text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Journalisten - Nyheter 

Sveriges medicin- och vetenskapsjournalister

 ... läs mer »

David Cheruiyot

Alla Rybina och Sara Torsner har tilldelats forskningsstipendier i journalistik av Journalistfonden för vidareutbildning.... läs mer »

De kan vinna priser under Fackförbundspressens dag

Lisa Berthelson, reporter på Handelsnytt, är en av dem som kan vinna priset för Bästa avslöjande på Fackförbundspressens dag.... läs mer »

Public service måste skärpa sig

Visst lever vi i intressanta tider. Inte minst medialt. Här har vi fått en ny nyhetssajt, 24Uppsala.... läs mer »

Fackorganisationer vill stoppa Murdoch

Europeiska Journalistfederationen kräver tillsammans med flera brittiska fackförbund och fackorganisationer att Rupert Murdochs köp av Sky News stoppas.... läs mer »

Driver de med oss?

Det kom ett brev. Det var ett sorgset mejl om en älskad tidning som förstörts. Där arbetsmiljön försämrats och arbetsglädjen försvunnit.... läs mer »

Turkiska journalister efterlysta för bildpublicering

Tre turkiska journalister är efterlysta för att ha publicerat denna tio år gamla bild föreställande poliser som hyllar journalisten Hrant Dinks mördare Ogün Samast.... läs mer »

AT söker förlängd rekonstruktion

Ägarbolaget till Alingsås Tidning samt de tre gratistidningarna Lerums Tidning, Partille Tidning och Härryda-Posten begär ytterligare en sista förlängning om tre månader av rekonstruktionen.... läs mer »

Fångad av en betalvägg

Häromdagen blev jag lurad. Av en dagstidning som jag trodde var seriös.... läs mer »

Mediechefer kräver stopp för public service

Sju mediechefer kräver nu att regeringen sätter gränser för public service utveckling av online-verksamheten. ”Det är ohållbart att public service-bolagen ska få konkurrera hur de vill”, skriver VDarna i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet.... läs mer »

Norska medier samarbetar mot fejknyheter

Norska public service-bolaget NRK inleder ett samarbete med Verdens Gang och Dagbladet för att motverka spridning av fejknyheter.... läs mer »