text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Rapportbolag åt olika håll på stilla börs

Stockholmsbörsen handlades oregelbundet vid lunchtid på tisdagen som har bjudit på delårsrapporter med blandade utfall. Billerud Korsnäs sjönk efter sin rapport medan kabelbolaget Com Hem handlades upp...... läs mer »

Kommentar: Maktkampen om Ericsson ökar risken i Investor

Stora aktieköp i Ericsson under det tredje kvartalet har gjort Investor till störste ägare i bolaget igen. Men därmed ökar också risken i Investor när stora delar av marknaden tror att det kommer bli värre för Ericsson innan det möjligtvis kan bli...... läs mer »

Här är tisdagens färska aktieanalyser

En lång rad färska analyser har publicerats under tisdagsmorgonen. Bland annat har Carnegie gjort en översyn av fastighetssektorn med flera ändrade rekommendationer som följd...... läs mer »

FI skjuter fram nya amorteringskravet

Finansinspektionen föreslår nu att de skärpta amorteringskraven i Sverige ska börja gälla från den 1 mars 2018. Tidigare har myndigheten pratat om att förslaget skulle börja gälla i början av 2018...... läs mer »

Goldman Sachs: 35 procents risk för ”bear market”

Sannolikheten för en större börsnedgång under de kommande tre månaderna är 35 procent, enligt Goldman Sachs...... läs mer »

Nordea stuvar om i modellportföljen - här är nya fyndaktien

Nordea ersätter verkstadsbolaget Trelleborg med fettbolaget AAK i sin svenska modellportfölj, medan bryggerikoncernen Carlsberg får ersätta samma bolag i bankens nordiska modellportfölj...... läs mer »

Kurskollaps i Seamless efter trista besked

Seamless, verksamt inom betalningsområdet, faller tungt efter att bolaget meddelat att man funderar på att avveckla SEQR inom konsumentdelen samt att man överväger en nyemission...... läs mer »

Investor fick miljardutdelning från Mölnlycke

Investors substanstrabatt ökade under det tredje kvartalet. Investmentbolaget fick också en miljardutdelning från Mölnlycke under kvartalet...... läs mer »

Com Hem bättre än väntat - höjer utdelningen

Com Hem redovisar ett resultat som var bättre än väntat. Bolaget vill också höja utdelningen till aktieägarna...... läs mer »

Billerud Korsnäs spår stark efterfrågan

Billerud Korsnäs redovisar ett rörelseresultat strax under förväntan. Men marginalen var något högre än prognoserna och förpackningstillverkaren ser stark efterfrågan och orderingång under innevarande kvartal...... läs mer »

"Fortsatta överbelastningsproblem för Volvo"

Volvo har fortsatt att lida av stora överbelastningsproblem i det tredje kvartalet. Problemen har varit klart större än vad bolaget förutsåg vid halvårsrapporten i juli. Det skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva och hänvisar till information...... läs mer »

"Trygga" fonder ger negativ avkastning

Korta räntefonder, eller penningmarknadsfonder, har alltid setts som en trygg hamn. Men i år ser det annorlunda ut då samtliga fonder i kategorin gett minusavkastning sedan årsskiftet. Joakim Bornold, Nordnets sparekomom, varnar för att risken med...... läs mer »

Uppgifter: Potentiell Fingerprintköpare drog sig ur

En potentiell budgivare på Fingerprint Cards, som ska ha velat förhandla med biometribolagets styrelse, har dragit sig tillbaka efter att ha hänvisats till den tidigare vd:n och huvudägaren Johan Carlström. Det skriver Bloomberg News, baserat på...... läs mer »

Fortsatt skattebefrielse för svenska tjänstepensioner i Portugal

Skattefriheten för svenska pensionärer som väljer att bosätta sig i Portugal ska upphöra. Det krävde finansminister Magdalena Andersson i våras. Men i den portugisiska statsbudgeten för 2018 finns inga spår av ett sådant beslut, vilket innebär att...... läs mer »

Kommentar: Därför har Carnegie fel om Bilia

Carnegies sänkning av rekommendationen i Bilia gjorde att aktien föll 7 procent samma dag i förra veckan. Men Privata Affärer menar att Bilia har stora möjligheter till en bra kursutveckling på 6-12 månader efter att ha backat som mest 25 procent...... läs mer »

Analytiker: Lika spännande som inför förra rapporten

Spänningen är stor inför Atlas Copcos rapport på onsdagen. Bolaget är först ut bland de stora verkstadsbolagen och kan sätta tonen för hela rapportperioden...... läs mer »

Nordea: Ericsson kan överraska positivt

Nordea anser att Ericsson är positionerat för att överraska positivt de kommande åren och höjer aktien till köp...... läs mer »