text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Experten: Tänk efter före och gör bättre aktieaffärer

101 tankar om aktier är precis vad boktiteln säger. 101 korta fristående avsnitt som kan hjälpa dig att göra bättre affärer på börsen.  Först den obligatoriska författarfrågan: Varför har du skrivit boken? Jag vill inspirera till klokare sparande och investeringar. Jag har läst 100-tals böcker de senaste 10 åren och samtidigt själv investerat på aktiemarknaden. […]... läs mer »

Marginell uppgång avslutade börsveckan

Storbolagsindexet OMXS30 steg 0,1 procent till nivån 1.667. Aktier för relativt höga 22,8 miljarder kronor omsattes på Stockholmsbörsen. Sedan årsskiftet är börsen upp 18 procent. Ericsson steg 1,9 procent sedan tyska DZ Bank höjt rekommendationen för aktien till köp. Telekombolaget plockades även in i Nordeas svenska modellportfölj. Astra Zeneca fortsatte sin fina utveckling i veckan […]... läs mer »

Höga förhoppningar på nya bolånesatsningen

"Finns gott om utrymme för fler aktörer"... läs mer »

Börsrally i Indien efter sänkt bolagsskatt

Index upp över 5 procent på fredagen... läs mer »

Hernhag: Tre bra svenska utdelare

Gammal ekonom: Hej Marcus! Vad tror du om Swedish Match framtid? Står just nu på lite minus! Har du några förslag på intressanta svenska aktier som kommer att ge utdelning framåt som är värda att satsa på?Marcus: Hej! Match tror jag långsiktigt på då de är mycket skickliga på att säkra med säkert återköpa aktier […]... läs mer »

Analytiker tvivlar på snabb återställning i Saudiarabien

Bristen på transparens i den saudiska statsapparaten har den senaste veckan blivit kännbar för oljemarknaden, då fokus riktats mot rådande lagernivåer efter lördagens attack som slog ut hälften av Saudiarabiens produktionskapacitet. Skeptiska handlare och analytiker sätter inte full tilltro till besked från statliga oljebolaget Saudi Aramco om att kapaciteten ska vara återställd i slutet av […]... läs mer »

Trading Direkt: Analys av olika index och sektorer

Dagens tekniska analys består av en djupgående långsiktig analys på världens olika index och sektorer såsom hälsovård, telekom och finans. Dessutom tar Tobbe Rosén en titt på kryptovalutor. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som bland annat diskuterar amerikanska REPO-likviditetsproblemet, hur allvarligt är det och vad betyder det i det långa loppet? Tobbe Roséns […]... läs mer »

Familjeekonomen: Seniorlån fälla för äldre

Men det finns både fördelar och nackdelar... läs mer »

Riksbankschef: Farligt för Sverige att röra sig bort från Fed och ECB

Han sade att det är lite farligt att Sverige röra sig i motsatt riktning från ECB och Fed. ”Den skepsis jag hade vid septembermötena är starkare i dag”, sade Jansson. Samtidigt sade han att det fortsatt är viss väg innan Riksbanken behöver skifta till en sänkningsbias och att huvudscenariot inte alls är en katastrof. Jansson […]... läs mer »

Nya regler för kortbetalning

Mobilt bank-id krävs för att betala på internet... läs mer »