text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Jesper Skalberg Karlsson (M) ställer sin plats till förfogande

Efter att moderaternas länsordförande Jesper Skalberg Karlsson gick ut och sa att moderaterna på Gotland vill att Anna Kinberg Batra ska avgå har han fått intern kritik.... läs mer »

Rätt hastighet på vägarna

Denna veckan satsar polisen extra mycket på att trafikanter längs med vägarna skall hålla rätt hastighet.... läs mer »

Moderaterna på Gotland kräver Batras avgång

Även moderaterna på Gotland ställer sig bakom att partiledaren Anna Kinberg Batra ska avgå. Länsordförande Jesper Skalberg Karlsson anser att läget för partiet är allvarligt och det då är rimligt att ifrågasätta ledarskapet.... läs mer »

Nya lekplatsen i Almedalen måste lagas

Den kostade en och en halv miljon och invigdes för ett drygt år sedan. Men det är redan stora hål i konstgräsmattan på lekplatsen i Almedalen.... läs mer »

Arbetsplatsolycka anmäld i trösktider

En arbetsplatsolycka har anmälts till Arbetsmiljöverket. Olyckan inträffade på Lantmännen i Klintehamn.... läs mer »

Storsudret ska bli självförsörjande på vatten

Projekt för 16 miljoner ska hålla vattnet kvar på land. Om det så bara går att rädda en procent av nederbörden så är situationen räddad, enligt Patric Ramberg.... läs mer »

Etzner Jakobsson hyllar hästen efter ännu en EM-medalj

Louise Etzner Jakobsson fortsätter att övertyga i ridsport-EM i Göteborg. I dag kom hon på en andraplats i paradressyrens kür.... läs mer »

Ovanligt gripande skedde i Gotlands tingsrätt

Två män i 20-årsåldern greps av polisen under pågående rättegång i Gotlands tingsrätt. Männen misstänks för att ha ljugit och ändrat sina vittnesmål.... läs mer »

Gotlandsmoderaterna: Vi är i en prekär situation

Moderatledaren Anna Kinberg Batra har fått kritik från de egna leden och flera moderater kräver hennes avgång. Gotlandsmoderaternas ombudsman Patrik Thored kommenterar misstroendet.... läs mer »

Försäljningen av Burgsviks hamn snart i mål

Efter flera års diskussioner om framtiden för Burgsviks hamn diskuterar nu säljaren, Region Gotland, prislapp med tänkta köparen Burgsvikens utveckling AB, där Jan Larsson är en av de drivande.... läs mer »

Landets stadsträdgårdsmästare kongressar i Visby

 130 stadsträdgårdsmästare från hela landet samlas i Visby, för en tre dagar lång kongress. Stadsträdgårdmästaren Pernilla Johansson tar emot sina kollegor.... läs mer »

Nordkalk börjar bryta sten i Turkiet

Nordkalk på norra Gotland expanderar nu till Turkiet. Eva Feldt på Nordkalk förklarar satsningen med att företaget länge velat utvidga marknaden.... läs mer »

Amanda söker lyckan i Idol

Amanda Martis har hållit på med musik hela livet och drömmer om en musikkarriär. Ett första steg har hon lyckats med genom att gå vidare till slutaudition i Idol.... läs mer »

Brist på ingenjörer kan sinka VA-utbyggnad

Svårigheterna att rekrytera tekniker och ingenjörer kan påverka de stora utbyggnadsprojekt som ska förse gotlänningarna med vatten.... läs mer »

Pilgrimsvandring i åska och regn på Fårö

Under dramatiska skyar, ackompanjerade av åskmuller och regn pilgrimsvandrar en grupp människor på Fårö.... läs mer »

Så skyddar du ditt hem från åska

Thomas Söderlund från Länsförsäkringar berättar hur du kan skydda ditt hem från åsknedslag.... läs mer »

Hör GEAB:s vd om varför Gotland blev strömlöst

Hela Gotland drabbades vid lunchtid av ett strömavbrott, troligen på grund av åskan. Foletrakten var sist att få tillbaka strömen.... läs mer »