text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Bygga, bo och miljö 

Ratta Grönt på Kneippbyn

På lördag den 19 augusti finns Ratta Grönt på Kneippbyns familjedag mellan klockan 11.00 och 17.00.... läs mer »

EnergiExpo 2017

På lördag den 19 augusti är det EnergiExpo vid Gangvide farm i När. Energidagen börjar klockan 10.00.... läs mer »

Energilyftet i Visby - utbildning för dig inom byggbranschen

Snart ska alla nya byggnader vara betydligt mer energieffektiva än idag – utbildningen Energilyftet är till för dig som arbetar med framtidens byggnader.... läs mer »

Ett samtal om vatten på Gotland, Sverige och i världen

Under Almedalsveckan träffade regionrådet Meit Fohlin och vatten- och avloppschef på Region Gotland Susanne Bjergegaard Pettersson fotografen Mattias Klum och Svenskt Vattens kommunikationschef Dan Löfgren.... läs mer »

Sophämtning i Visby innerstad vecka 27

Under Almedalsveckan den 2-9 juli kommer hushållsavfall hämtas på andra tider än i vanliga fall i Visby innerstad. Sophämtningen kommer att starta från klockan 04.00 på morgonen men hämtning kan även förekomma andra tider på dygnet.... läs mer »

Gotland rena raketen i miljörankning

Gotland klättrar 87 placeringar i ”Sveriges miljöbästa kommun” 2017 och hamnar på 22:a plats.... läs mer »

Ratta Grönt-projektet deltar i Almedalsveckan

Ratta Grönt kommer att delta på två seminarier under Almedalsveckan.... läs mer »

Fortsätt sortera dina förpackningar

Det går att återvinna förpackningar utan att slösa vatten. Förpackningar behöver inte vara helt rena för att kunna återvinnas, men det är bra om det inte finns matrester kvar som börjar lukta illa när förpackningarna samlas in.... läs mer »

Välkommen till sommaren 2017

Här är det sommarbrev som går ut till alla våra sommarabonnenter med information om sophämtning, latrinhämtning, slamtömning m.m.... läs mer »

Stanna vid en pusshållplats

Årets "happening" är en liten överraskning utan stora kostnader som är tänkt att roa besökare och boende på Gotland. Varje sommar hittar Region Gotland på något som har som har koppling till delar inom gata- och parkavdelnings ansvarsområde.... läs mer »

Skyltning och vatteninformation för besökare

Även våra besökare måste informeras om den rådande vattensituationen på Gotland. I fastlandshamnarna har skyltar satts upp, precis som vid utkörningen från hamnområdet i Visby.... läs mer »

Ny webbenkät om Klintehamn

Dialog Klintehamn 2030 har startat. Vad är Klintehamns identitet och vilka kvaliteter finns idag? Vilka är utmaningarna och möjligheterna för utveckling fram till 2030? Dialog om Klintehamn har dragit igång och nu finns det en webbenkät om Klintehamn som du kan fylla i.
... läs mer »

Gotland föredöme inom cirkulär ekonomi

Gotland är en av fyra kommuner som får stå som goda exempel på cirkulär ekonomi - det vill säga god resurshushållning.... läs mer »

Hur vill du ha det i Klintehamn 2030?

Vi söker dig som vill berätta om Klintehamn och förmedla dina visioner och tankar om Klintehamns framtid. Den 12 och 13 juni arrangerar vi workshops. Välkommen!... läs mer »

Beslut om Visby vattenskydd i regeringen

Regeringen upphävde den 11 maj 2017 länsstyrelsens beslut om att undanröja regionfullmäktiges beslut. Detta innebär att Regionfullmäktiges beslut om Visby vattenskyddsområde och föreskrifter står fast.... läs mer »

Peter pratar vatten med barn på Humlegårdsskolan

Barn ger fantastiska och smarta tips på svåra vattenfrågor.
"Använd sugrör när du dricker", "Spara vatten - drick mjölk", "Man kan leka att man badar", "Visste du att vatten är dinosauriekiss..."... läs mer »

Ny besökstid för Klart Vatten

Klart Vatten kommer från och med 1 juni flytta sin besökstid på torsdagar till 13:00-15:00 istället för tidigare tid 10:00-12:00.

Besökstiderna är nu:

Tisdagar 10:00-12:00

Torsdagar 13:00-15:00

Ni är välkomna in med era frågor som rör enskilda avlopp.

Hälsningar, Klart Vatten

... läs mer »