text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Nu ska Adelsgatan bli populär igen

Adelsgatan i centrala Visby är inte lika attraktivt längre som det varit. Ökad konkurrens och minskad handel gör att det är färre som besöker gatan, men nu ska populariteten öka.... läs mer »

Tre obehöriga läkare på Gotland

Region Gotland vet inte om de läkare som jobbar i vården har behörighet att göra det. Kontrollen av deras läkarlegitimation har nämligen missats, och nu har tre obehöriga läkare upptäckts.... läs mer »

Gotland har många hemvändare

En av dom är Anna Barås som flyttat tillbaka till hemsocknen Sanda efter många år på fastlandet.... läs mer »

Anna ville hem till Sanda

Anna Barås lämnade Gotland direkt efter studenten men har valt att flytta hem till Sanda med sin familj.... läs mer »

Nya området blir grönt och högt

Grönområden och höghus, eller i alla fall upp till åtta våningar. Så lyder beskrivningen av det nya bostadsområdet som Gotlandshem ska bygga i Visby, efter att de kokat ned förslagen från de boende i närheten.... läs mer »

Jimmy Ahlén spelade live

Jimmy Ahlén tog med sina musikaliska kompisar och hyllade musikskatten som Ted och Kenneth Gärdestad skapat. Missade du spelningen kan du lyssna på den i efterhand nu.... läs mer »

Cementa byter bränsle tillfälligt efter branden

Branden som upptäcktes under fredagsmorgonen på Cementa är under kontroll. Det var ett filter i ett biobränslelager som brann och som en konsekvens måste nu fabriken använda fossilt bränsle under en period.... läs mer »

Värdelöst blir värdefullt när ratade råvaror säljs till fastlandet

Ramslök och enbuskar – det är två exempel på gotländska råvaror som länge betraktats som värdelösa, men som numera säljs till fastlandet och blir till exklusiva produkter.... läs mer »

Premiärdags för Hjärnpunka

Inför Länsteatern på Gotlands premiär av musikalen Hjärnpunka träffade vi ett gäng praktiserande skådespelare, som har fått slipa på sin gotländska och fundera över varför man mobbar.... läs mer »

Stadsarkitekten: Gråbo har många fina kvaliteter

Områden som Gråbo är ofta välplanerade och har många kvaliteter som gör dem till goda boendemiljöer. Stadsarkitekten Christian Hegardt tycker att områdets status är oförtjänt lågt.... läs mer »

Polisen tycker inte Gråbo sticker ut

Många menar att det finns en orättvist och felaktigt negativ bild av Gråbo. Men när polisen arbetar, utifrån sin lokala problembild, är Gråbo inget område som sticker ut.... läs mer »

"Lyssna på våra ord, vi måste rädda våran jord"

Både elever och lärare samlades i Solbergaskolans aula för att få reda på vem som skulle bli årets barnrättshjälte.... läs mer »

Norrlands kyla ger Gotland höga elpriser

Elen är relativt dyr just nu. Det märks om inte annat på elräkningen när den kommer.... läs mer »

Rätt dialekt hamnar på vita duken

Nu finns chansen att få en statistroll i Bergman Island. Filmen spelas in på Fårö och handlar om ett par som åker dit för att få Bergmansk inspiration, och för rätt autencitet krävs gotländska statister.... läs mer »

Samverkan skapar trygghet och trivsel

I Sigtuna har det kommunala bostadsbolaget jobbat intensivt med en stadsutvecklingsmodell som kallas BID, där alla goda krafter samlats för att göra områden med dåligt rykte mer attraktiva.... läs mer »

Allt fler väljer Gråboskolan

Från att ha blivit bortvalda får nu Gråboskolan allt fler nya elever, enligt rektorn. Skolans femteklassare tror att områdets rykte går att förändra.... läs mer »

Nej till nazistisk organisation i Almedalen

Även polisen säger nu nej till att låta nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen hyra mark av regionen under Almedalsveckan.... läs mer »