text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Bygga, bo och miljö 

Påminnelse om att förbättra ditt avlopp

Klart Vatten har nyligen gjort ett utskick till 427 fastigheter. Utskicket är en påminnelse om att utföra sina avloppsanläggningar och skicka in utförandeintyg. Detta utskick har riktats till fastigheter med tillstånd att gräva om sitt avlopp där det gått cirka 3 år sedan första informationsutskicket från Klart Vatten.  Berörda socknar är följande: Othem, Lärbro, Tingstäde, Stånga, Lye, Lojsta, Linde, Levide, Gerum, Fardhem, Etelhem, Garde, Hejde, Mästerby, Väte.

Har du utfört din anläggning ber vi dig skicka in utförandeintyg till oss på Klart Vatten.

... läs mer »

Så eldar du säkert i Valborg

På söndag är det Valborgsmässoafton. Den som ska arrangera en valborgsmässoeld har ansvaret för säkerheten kring bålet och att förebygga, hindra eller begränsa så att elden inte sprider sig. Här ger vi dig tips och råd.... läs mer »

Beslut om bräckvattenverket i Kvarnåkershamn

Tekniska nämnden har vid mötet den 26 april beslutat om samarbetsavtal med Nybergs Entreprenad gällande byggnation av ett bräckvattenverket i Kvarnåkershamn.... läs mer »

Panta och ta en kopp kaffe på ÅVC Visby

Från och med lördag den 29 april finns storpantarautomaten Pantamera Express på återvinningscentralen i Visby. I den kan du tömma hela säckar med burkar och PET-flaskor i ett fack. På ett par minuter tar automaten emot 100 förpackningar. Man kan välja på tre utbetalningssätt; en betalcheck som man kan handla för i mataffären, skänka panten till välgörenhet eller insättning på ett bankkonto.... läs mer »

Fler kluriga spara vatten-tips!

Trots det myckna regnandet, så är nivåerna i stora grundvattenmagasin på Gotland ännu låga. Så här kommer fler spara vatten-tips!... läs mer »

Försäljningen av villatomterna på A7 avslutad

Det blev tre nya köpare och sammanlagt cirka en miljon kronor högre försäljningspris när de åtta villatomterna på A7-området lades ut till försäljning igen.... läs mer »

Gammelgarn, Lummelunda och Östergarn

I början av april gjorde Klart Vatten ett utskick till cirka 130 fastigheter i Gammelgarn, Lummelunda och Östergarn. Detta eftersom det nu gått två år sedan dessa socknar fick det första informationsutskicket från Klart Vatten. Vi uppmanar därför de fastighetsägare som inte hört av sig till oss att göra det. Vi vill att ni senast den 24 april 2017 kommer in med en ansökan om förbättringsåtgärd eller annan relevant information gällande avloppsanläggningen på er fastighet.

... läs mer »

Bevattningsförbud från 15 april

Bevattningsförbud gäller på Gotland, förutom i Fårösund och på Östergarnslandet, från 15 april.... läs mer »

Gör en vattenfilm - vinn fina priser!

Är du mellan 10 och 19 år och gillar att filma? Gör då en "vattenfilm" så kan du vara med i regionens nya tävling och vinna fina priser!... läs mer »

Vattenshower och Spara vatten-info på Fenomenalen under påskveckan

Till alla vattenintresserade barn och föräldrar! Under påsklovet den 10 till 13 april kan ni besöka Fenomenalen i Visby för att upptäcka mer om vattnets magi.... läs mer »

Tips: Skaffa regnvattentunna

Här får du fler vattenspartips av barnen, bland annat om regnvattentunna.... läs mer »

Nya Sävehuset har invigts

Gymnasieskolans Sävehus i Visby har invigts i dag med pompa och ståt och många uppträdanden i den nyrenoverade aulan.... läs mer »

Nu kan du söka bygglov via e-tjänst

Under onsdagen aktiverades möjligheten att söka bygglov via e-tjänst och redan har de första ansökningarna kommit in! Det här är början på en större satsning så att allt mer kommer att finnas som e-tjänst.... läs mer »

Tekniska nämnden diskuterade vattenfrågan på världsvattendagen

Tekniska nämnden hade möte den 22 mars - världsvattendagen. Passande nog talade man mycket om vattenfrågan, och en mängd olika projekt som Region Gotland har på gång inom området dricksvatten.... läs mer »

Jordbrukare kan nu få gratis slam från certifierat reningsverk

Under det senaste halvåret har ett intensivt arbete pågått med att få Visby reningsverk miljöcertifierat enligt Revaq.... läs mer »

60 regnvattentunnor till skolor

Regionen tar i dag på Världsvattendagen ytterligare steg i att spara vatten. Regionen har nämligen köpt in ett 60-tal regnvattentunnor som ska placeras ut vid förskolor etc.
- Även vi inom regionen ska föregå med gott exempel och spara vatten när nu alla medborgare är så duktiga på det, säger Susanne Sjöqvist på Region Gotland.... läs mer »

Risk för gräsbränder – var försiktig när du eldar

Nu är det många som vill elda gammalt gräs, buskar och ris. Tänk på att det är torrt i skog och mark och därför risk för gräsbränder. Här får du tips på hur du eldar säkert.... läs mer »