text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Journalisten - Nyheter 

”Vi behöver samarbeta för att få upp arvodena”

Åsa Anesäter, nytillträdd verksamhetsledare på Svenska Fotografers Förbund, vill se ny lagstiftning och licensavtal för att öka tryggheten för frilansar. För att nå dit krävs bättre samarbeten med andra förbund och organisationer, anser hon.... läs mer »

Syrisk journalist mördad i sitt hem i Istanbul

Journalisten Hala Barakat, 22, och hennes mor, aktivisten Orouba Barakat, 60, har knivmördats i hemmet i östra Istanbul uppger flera medier.... läs mer »

Förundersökningen nedlagd mot polis som hotade ta reporters mobil

Nerikes Allehandas chefredaktör Anders Nilsson (bilden) kommer att begära överprövning.... läs mer »

Journalister frigivna i Burma efter armébeslut

Fem åtal mot journalister har lagts ned.... läs mer »

”Kanske var jag fåfäng”

Journalisten och Göteborgsprofilen Kai Martin, 60, lämnade GT i april 2014 efter 35 år i tjänst. Men det var inte så lätt som han hade trott att hitta ett nytt jobb. Tre år och 150 sökta jobb senare har dock en av landets mest erfarna nöjespennor hittat ett nytt hem hos Göteborg Direkt.... läs mer »

Giertta & Häger

Journalistenpodden tar ny form i avsnitt 29 och blir "Giertta & Häger", där chefredaktören Helena Giertta samtalar med Björn Häger om allt från nazister som demonstrerar till bråket inom FGJ.... läs mer »

Styrelseledamotens kritik mot FGJ-propositionen

Tvisten om arvoderad ordförande i Föreningen grävande journalister (FGJ) tar ännu en vändning. En styrelseledarmot riktar nu kritik för hur underlag skickats till styrelsen.... läs mer »

Budgeten: "Det skulle gjorts för många år sedan"

Såväl TU som Journalistförbundet välkomnar regeringens förslag om att avskaffa reklamskatten och viljan att få ned digitalmomsen till sex procent. Men de är kritiska till att presstödets framtid fortfarande känns för oklar.... läs mer »

SVT omfördelar 50 miljoner

För att bli snabbare i den digitala omställningen ska Sveriges Television lägga mer medel på utveckling av tjänster och utbud. Samtidigt sänks kostnaderna för ledningsenheterna med 50 miljoner kronor.... läs mer »

Peter Bjurbo

blir live-producent på SR Ekot.... läs mer »

Kulturministern tror på avtal om sänkt digitalmoms redan i år

    När kulturministern presenterade sin budget under en pressträff på onsdagsförmiddagen ville hon inte svara på frågor om ett nytt skattefinansierat system för Public service. En sänkt digitalmoms ska dock snart vara verklighet hoppas hon.... läs mer »

Spansk militär hotar att stänga medier i Barcelona

Den spanska paramilitära polisen Guardia Civil hotar att stänga flera medier i Katalonien om de inte upphör med ”propaganda” för folkomröstningen. ”Detta är en statskupp. Men vi är inte rädda”, säger Vicent Partal, en av grundarna till den katalonska nyhetssajten Vilaweb.... läs mer »

Zamanjournalisternas ”brott”: Egenannons med bebis

Rättegången mot 31 journalister på den nu nedlagda turkiska tidningen Zaman är igång. En kollega till dem berättar om de absurda detaljerna i åtalet.... läs mer »

Schibsted skiljer mellan köpsajter och medier

Mediekoncernen Schibsted organiserar om i sin bolagsstruktur. Medierna och köp- och säljsajterna skiljs åt.... läs mer »

Hon kan bli Årets förnyare

Frilansjournalisten Magda Gad kan bli Årets förnyare i Meg Awards som delas ut under Mediedagarna i Göteborg.... läs mer »

Kommunanställda i Härjedalen kan ha tystats

Justitieombudsmannen (JO) utreder nu om kommunanställda i Härjedalen förbjudits att prata med medier.... läs mer »