska uppmärksammas. Kulturpriset delas ut till personer eller organisationer som utfört en bestående kulturgärning.... läs mer »

Dags att söka tryckningsstöd

Du har väl inte missat att det finns möjlighet att söka tryckningsstöd från Region Gotland om det handlar om litteratur som i huvudsak handlar om Gotland eller vars innehåll har tydlig anknytning till Gotland.... läs mer »

Wisby Ridklubb beviljas akutstöd

Wisby Ridklubb inkom tidigare i augusti med en ansökan att få akut ekonomisk hjälp gällande underlaget i ridhuset. Kultur- och fritidsförvaltningen har beslutat att bevilja stöd om 50 000 kr, under vissa villkor.
... läs mer »

Noomaraton - världens roligaste filmtävling!

På lördag kl 09.00 går startskottet för 24 timmars filmskapande! Noomaraton är tävlingen där man gör film på tid, du har ett dygn på dig att göra en film och det enda du får veta är 3 platser, 3 föremål och 1 tema. Tävlingen är öppen för alla, i alla åldrar.
... läs mer »

Ändrade öppettider

Puma har ändrat öppettider
... läs mer »

Välkommen till visning av konsten i Sävehuset / Wisbygymnasiet

Tre konstnärer; Monica Höll, Doris Sapunar Bengtsson och Tore Wallert, fick hösten 2014 i uppdrag att arbeta fram konstverk till några centrala platser för Wisbygymnasiet. Genom inköp från gallerier och motsvarande finns ytterligare elva konstnärer representerade.... läs mer »

Välkommen med nomineringar till Region Gotlands ungdomsledarpris

Priset på 10.000 kronor är avsatt som stimulans till en ideellt arbetande ledare verksam inom föreningsdriven ungdomsverksamhet på Gotland. En privatperson kan söka priset för egen del och en förening eller distriktsorganisation kan söka för medlems räkning.... läs mer »

Landträning på Hemsebadet!

Nu kör Hemsebadet igång med två stärkande pass cirkelträning och core på tisdagar. På cirkelpasset tränar vi intervaller med övningar som förbättrar både din kondition, styrka och balans. Under ett Core-pass använder vi oss enbart utav vår egen kroppsvikt. Detta pass är utmärkt för dig som vill bli stark, få bra hållning och bra.

Tisdagar 18:00 Cirkelträning och 19:00 Core

Start den 12 september. Kostnad: 800 kronor för 12 gånger eller 85 kronor för drop-in, i mån av plats.
 

... läs mer »

Ansök om träningstider på konstgräsplaner

Nu är det dags att ansöka om tider för vecka 41-51 på Rävhagen, Slite och Hemse konstgräsplaner. Ansökningsblanketten ”Tid för träning i anläggning” hittar du på www.gotland.se/kulturfritid/blanketter

Ansökan skickas till bokning@gotland.se senast den 31 augusti.
 

... läs mer »

Ny restauratör sökes till ICA Maxi Arena

Region Gotland söker en restauratör som kan driva café och restaurangverksamhet i ICA Maxi Arena. Region Gotland och idrottsföreningarna i arenan ser att restauratören bör ha ett genuint intresse för idrott och publika arrangemang.... läs mer »

På tisdag invigs Lagret och aktivitetsparken

Precis som vanligt kan ungdomarna nu i sommar hänga på Lagrets ungdomsgård, tillsammans med en aktivitetspark på Solbergaskolans skolgård. På tisdag invigs årets sommar med artisten Vincent Bugozi och utomhusdisco.... läs mer »

Konst på Wisbygymnasiet visas upp

Ombyggnaden för Wisbygymnasiet (tidigare kallat F-huset) står nu klar sedan en tid och med det även tre konstnärliga gestaltningar och platsspecifika verk. Den 22 augusti, i samband med Gotland Art Week, kan allmänheten följa med på konstvisning med konstkonsult Linnea Nordberg under programpunkten "Eufori, Sjunkande kub, Mech, konst för ny skolmiljö".
... läs mer »

Kultur- och fritidsförvaltningens bokning håller stängt

Kultur- och fritidsförvaltningens bokning är stängd mellan den 19 och 30 juni.

Kultur- och fritidsförvaltningen har anläggningar, lokaler och material som kan hyras för föreningsverksamhet och arrangemang. Det är denna bokning som är tillfälligt stängd.

Endast särskilt brådskande ärenden via e-post kan behandlas under den stängda perioden. Välkommen åter måndagen den 3 juli.

... läs mer »