text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Journalisten - Nyheter 

"Jag sitter under ett hav av girlanger"

Åsa Erlandsson, redaktör på tidningen Svensk Polis, tog igår kväll hem Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare för reportageboken Det som aldrig fick ske.... läs mer »

Olsson Olsén efterfrågar information om källorna till Dokumentet 2.0

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén kräver tillgång till information om de anonyma medarbetarna i Dokumentet 2.0.... läs mer »

Oro på lärartidningar efter ny konsultrapport

Journalistklubben vid Lärarförbundet uttrycker oro och kritik efter en ny rapport från den kommunikationsbyrå som gör en översyn av förbundets kommunikation.... läs mer »

Värna medlemstidningarnas redaktionella självständighet

Sveriges fackförbund har en lång tradition av stort medlemsengagemang och levande intern demokrati och dialog, en tradition som byggt dem starka. De allra flesta fackförbund har insett att en medlemstidning med redaktionellt självständig ställning är ett viktigt verktyg just för att främja engagemang och ett demokratiskt samtal – och därmed också organisationens trovärdighet och genomslag i samhällsdebatten.... läs mer »

Skärpt straff för hot mot Aftonbladetjournalister

Hovrätten skärper straffet för den skådespelare som på Twitter hotat tre Aftonbladetjournalister.... läs mer »

Slappt argument att ”alla vet”

”Alla vet ju vem det är! Publicera namnet.”... läs mer »

De vann Stora journalistpriset

Åtta glada vinnare fick ta emot Stora journalistpriset under torsdagskvällen.... läs mer »

”Det är inte stoppat för oss”

Redaktörerna bakom Dokumentet 2.0 kommer att publicera om en vecka. ”Det är inte stoppat för oss”, säger Frida Söderlund.... läs mer »

Hård kritik mot TV4 i extern granskning

TV4 och produktionsbolaget Meter får kritik för både underlåtenhet att agera och för hur man hanterat uppgifter om sexuella trakasserier, i den oberoende utredning som en advokatbyrå genomfört.... läs mer »

Sofia Olsson Olsén stoppar Dokumentet 2.0

I morse skulle Dokumentet 2.0 där kvinnor på Aftonbladet berättar om övergrepp och sexuella trakasserier ha presenterats på en presskonferens. Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén har nu stoppat publiceringen. Enligt tidningsledningen var en publicering aldrig planerad. NY UPPDATERING... läs mer »

Ställer in nummer i protest mot stressamhället

Tidningen Caminos prenumeranter kommer i dag bara att få hem ett omslag. ... läs mer »

De omfattas av DOs granskning

Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och SVT. Sveriges största medieföretag finns alla med på listan över företag som ska granskas av Diskrimineringsombudsmannen.... läs mer »

Konkurrensverket inleder granskning av UR

Konkurrensverket har beslutat att starta ett tillsynsärende avseende Utbildningsradions inköp av konsulter.... läs mer »

”Spelet en viktig del av politiken”

I sociala medier är integration och lag och ordning de största ämnena i den politiska debatten. Men i traditionella medier dominerar spel och skandaler. ”Det politiska spelet är en så pass viktig del av politiken att det blir märkligt om man inte försöker granska det”, säger Ekots Fredrik Furtenbach.... läs mer »

Mellin: Pressetiken gäller inte längre

Debatten om pressetiken i spåren av Metoo fortsätter. Aftonbladets Lena Mellin menar att vi just nu bevittnar en erosion.... läs mer »

Utgivarna kritiska till utökat fotoförbud

Styrelsen för organisationen Utgivarna riktar kritik mot flera av förslagen i utredningen ”Stärkt ordning och säkerhet i domstol”.  ... läs mer »