text bild karta   info, a-ö

Sveriges Domstolar

North East West South

Nyheter och pressmeddelanden 

Nytt inlägg på domarbloggen kommenterar SVT-serie

I andra delen av vår bloggserie om SVT:s program "Domstolen" kommer våra egna reflektioner efter gårdagens program.... läs mer »

Dom Ej dispens från krav på 5 års hemvist för medborgarskap pga illegal vistelse och agerande vid asylprocessen

... läs mer »

Remissvar: En gränsöverskridande mediepolitik (SOU 2016:80)

... läs mer »

Förvaltningsrätten i Stockholm söker sommarnotarier

Läs annonsen här.... läs mer »

Bankgiro - nytt sätt att betala ansökningsavgift vid tingsrätt

Betaltjänsten på www.domstol.se och tingsrätternas webbplatser utökas inom kort med ytterligare ett betalsätt. Det blir då möjligt att betala både med betalkort och till bankgiro.... läs mer »

Tingsrätten kommenterar SVT-serie på domarbloggen

Nu finns ett nytt inlägg publicerat på domarbloggen.... läs mer »

Viktig information om din löneutbetalning (för nämndemän)

Sveriges Domstolar byter bank för löneutbetalning. Du kommer från och med maj 2017 få din lön via Swedbank.... läs mer »

Prövningstillstånd meddelat i mål om rätt att ta del av allmän handling

Fråga om en myndighet är skyldig att lämna ut uppgifter i en s.k. e-postlogg som avslöjar vem som lämnat in ett meddelande avsett endast för offentliggörande i periodisk skrift som ges ut av myndigheten. (Mål nr 6569-16, Kammarrätten i Göteborgs mål nr 4844-16).... läs mer »

Pensionsmyndighetens beslut att avregistrera Allras fonder får inte överklagas

Förvaltningsrätten har beslutat att Pensionsmyndighetens beslut att avregistrera Allras fyra fonder inte får överklagas av Allra. Allras överklagande och yrkande om inhibition har därför avvisats.... läs mer »

Hovrätten håller ny huvudförhandling i målet om rånmordet i Kalamark

Sedan Högsta domstolen beviljat en livstidsdömd 54-årig man resning i frågan om han är skyldig till mord och grovt rån i Kalamark 2004, har åklagaren idag uppgett att han motsätter sig att mannen frikänns från brotten. Därför blir det en ny huvudförhandling i hovrätten.... läs mer »

Migrationsöverdomstolen prövar skyddsbehovet för ensamt barn från Afghanistan

... läs mer »

Domarbloggen kommenterar SVT:s program ”Domstolen-friad eller fälld”

Under fyra veckor kommer vi, via domarbloggen, att kommentera SVT:s program ”Domstolen-friad eller fälld. Programmet kommer att sändas på tisdagar kl 21.00 i SVT1 med start den 21 mars.... läs mer »

Örebro tingsrätt avslår ansökan om omvandling av livstidsstraff

Örebro tingsrätt har idag avslagit Kjell-Åke Johanssons ansökan om att omvandla hans straff på livstids fängelse för bland annat mord till ett tidsbestämt fängelsestraff.... läs mer »

Fyra personer häktade i mål om assistansbedrägeri

Tingsrätten har idag hållit häktnings- och kvarstadsförhandlingar avseende misstankar om grovt bedrägeri i samband med s.k. assistansverksamhet. Brotten ska ha varit riktade mot Försäkringskassan.... läs mer »

Svenskt idrottsbolag beskattas för erhållet bidrag till VM-arrangemang

Förvaltningsrätten har funnit att ett aktiebolag som är ägt av ett svenskt nationellt idrottsförbund ska beskattas för bidrag som det motsvarande internationella idrottsförbundet lämnat i anslutning till att världsmästerskap genomfördes i Sverige 2011... läs mer »

Misstänkt mord i Bottnaryd november 2016

Åklagaren har väckt åtal i det mål där en 43-årig man sitter häktad misstänkt för mord på sin fru den 22 november 2016 i Bottnaryd, Jönköpings kommun.... läs mer »

Häktningsförhandlingar om grovt bedrägeri mot Försäkringskassan avseende assistansersättning

Vid tingsrätten pågår ett mål om grovt bedrägeri mot Försäkringskassan. Flera personer är misstänkta för att ha lurat Försäkringskassan att de hade rätt till ersättning trots att de inte hade det. Försäkringskassan har betalt ut den ersättning som de misstänkta begärt. Enligt åklagaren är det 10 miljoner kr som har betalats ut felaktigt.... läs mer »