text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Expressen - Debatt 

Kampen för min bror tar aldrig slut

Det lagen säger är att min bror, som har en funktionsnedsättning, ska få för att leva ett gott liv, så likt alla andras som möjligt. Men det är bara ord på papper, skriver Helena Hedman Skoglund.

... läs mer »

SD:s neddragningar motsvarar 20000 färre undersköterskor

Hur anser SD att är 30 miljarder i neddragningar är att satsa på sjukvården, skriver folkhälso- och sjukvårdminister Gabriel Wikström (S).

... läs mer »

Miljöpartiets nya fiende är svenskar som reser till Thailand

För MP handlar det om att det måste blir dyrare för svenskar att åka utomlands på semester, skriver Anders Åkesson (C).

... läs mer »

Sluta bestraffa kvinnor som skaffat sig utbildning

Det är inte höginkomsttagare som får betala högre skatt utan det är en genomsnittlig specialistsjuksköterska, lärare eller veterinär som får betala, skriver Gulan Avci (L). 

... läs mer »

Identitetspolitik gör Vänsterpartiet enögt

Dinamarca vägrar tyvärr problematisera att anställda bär religiösa, politiska och filosofiska symboler, skriver Jenny Sonesson.

... läs mer »

Utvecklingen inom polisen är allvarlig och farlig

Jag tror att riktningen med fler civilanställda med ökade befogenheter inom polisen kommer att leda till att någon skadas allvarligt eller dör, skriver polisen Carina Bäck.

... läs mer »

Är Wikström mer bekymrad över folkets sexvanor än sjukvårdens akuta läge?

Regeringens brist på handlingskraft har lett till att Sverige i nuläget har Europas längsta vårdköer, skriver Jimmie Åkesson (SD).

... läs mer »

Skandal att hjältarna i vården måste köpa dyra arbetskläder

Deras minimala löner ska alltså användas till att köpa kläder så att de överhuvudtaget får jobba, skriver Emelie Jonstad.

... läs mer »

Det är dags att vi börjar prata om ståpissarna som sölar ned

Ända sedan jag var ett litet barn har jag torkat andra människors kiss på tåg, flyg, restauranger och till och med arbetsplatser, skriver Sally Henriksson.

... läs mer »

Vi skulle aldrig dela lika på föräldraledigheten

Är jag ett offer för patriarkala maktstrukturer? Eller körde jag över min stackars kuvade make eftersom jag ville dricka barnvagnslatte? Nej. Min man och jag satte oss ned. Pratade. Tillsammans, skriver Frida Park. 

... läs mer »

Jihadism reduceras till vantolkningar av islam

Syftet med att kalla jihadister för terrorresenär är att säga att de bara är terrorister utan någon koppling till islam, skriver Devin Rexvid. 

... läs mer »

Sverige är mer än Stockholm, Löfven

Om ett skott faller i Malmö men Stockholm inte hör det - har någon då dött? skriver Niels Paarup-Petersen (C).

... läs mer »

Vi ska kunna klä oss med religiösa attribut på arbetsplatsen

Jag kallar mig själv agnostiker, men som lagstiftare, feminist, socialist och med tro om det öppna samhället står jag upp för människors rätt att visa sin tro, också där vi spenderar stor del av vår tid om dagarna, skriver Rossana Dinamarca (V). 

... läs mer »

Barnmorskor mot abort har kidnappat ämnet

Vi som vårdpersonal har ett stort ansvar att förvalta den kunskap vi har och det ska göras med stor respekt för patientens bästa – inte på ett sätt där våra patienters öde beror på vårdpersonalens egen moraliska eller politiska kompass, skriver barnmorskan Pinar Dal.

... läs mer »

Experter har bättre koll än vaccinationsskeptiska föräldrar

Två program på Sveriges Radio har fått den föga smickrande utmärkelsen “Årets förvillare” av föreningen Vetenskap och Folkbildning, för bristfälliga inslag kring vacciner, skriver CJ Åkerberg.

... läs mer »

Att flyga billigt till Thailand är ingen mänsklig rättighet

Vid en snabb sökning är det i nuläget enkelt att hitta Thailandsresor för 3 000 kronor tur och retur. Det är inte en mänsklig rättighet att flyga så långt till ett så lågt pris, skriver Rasmus Ling och Karin Svensson Smith (MP). 

... läs mer »

Vi borde ha mer hjärndöd skärmtid

Efter skola och jobb borde vi sätta oss med barnen och ha Ipadtid några timmar, skriver Charlotta Lindgren.

... läs mer »