text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Fördubblade avgifter för Gotlandstrafiken

Vid årsskiftet mer än fördubblas de farledsavgifter som Destination Gotland betalar till Sjöfartsverket.... läs mer »

Sara Steen målskytt när Sverige tog VM-guld

Endre IF:s Sara Steen gjorde 2-1-målet och passade till ytterligare ett, när Sverige på lördagen blev världsmästare i innebandy, efter en riktig rysare.... läs mer »

Fartyg läckte olja i Kappelshamnsviken

Kustbevakningen avbryter sökandet efter ytterligare olja som kan ha läckt från ett fiskefartyg i Kappelshamnsviken.... läs mer »

Julkalendern Marvinter del 10: Monstergäddan

Hugo och Lumina möter den fruktansvärda väktaren av Havets Ljus – en Jättegädda som fångar dem på ett isflak på havet.... läs mer »

Avsändaren bakom bajsbrevet fortsatt mysterium

Det blir inte klarlagt vem som skickade avföring i ett brev till centerpolitikern Jonas Niklasson förra hösten.... läs mer »

Julkalendern Marvinter del 9: Skuggan under isen

Barnen har fått veta att för att stoppa Maran och väcka farmor måste de tända de fyra Eviga Ljusen. De åker till havet för att hitta Havets Ljus. Men när de kommer dit råkar de väcka ljusets väktare, en skugga som bor under isen…... läs mer »

Förlängningsvinst för Visby Roma

Visby Roma tog emot Hudiksvall i ett toppmöte i serien. Ställningen var 2-2 efter tre perioder och i förlängningen avgjorde hemmalagets Fredrik Sandberg med sitt 3-2-mål.... läs mer »

Nora Davidsson får Musik-Pelles stipendium

Kulturskolan delade på fredagkvällen ut Musik-Pelles stipendium som i år går till Nora Davidsson.... läs mer »

Miljö och hälsa: Troligen dammbindning som är orsak till problem

Mattias Edsbagge från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen menar att det är sannolikt att det är regionens dammbindning som orsakat problemen i fastighetsägaren Mikael Bladhs brunn.... läs mer »

Barnens motorhjältar

Micke Melander, Carina och Christer Eskelin är medlemmar i motorföreningen DACA, Drivers Against Child Abuse, på Gotland. På måndag tar de emot pris i kategorin Årets medmänniska i Aftonbladets och Tv4s gala.... läs mer »

Visbystudenter prisade för uppsats om kontorsutformning

Studenterna Lee Henriksson och Tina Malmros från Campus Gotland/Uppsala universitet har vunnit 25 000 kronor i studenttävlingen Stora FM-priset.... läs mer »

Tekniska förvaltningen bemöter kritiken

Region Gotlands tekniske direktör Patric Ramberg tillbakavisar anklagelsen att deras dammbindning ska ha förstört vattnet för fastighetsägaren Mikael Bladh i Rute.... läs mer »

Är du en grinig gubbe?

Vad är en grinig gubbe och vad kan man göra åt det? Skådespelaren Pierre Tafvelin har en föreställning där man sätter fingret på vad som skapar grinighet.... läs mer »

Sjöräddningshelikoptern flyttas från Gotland

Sjöfartsverket har flyttat räddningshelikoptern från Visby till Ronneby. Det här innebär att helikopterbasen i Visby inte längre har nån bemanning. Något som Gotlands tidningar var först att rapportera om.... läs mer »

De protesterar mot utvisningar

Lördag den 9 december hålls på Gotland manifestationen Stoppa Utvisningarna!. Manifestationer äger rum över hela landet under denna helg för att protestera mot tvångsutvisningar.... läs mer »

Försvaret rustar inför att bli eget regemente

Inför bildandet av Gotlands regemente letar nu Försvarsmakten efter nya lokaler och folk att anställa.... läs mer »

Lee Gotvik spelade live

Veckans livespelning i P4 Gotland var Lee Gotvik. I hennes band spelade Johan Nilsson, Johan Carlgren och Jakob Larsson.... läs mer »