text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Expressen - Debatt 

Låt föräldrarna bestämma över föräldraledigheten

Svenskars vardag och välfärd ska inte bli en kompromiss mellan olika politiska grupperingar i Europaparlamentet. Det ska vi bestämma över helt själva, skriver Gunnar Hökmark.

... läs mer »

Vi måste stärka skyddsnätet runt våra barn

Det offentliga ska inte ta över föräldrarnas roll, däremot ska det offentliga erbjuda stöd och hjälp i föräldrarnas viktiga uppgift, skriver Ebba Busch Thor (KD).

... läs mer »

Oroande att just SAS nekar anställda att bära slöja

Att hindra dessa kvinnor från att fullt ut delta på arbetsmarknaden försvårar integrationen och bidrar till utanförskap för människor som kan och vill bidra till samhället, skriver Jakop Dalunde (MP).

... läs mer »

Dålig uppfostran är ingen grund för adhd-diagnos

Jag ser positivt på en öppen debatt om adhd, men den måste i så fall präglas av saklighet och fakta, inte myter och grundlösa påståenden, skriver David Skansholm.

... läs mer »

Dina bortförklaringar är skamliga, Eliasson

Vi tvingas lägga allt större resurser på väktare för att få våra verksamheter i utsatta områden att fungera. Hur möter polisledningen detta? Jo, genom att avisera nedskärningar i mångmiljonklassen, skriver Henrik Thunes (M).

... läs mer »

Språkpoliseri pekar finger neråt

Att låtsas inte förstå ordet mellis eller att dra växlar på en egen etymologi till bebis, blir bara fånigt när orden varit etablerade hela ens vuxna liv, skriver Erik Mats.

... läs mer »

Vården måste reda upp det kaos den själv skapat

Vård av en sjuk är inte bara medicin, utan också konsten att se att det är en människa och inte ett avhumaniserat organ som ligger i sjukhussängen, skriver Hans-Inge Persson.

... läs mer »

Har Sverige röstat in Saudiarabien i FN:s kvinnokommission?

Det minsta de saudiska kvinnorna borde kunna begära är att världens fria demokratier står på deras sida i kampen mot det religiösa förtrycket, skriver Gulan Avci (L). 

... läs mer »

Hur kan man så ogenerat prisa Macron?

Om vi nu hoppas på att Macron vinner i Frankrikes presidentval hoppas vi på något som vi faktiskt inte riktigt vet vad det är, skriver Lisa Gummesson. 

... läs mer »

Avbryt genast det svenska språkets förfall

Det tycks vara en dygd för många individer att stympa och förkorta olika ord. Dessutom älskar de att föra in engelska ord när det är helt onödigt och inte tillför det svenska språket någonting, skriver Björn Ranelid.

... läs mer »

Tveksamt att betala dyrt för ”mirakeltillskott”

Gigantisk fördel för entreprenörer som inte bekymrar sig över saker som vetenskaplig kunskap, evidens eller moraliska dilemman, skriver Hanna Brus.

... läs mer »

De döda grisarna var inget undantagsfall - alla gör så här

Många vill tro att det de ser på bilden är ett undantagsfall och att det ser bättre ut på andra gårdar. Men sanningen är att alla gör så här, skriver Jessica Thiel.

... läs mer »

Adhd är inte en enda sjukdom

Den stora majoriteten av adhd-fall beror på en mängd olika orsaker, men det innebär inte att de inte kräver någon behandling, skriver psykologiprofessor Jerome Kagan.

... läs mer »

Det är du som uppmuntrar stressandet

Att vara stressad kan under en väldigt kort tid kan vara en superkraft, men snart blir det ett enormt hinder, skriver Sara Haraldsson.

... läs mer »

Fem saker svenska politiker bör lära av Emmanuel Macron

Ett stor välorganiserat parti är inte längre en förutsättning för att nå politiska framgångar. Man kan snabbt bygga en politisk rörelse utanför partipolitiken, skriver Alexander Crawford.

... läs mer »

Det är inte rasistiskt att ställa krav

Tyvärr finns det många som verkar tro att hela jordens befolkning innerst inne är som svenskar. Att det bara behövs en liten knuff så löser sig integrationen av sig själv. Så är det inte, skriver Dan Korn. 

... läs mer »

Religionsfrihet måste råda i skolan

Gränsen mellan skolan och religionen kan göras tydligare, skriver Can Savran (C), med flera centerpartister.

... läs mer »