text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Region Gotland Bygga, bo och miljö 

Entreprenörsträff - Klart Vatten

Vi har äntligen glädjen att få bjuda in er entreprenörer till en entreprenörsträff med tema enskilda avlopp. Träffen kommer äga rum den 30 november 2017, klockan 09:00 i Ljusgården (ingång vid receptionen Visborg). Inbjudan och information har skickats ut via mail 2017-10-17. Sprid gärna information till era kollegor som kan tänkas vara intresserade av att medverka ifall någon inte fått inbjudan. För mer information om tider och vad som kommer diskuteras kontakta oss på Klart Vatten. Sista dag för anmälan är den 23 november.

Telefonanknytning: 0498-269590

Mailadress: klartvatten@Gotland.se

Varmt välkomna!

... läs mer »

Destination Gotland bunkrar färskvatten på fastlandet

Region Gotland har bett några av öns storkonsumenter av vatten att berätta hur de bidrar till att spara vatten. Vi har tidigare presenterar GotlandsHem och Foodmark, och nu är det dags för Destination Gotland att presentera sig.... läs mer »

Nytt utskick till Bro, Fole, Hellvi, Rute och Stenkumla!

Information till fastighetsägare i följande socknar: Bro, Fole, Hellvi, Rute och Stenkumla. Sammanlagt cirka 820 fastigheter i dessa socknar kommer få det första informationsutskicket från Klart Vatten under vecka 41. Mer information om varför just er fastighet får ett utskick står i de papper ni får hemskickat.

Klart Vatten har uppdaterat sitt arbetssätt i år och utöver ovanstående utskick, kommer även ett 70-tal fastigheter att få information och en checklista utskickat till sig. Detta gäller fastigheter med avloppsanläggningar som börjar bli gamla men som fortfarande kan fungera som de ska enligt de tillstånd som finns på fastigheten. Några krav kommer inte att ställas på dessa fastigheter i dagsläget, men vi vill att dom som får denna information, går igenom checklistan noga och kontaktar oss för rådgivning om brister på avloppsanläggning noteras efter genomgång.

Dyker det upp frågor och funderingar kring utskicket, huruvida ert avlopp uppfyller dagens krav på rening eller hur ni ska gå tillväga för att få ett godkänt avlopp, hör av er till oss så hjälper vi er.

För de fastigheter som inte kontaktar oss eller skickar in ansökan o förbättringsåtgärder på sin befintliga avloppsanläggning, kommer tillsynsbesök på fastigheten att ske under 2019.

... läs mer »

Foodmark tar hand om allt produktionsvatten i eget reningsverk

Region Gotland har bett några av öns storkonsumenter av vatten att berätta hur de bidrar till att spara vatten. Först ut var GotlandsHem, och nu är det dags för Foodmark att presentera sig.... läs mer »

Storkonsumenter berättar hur de sparar vatten

Region Gotland har bett några av öns storkonsumenter av vatten att berätta hur de bidrar till att spara vatten. Först ut är GotlandsHem.... läs mer »

Bevattningsförbudet på Gotland hävs den 1 oktober

Från och med söndagen den 1 oktober hävs bevattningsförbudet över hela ön. Dricksvattensituationen på ön är ännu allvarlig, varför bevattningsförbud troligen kommer att återinföras under våren nästa år.... läs mer »

Ny bättre placering av Kvarnåkerhamns bräckvattenverk

Ett 50-tal personer kom till informationsmötet den 21 september angående Kvarnåkershamns nya bräckvattenverk som ska byggas.... läs mer »

Hör tekniska nämndens ordförande om Hemse simhall och andra ärenden

Vid tekniska nämndens möte idag den 20 september diskuterades bland annat Hemse simhall och dess status, Nordkalks täkt vid Klinthagen samt en slutredovisning av den lyckade byggnationen av vattenverket i Fårösund.... läs mer »

Påminnelse 12-månader

Påminnelse att åtgärda din enskilda avloppsanläggning... läs mer »

Vattensituationen under kontroll men fortsatt anslutningsstopp ett måste!

Efter en sommar med många besökare på ön kan Region Gotland konstatera att det är fortsatt förhållandevis lägre vattenförbrukning i regionens ledningsnät. Faktiskt detsamma under juli månad i år som juli 2016, då det var en 20-procentig minskning gentemot juli 2015.... läs mer »

1 000 gotländska skolungdomar upptäcker världsarvsstaden Visby

Region Gotland, Gotlands Museum och Länsstyrelsen på Gotland genomför sin hittills största gemensamma satsning på att bygga engagemang kring världsarvet Hansestaden Visby hos de unga. Alla gotländska skolor erbjuds en gratis guidning i världsarvsstaden.... läs mer »

Arbete med VA-ledningar i Visby Österbyväg idag onsdag

Idag, onsdagen den 9 september, arbetar vi med underhåll av vatten- och avloppsledningar i området runt Österbyväg i Visby. Det kommer vara störningar i vattenförsörjningen.... läs mer »

81 fastigheter i Roma kyrkby får vatten och avlopp

Nu kommer 81 fastigheter i och kring Roma Kyrkby få möjlighet att koppla in sig till Region Gotlands vatten- och avloppsnät.... läs mer »

Arbete med vattenläcka i Visby idag måndag

Idag, måndagen den 4 september, söker och lagar vi en vattenläcka i områden runt Endreväg i Visby.... läs mer »

Ratta Grönt på Kneippbyn

På lördag den 19 augusti finns Ratta Grönt på Kneippbyns familjedag mellan klockan 11.00 och 17.00.... läs mer »

EnergiExpo 2017

På lördag den 19 augusti är det EnergiExpo vid Gangvide farm i När. Energidagen börjar klockan 10.00.... läs mer »

Energilyftet i Visby - utbildning för dig inom byggbranschen

Snart ska alla nya byggnader vara betydligt mer energieffektiva än idag – utbildningen Energilyftet är till för dig som arbetar med framtidens byggnader.... läs mer »