text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Journalisten - Nyheter 

Norran går in i Sveriges Lokalnyheter

I samarbetet Sveriges Lokalnyheter ingår redan företag som Hall Media, Mittmedia och VK Media. Nu ansluter sig Norran i Skellefteå.... läs mer »

”Man får ta chanserna som kommer i livet”

Han har arbetat som allt från reporter till journalistklubbens ordförande på Aftonbladet. De senaste fyra åren har Fredrik Lindén haft tjänsten som informationschef vid Schibsted Sverige. Nu slutar han – för att i stället kombinera sina tre stora intressen på en ny arbetsplats.... läs mer »

Simon Moser

tilldelas Barncancerfondens journalistpris för bästa reportage om barncancer.... läs mer »

FB-algoritmer gör att Vox media bantar 50 tjänster

Facebooks förändring av sina algoritmer är huvudanledningen till att Vox Media skär ned med 50 tjänster.... läs mer »

Fredrik Lindén

blir kommunikationschef på Statens historiska museer.... läs mer »

Frida Bratt

blir reporter och krönikör på Expressens ekonomiavdelning Dina pengar.... läs mer »

Han föreslås bli ny ordförande i Sveriges Radio

Förvaltningsstiftelsen har beslutat föreslå Lennart Käll till ny ordförande i Sveriges Radio. Han är för närvarande VD för statliga Svenska Spel.... läs mer »

”Ingen kan tvinga någon att ringa en tidigare kund”

Mittmedia har inga planer på att tvinga någon journalist att ringa upp kunder som har avsagt sig sina digitala prenumerationer. Men att förstå sina kunder är en viktig pusselbit för journalisterna menar Carl-Johan Bergman, redaktionell chef vid Mittmedia.... läs mer »

Anders Svensson

blir ny digital kommunikatör i Simrishamns kommun.... läs mer »

Journalisternas nya uppdrag: Ring en läsare som avslutat sin digitala prenumeration

Alla journalister inom Mittmedia har fått i uppgift att ringa upp läsare som har avslutat sina digitala prenumerationer och redovisa varför till företaget.... läs mer »

Lönestriden i Mittmedia avgjord

Fyrahundra kronor vardera vardera i lön till tio personer. Det blev resultatet av lönestriden i Mittmedia som nu är avslutad.... läs mer »

Nu kan du kommentera hos SvD igen

SvD återinför artikelkommenteringen på sajten. Men man behöver vara inloggad med sin användare. ... läs mer »

Facebook i Norden kommer att kräva verifiering av politiska annonsörer

Även i Sverige ska Facebook kräva att politiska annonsörer ska kunna verifiera sig själva innan de annonserar. UPPDATERAD... läs mer »

Fejknyhet om SVTs terrorrapportering anmäldes till Granskningsnämnden

SVTs rapportering om terrorattentatet på Drottninggatan i april förra året anmäldes till Granskningsnämnden av flera privatpersoner. Två av anmälarna hade gått på en fejknyhet som spreds om SVT.... läs mer »

Uppmärksammad dom i USA kan få mediehus att sluta länka till bilder

En domare i New York har beslutat att medier som exempelvis Vox, Breitbart och The Boston Globe som alla har bäddat in tweets på sina webbsidor har kränkt fotografens upphovsrätt. Domen kan nu tvinga mediehus världen över att sluta bildlänka direkt från sina webbsidor, menar experter.... läs mer »

Mia Lindqvist

blir ny innehållsansvarig på Schibsted Brand Studio.... läs mer »

SVT försvarar livesändningen från Akilov-rättegången

SVT tar till nya grepp för att bevaka rättegången mot Rahkmat Akilov och sänder live, med cirka 30 sekunders fördröjning, från rättssalen. Detta för att kunna ”tvätta bort” eventuella detaljer som exponerar fel detaljer eller låter Akilov sprida islamistisk propaganda. Samtidigt har allmänhetens pressombudsman (PO) kallat just direktsändningar av detta slaget för ”etiskt och journalistiskt tveksamt”.... läs mer »