text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Journalisten - Nyheter 

Mats Johansson

avled hastigt på midsommardagen i en ålder av 66 år.... läs mer »

EFJs ordförande: "Stark känsla av solidaritet"

Rättegången i Turkiet mot tidningen Cumhuriyet och sjutton av deras medarbetare fortsätter i dag och väntas avslutas på fredag. Mogens Blicher Bjerregård, ordförande i Europeiska journalistfederationen, EFJ, hoppas att de alla släpps fria.      ... läs mer »

Hanif Hosseini

blir ny tf redaktionschef på Eurosport och Discovery Networks Sweden.... läs mer »

OS lockade till jobbyte

Hanif Hosseini blir ny tf redaktionschef på Eurosport och Discovery Networks Sweden. ”Det känns fantastiskt. Discovery är rätt plats att vara på nu” säger han.  ... läs mer »

Välkända BBC-kvinnor kräver rättvis lön

44 kvinnliga journalister på BBC uppmanar i ett öppet brev företaget att "agera nu" för att minska lönegappet mellan män och kvinnor.  ... läs mer »

Åtalade förnekar anklagelserna

De åtalade i rättegången mot tidningen Cumhuriyet nekar till anklagelserna. " Samtliga anklagelser är osanna mot mig" sa kolumnisten/författaren Kadri Gursel under rättegången.   Dilek Dündar var en av de många som var på plats under rättegången. Foto: Yolculuk gazetesi    ... läs mer »

Demonstrationer när journalister stod inför rätta

Idag inleddes rättegången mot elva av Cumhuriyets medarbetare. Rättegången möttes av hundratals demonstranter. 57 advokater försvarar Cumhuriyet just nu i rättssalen. UPPDATERAD... läs mer »

Twitter stänger allt fler konton

Twitter stänger allt fler konton och agerar mot dem som beter sig illa. Det hävdar Twitters produktionschef Ed Ho, enligt sajten Recode.... läs mer »

Journalister inför rätta i Turkiet

På måndag inleds rättegångarna mot 17 journalister  på den turkiska tidningen Cumhuriyet. De är anklagade för att ha hjälpt en beväpnad terroristorganisation. Rättegången kritiseras hårt av bland annat Internationella journalistfederationen, IFJ.... läs mer »

CPJ misstänker mörkläggning

I dag torsdag är det ett år sedan den i Ukraina journalisten Pavel Sheremet dödades av en bilbomb i Kiev. Den internationella journalistorganisation CPJ anklagar de ukrainska myndigheterna för att mörka sanningen om mordet.... läs mer »

Norrlandsjournalister får miljonbidrag

Barents Press Sverige, som är aktiva i Västerbotten och Norrbotten, får 1,2 miljoner kronor av Utrikesdepartementet. Pengarna ska användas i projekt för att stärka de civila kontakterna med Ryssland och de övriga Barentsländerna.... läs mer »

SVT åtalsanmäls för drönarflygning

Länstyrelsen i Dalarna har åtalsanmält SVT för att de under inspelningen av programmet "Det stora fa°gela¨ventyret" har flugit drönare på låg höjd i Fulufjällets nationalpark.... läs mer »

De lät cigarettföretaget betala reportageresan

Den danska tidningen Politiken är i blåsväder sedan de åkte till Schweiz för att göra reportage om framtidens tobaksprodukter, och hur tobaksbolagen vill bli mer transparanta mot medierna. Den som betalade resan var Philip Morris International som bland annat äger märket Marlboro. Politiken slår ifrån sig och menar att artikeln är "kritisk, saklig och balanserad".... läs mer »

Mobilen gör det lättare att intervjua folk

Att använda mobilen i jobbet hjälper reportrar att komma närmare intervjupersonerna. Det visar en ny studie från Reuters Institute. ... läs mer »

”Vi kan vara ett komplement till mediers insatser”

Brottsofferjouren (BOJ) vill dra sitt strå till stacken och samverka mot hat och hot mot journalister och samhällsdebattörer. Till sin hjälp har de ett tillskott på 800 000 kronor.... läs mer »

Storförlust för Mittmedia

Köpet av Promedia-koncernen märks i Mittmedia ABs bokslut när bolaget gör en förlust på 34 miljoner kronor.... läs mer »

AT är överens med fodringsägarna

Det är nu i princip klart att rekonstruktionen kan avslutas på Alingsås Tidning (AT). I måndags beslutade tingsrätten att fastställa ackordet.... läs mer »