text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Svenska Dagbladet - Nyheter 

London väntade sig ett dåd – ändå är chocken kraftig

SvD I LONDON. Ansiktet är förvridet av gråt. Tygpåsen hänger över axeln men den unga kvinnan tycks inget märka. En poliskvinna i gul väst omfamnar henne. Varligt. Hjärtligt.

... läs mer »

Polisen: Attacken kopplas till islamistisk extremism

Sammanlagt fem personer har dött efter attacken i London, säger polisen på en presskonferens. Gärningsmannen är troligtvis identifierad, men polisen vill inte lämna några närmare detaljer.

... läs mer »

Oro i London efter attacken

Det finns en oro bland turister och invånare i London för nya dåd i huvudstaden efter attacken nära Storbritanniens parlament.

... läs mer »

Toppolitiker till SvD: ”Jag smet ut genom en bakdörr”

Storbritanniens förre biträdande premiärminister John Prescott kommenterar dådet i London för SvD.

– Jag är inte förvånad men polisen verkar ha agerat snabbt.

... läs mer »

Vittne: Föraren sicksackade för att träffa

Gärningsmannen som dödade och skadade flera utanför det brittiska parlamentet i London sicksackade enligt ett vittne för att träffa sina offer.

... läs mer »

Tillerson: Det får inte skapas ett nytt IS på nätet

På onsdagen träffade utrikesminister Margot Wallström sin nya amerikanska motsvarighet för första gången. USA stod värd för mötet med den globala koalitionen för att besegra IS. I sitt öppningstal sa Rex Tillerson att IS ska utplånas, men att koalitionen inte ska syssla med rekonstruktion.

... läs mer »

Parlamentariker försökte rädda döende polis

Den konservative politikern Tobias Ellwood hamnade mitt i attacken. Nu sprids bilden av hur han försöker rädda livet på den knivhuggne polisen utanför parlamentet.

... läs mer »

Theresa May: En sjuk terrorattack

Ingen olycka – utan en sjuk terrorattack. Så beskriver premiärminister Theresa May blodbadet i London, där en man mejade ner ett stort antal människor med bil och därefter knivhögg en polis.

Attentatet krävde tre liv utöver den misstänkte angriparens.

... läs mer »

Polisen var beredd – men terrorn är svår att stoppa

Polisen och säkerhetsexperterna hade varnat för att det kunde hända när som helst. Ett år efter terrordåden i Bryssel utsattes Westminster i hjärtat av den brittiska huvudstaden för det Londonpolisen länge befarat. På onsdagskvällen beskrevs dåden som en terrorattack.

... läs mer »

En död och två svårt skadade i knivbråk

En ung man har dött vid ett stort knivbråk i Borås. Två personer vårdas för allvarliga knivskador.

... läs mer »

”Vårt civila försvar är nästan helt avvecklat”

Om statsminister Stefan Löfvén skulle få frågan om vårt lands beredskap i dag för de nya hoten vi står inför skulle han tvingas svara: Vår beredskap är inte god! Det skriver flera debattörer som efterlyser beslut som leder till att Sverige på nytt får ett modernt totalförsvar.

... läs mer »

Expert om gängvåldet: ”Polisarbetet räcker inte”

Den amerikanske kriminologen David Kennedy är i Malmö för att tala om metoder som kan stoppa gängskjutningar.

– Det gäller att komma nära dem och tala om vilken skada de gör alla närstående – inklusive sig själva, säger David Kennedy till SvD.

... läs mer »

Genialt tankeväckande i kopiornas tid

Rósa Ómarsdóttir och Inga Huld Hákonardóttir är kloner i ”The valley”, ett genialt enkelt och ändå komplext verk om den suddiga gränsen mellan människa och maskin, skriver Anna Ångström.

... läs mer »

ABBA-Björns byggsatsning – inviger egen Slottsholme

ABBA-Björn gör nya framryckningar som affärsman. På onsdagen invigs Björn Ulvaeus storsatsning i hemstaden Västervik. Samtidigt avslöjas nya planer på Mamma Mia i London.

... läs mer »

Detta vet vi om attacken i London

London skakades under onsdagen av en attack utanför parlamentet i Westminster – som polisen beskriver som ett terrordåd. Detta vet vi om händelsen hittills:

... läs mer »