text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Börsen strax under nollstrecket

  ”I veckan kommer marknadens fokus riktas från makro till mikro när det är ett flertal bolag som redovisar sina årsbokslut. Sandvik som är först ut bland storbolagen har överraskat positivt på de flesta rader”, skrev IG Markets i sitt morgonbrev. Vid 9.30-tiden var OMXS30 ned 0,3 procent till nivån 1.496. Aktier för 1,5 miljarder […]... läs mer »

Här är måndagens aktieanalyser

Barclays tar upp bevakning av flera nordiska fastighetsaktier: Barclays tar upp bevakning av Fabege med rekommendationen övervikt. Riktkursen är 150 kr. Hufvudstaden ges rekommendationen undervikt och riktkursen 140 kr. Castellum får rekommendationen jämvikt och riktkursen 180 kr. Även norska Entra jämvikt-stämplas. JP Morgan sänker sin rekommendation för Castellum till neutral från övervikt. Riktkursen ligger kvar […]... läs mer »

DI: Hög värdering gör Vitrolifes aktie sårbar

Vitrolife, som säljer utrustning som används i IVF-behandlingar, har enligt analysen många kvaliteter. Tidningens analytiker lockas bland annat av den icke-cykliska verksamheten med en tillväxt på 5-10 procent. Det finns bara en hake – värderingen. ”Den här typen av framgångsrika bioteknikbolag med en stark ställning på marknaden brukar alltid ha hög värdering. Men ett p/e-tal […]... läs mer »

”IAG kommer inte att delta i budkrig om Norwegian”

Han noterade att aktiekursen har fallit och att det har ryktats om ett potentiellt budkrig om bolaget. ”Vi kommer inte delta i något budkrig om företaget. Vi är inte heller intresserade av en tredje terminal vid Dublins flygplats”, sade han. IAG ska fortsatt vara intresserade av Norwegian efter köpet av 4,6 procent i bolaget förra […]... läs mer »

Stora order till Sandvik

Sömlösa rör för över 1 miljard... läs mer »

Sandvik bättre än väntat –höjer utdelningen

Ett genomsnitt av 16 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett justerat rörelseresultat på 4.648 miljoner kr väntat. Resultat före skatt blev 4.034 miljoner kr i det fjärde kvartalet 2018. Ett resultat före skatt på 3.973 miljoner kr var väntat. De jämförelsestörande posterna var -530 miljoner kr, jämfört med analytikersnittet på -465 miljoner […]... läs mer »

Måttliga uppgångar i Asien

Måndagen bjöd på ett knippe kinesisk statistik, som bekräftade en inbromsning i ekonomin men inte bjöd på några direkt negativa överraskningar. Tokyobörsen var upp 0,3 procent och de kinesiska aktiemarknaderna med 0,4 procent. Tillväxttakten i Kinas BNP sjönk till 6,4 procent under fjärde kvartalet från 6,6 procent kvartalet innan. Även om det var i paritet […]... läs mer »

Tre heta köptips

Och några aktier du kan vara utan... läs mer »

Stenbeck: Därför lämnar jag Kinneviks styrelse

”Bolaget måste kunna stå på sina egna fötter på sin egen grund utan mig. Nu har Kinnevik en ledning med Georgi Ganev som vd och en ordförande i Amelia Fawcett som jag har enormt stort förtroende för och management har ett större mandat än någonsin och fattar investeringsbesluten, vilket gör att jag kan frigöra mig […]... läs mer »

EBM: Daytrayders manipulerar kurser

Misstankarna ska ha fötts efter ett antal anmälningar som kommit in till myndigheten som därefter börjat ”skönja ett nätverk”. Enligt uppgifterna gör medlemmarna i nätverket stora förtjänster genom att systematisk använda sig av det som brukar kallas layering. ”Vi har kommit underfund med, och har oerhört starka misstankar om, att det finns privatpersoner i form […]... läs mer »