text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Daniel Örevik: Det här slår allt

Vid öspelen Island Games slog längdhopparen Daniel Örevik i sitt sista hopp till med 7,26. Förutom nytt personligt rekord innebar hoppet också guld.... läs mer »

Femhundra lyktstolpar tas bort på landet

Regionen fullföljer den inledda nedmonteringen av gatljus på enskilda vägar trots ett budgetanslag på 15 miljoner till renovering av anläggningarna.... läs mer »

Gotlandsbolagets dotterbolag i konkurs

Skärgårdsbolaget, där Gotlandsbolaget är majoritetsägare, har i dag försatts i konkurs av Stockholms tingsrätt.... läs mer »

Caymanöarnas toppsprinter satsar på rekord

En av toppidrottarna i årets Island Games är Caymanöarnas sprinter Kemar Hyman, med ett personligt rekord på 100 meter med 9,95.... läs mer »

Island Games direkt

Jacob Wesley och Jakob Larsson leder sändningen, när P4 Gotland sänder från Island Games, där 23 öar tävlar i 14 olika idrotter.... läs mer »

SMHI vädervarnar för stora regnmängder

Det finns risk för att Gotland kan drabbas av mycket regn under torsdagen och SMHI har därför gått ut med vädervarning.... läs mer »

Michael Nyqvist fick Sundström att sluta som skådis

Länsteaterchefen Thomas Sundström befann sig i ett läge där han tvivlade på sin skådespelarkarriär. Då såg han en pjäs med Michael Nyqvist och bestämde sig för att sluta som skådespelare och börja regissera istället.... läs mer »

Misstänkt läcka var pool som fylldes med dricksvatten

Vattenverket trodde det uppstått en stor läcka. Men anledningen till att reservoaren tömdes var en annan: en stor pool som fylldes, trots förbud.... läs mer »

Maria Björkman (S): Jag lämnar all politik

Socialdemokraten Maria Björkman lämnar sitt uppdrag som ordförande i socialnämnden och ledamot i regionstyrelsen.... läs mer »

Sankta Helenas resa till Gotland tog två veckor

Chansen att ta medaljer och tävla var värd den två veckors långa resan från Sankta Helena till Gotland och Island Games.... läs mer »

Tragedi och komedi i Shakespeares En vintersaga

Romateaterns uppsättning av William Shakespeares "En Vintersaga" i Roma klosterruin, får lovord av Shakespearekännarna Calle Pauli och Eva Millberg.... läs mer »

Beslut i dag om släckning av vägbelysning

Det blir en släckning av vägbelysningen på Gotlands enskilda vägar, väntas regionens tekniska nämnd bestämma idag.... läs mer »

Gotlands herrar utslagna ur fotbollen

Gotlands fotbollsherrar är utslagna ur Island Games efter att ha förlorat mot Grönland, som vann med 1-0.... läs mer »

Erik Larssons lyckliga segervrål

Med tre stycken kast som var bättre än hans femton år gamla personliga rekord vann Erik Larsson öspelsguld i diskus med resultatet 48,07.... läs mer »

Mountainbike intog gravarna vid Visby ringmur

Så här såg det ut när damerna tävlade i mountainbike i Östergravar på tisdagen. Soligt och gott om publik som passade på att titta på cyklisterna.... läs mer »

Stridsgrupp Gotland visade upp sig i Visby

På tisdagen kom den första gruppen militärer i stridsgrupp Gotland till ön. Innan de körde till Tofta skjutfält körde de en runda i Visby.... läs mer »

Gotländsk häst drabbad av kvarka

En häst på Gotland insjuknade strax före midsommar i den smittsamma sjukdomen kvarka. Sjukdomen är ovanlig på Gotland.... läs mer »