text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Bygga, bo och miljö 

60 regnvattentunnor till skolor

Regionen tar i dag på Världsvattendagen ytterligare steg i att spara vatten. Regionen har nämligen köpt in ett 60-tal regnvattentunnor som ska placeras ut vid förskolor etc.
- Även vi inom regionen ska föregå med gott exempel och spara vatten när nu alla medborgare är så duktiga på det, säger Susanne Sjöqvist på Region Gotland.... läs mer »

Risk för gräsbränder – var försiktig när du eldar

Nu är det många som vill elda gammalt gräs, buskar och ris. Tänk på att det är torrt i skog och mark och därför risk för gräsbränder. Här får du tips på hur du eldar säkert.... läs mer »

Informationsmöte 22 mars om Klintehamns avloppsreningsverk

Välkommen onsdagen den 22 mars klockan 18:30-20:00 till ett offentligt informationsmöte i Klintehamn angående om- och tillbyggnaden av Klintehamns avloppsreningsverk.... läs mer »

Möjliga nya vattentäkter ska först provpumpas

De flygundersökningar efter grundvatten som SGU (Sveriges Geologiska Undersökningar) gjort på Region Gotlands uppdrag har gett några intressanta fynd på norra Gotland.
-Vi har dock inte provpumpat ännu så vi vet inte vilken kvalitet vattnet håller eller vilka kvantiteter vi i så fall kan pumpa ut, säger VA-chefen Susanne Bjergegaard Pettersson.... läs mer »

Premiär för ny Spara vatten-filmen

En ny fem minuter lång Spara vatten-film är framtagen av Region Gotland och hade i dag smygpremiär för cirka 200 barn från Alléskolan och Humlegårdsskolan. Flera av barnen som såg filmen deltar också i den.... läs mer »

Nu görs tomtförsäljningen om

Den tidigare avbrutna försäljningsprocessen av åtta villatomter i Visby börjar nu om från början, efter klartecken från regionstyrelsens arbetsutskott.... läs mer »

Barnen ger fler vattenspartips!

Här kommer en ny film med fler smarta vattenspartips.... läs mer »

Bevattningsförbud på delar av ön från 15 april

Dricksvattensituationen på Gotland är i år, precis som samma tid i fjol, allvarlig. Sveriges geologiska undersökningar, SGU, säger att de redan nu kan ”se att grundvattenläget inför sommaren kan bli besvärligt. Det är lika allvarligt som förra året”. Regionen vädjar även till alla med enskilda brunnar på Gotland att spara på vatten!... läs mer »

Filmpremiär!

Med tanke på vädret är det kanske svårt att tro att det fortfarande är dåligt med grundvatten på Gotland. Det mesta pekar dock tyvärr på att dricksvattensituationen blir minst lika besvärlig som i fjol.

Därför drar vi nu igång årets Spara vatten-kampanj. Se första filmen där barnen berättar och tipsar oss.... läs mer »

Fullmäktige vände om tomtförsäljning

Regionfullmäktige röstade emot regionstyrelsens förslag och beslutade att försäljningen av åtta villatomter i Visby ska göras om.... läs mer »

Tomtförsäljning genomförs

Regionstyrelsen föreslår att fullmäktige genomför försäljningen av åtta villatomter i Visby.... läs mer »

Tekniska nämnden har i dag haft möte och beslutat om mark/platshyrorna under Almedalsveckan

Nämnden ger även teknikförvaltningen i uppdrag att se till att en vatten- och avloppsstrategi tas fram för Gotland och då främst norra ön.... läs mer »

Var med och håll Gotland rent i vår!

Varje vår deltar Region Gotland i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.... läs mer »

Formella brister i ytterligare uppdrag

Region Gotlands egen granskning visar att det saknas uppdragsbekräftelse i samband med ytterligare fyra fastighetsförsäljningar. Ingenting tyder på att det påverkat hur uppdraget utförts.... läs mer »

Tomtförsäljning görs om

Efter att formaliafel uppdagats föreslår regionstyrelsens arbetsutskott att försäljningen av åtta villatomter i Visby ska göras om.... läs mer »

”Det kommer bli nya problem med vattnet”

Vattenförsörjningen kan bli bekymmersam även i år i stora delar av Sverige.... läs mer »

Delegation från Region Gotland jobbar i Kibaha med avfall och lokal demokrati

Region Gotlands kommunala partnerskap med Kibaha kommun i Tanzania fortsätter med ett framgångsrikt avfallsprojekt och politikermöten.

Under åren har regionen deltagit i vattenprojekt med teknikstöd och kunskapsuppbyggnad gällande vattenförsörjning och renovering av flera pumpstationer. Mellan 2014 och 2016 har ett treårigt kulturprojekt med skolor på Gotland och i Kibaha genomförts.... läs mer »