text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Oscar Properties grundare säljer alla preferensaktier

Det innebär en rabatt på 2,4 procent jämfört med att Oscar Holdings preferensaktie stängde vid 186:50 kronor på onsdagen. Försäljningen har skett via bolaget Parkgate som är bolaget genom vilket Oscar Engelbert äger aktier i Oscar Properties. Oscar Engelberts innehav av stamaktier, via Parkgate, motsvarande drygt 40 procent av kapitalet i Oscar Properties, berörs dock […]... läs mer »

Positiv onsdag på börsen

Vid stängning hade storbolagsindex OMXS30 stigit med 0,3 procent till 1.631. Omsättningen uppgick till 15,1 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Bäst i OMXS30 gick råvarubolagen som steg på viss lättnad över utvecklingen i handelskriget mellan USA och Kina. Uppgångar sågs för Boliden som var upp med 4,0 procent. Även Lundin Mining hade vind i seglet och […]... läs mer »

Nu ska svenska sedlar tillverkas utomlands

Kontraktet gäller i tre år med en möjlig förlängning på upp till fyra år. De La Rue är en av världens största tillverkare av sedlar med många centralbanker som kunder, till exempel centralbankerna i Storbritannien och på Island. De svenska sedlarna kommer att tillverkas i Storbritannien. I våras sade Riksbanken upp kontraktet med den tidigare […]... läs mer »

Hemnet: Utbudet i Stockholm planar ut

”Förra året fortsatte utbudet att öka en bit in på hösten, nu ser vi i stället en hyfsat platt kurva den senaste tiden. Det speglar också ganska bra den övergripande bilden att vi ser tydliga tecken på en stabilisering på marknaden. Man ska dock ha med sig att det fortsatt är ett högt utbud ur […]... läs mer »

Börsbolagen med sämst försäljningsutveckling

Tio år utan säljframgångar... läs mer »

Affärsvärlden: Sälj byggaktien

Det framgår av en analys som lagts ut på tidningens hemsida. ”Sveriges storbyggare Peab försåg sig av en övergödd bostadskalv. Nu är kalven uppäten och magrare vinsttider än vad konsensus spår väntar”, skriver Analys+.  ... läs mer »

Kepler Cheuvreux: Överreaktion ger köpläge i Kinnevik

På tisdagen tappade Kinneviks aktie nästan 8 procent i spåren efter Zalandos vinstvarning. Kinnevik är storägare i den tyska e-handelsjätten. Men vinstvarningen berodde mest på tillfälliga effekter i samband med det ovanliga vädret och förväntas inte få någon större påverkan på längre sikt. Det menar Kepler Cheuvreux som anser att kursnedgången skapar ett bra köptillfälle. […]... läs mer »

Flera nya köprekar bland dagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Husqvarna till köp från öka. Riktkursen höjs till 90 från 75 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Husqvarna vinstvarnade för det tredje kvartalet på tisdagen. Aktien stängde 1,6 procent högre på 75,60 kr. Dagens lägsta avslut låg på 69,74 kr och aktien avancerade starkt efter lunchtid. SEB Equities sänker […]... läs mer »

Danske Banks vd avgår

Vinstvarnar efter miljarddonation mot penningtvätt... läs mer »

Rejäla lyft i Asien

Senare i september kommer Kina införa tullar på USA-varor för 60 miljarder dollar och USA har å sin sida hotat med tullar på i princip alla kinesiska varor. ”Det är ganska sannolikt att det förhandlas fram någon form av lösning relativt snart. Förnuftet kommer nog segra till slut eftersom bägge sidorna annars skjuter sig i […]... läs mer »