text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Svagt nedåt på börsen

Stockholmsbörsen har sjunkit något på tisdagen i motsats till att Europabörserna snarare har stigit med draghjälp från att fordonstillverkare gynnas av att Kina sänker sina bilimporttullar. Ett par svenska storbanker noteras på plus medan Ericsson...... läs mer »

Cherrys vd anhållen för misstänkt insiderhandel

Cherry har informerats om att Ekobrottsmyndigheten, EMB, har inlett en förundersökning avseende misstänkt insiderbrott med anledning av aktiehandel av Cherrys vd Anders Holmgren...... läs mer »

Kommentar: Fyra stekheta styckningar

Under resten av börsåret 2018 kommer inte mindre än fyra större börsbolag att göra avknoppningar. Historiskt har detta visat sig lönsamt för aktieägarna – och det finns god anledning att tro på upprepningar framöver...... läs mer »

Ett köpråd från Affärsvärlden

Tidningen Affärsvärldens tjänst Analys+ rekommenderar köp av Gunnebo. Det framgår av en uppdatering på tidningens hemsida på tisdagsförmiddagen...... läs mer »

Här är tisdagens färska analyser

En höjd riktkurs för Elekta, och en sänkt för Clas Ohlson finns bland dagens rekommendationer från analyshusen...... läs mer »

H&M: Perssons köpraid fortsätter

H&M:s styrelseordförande och huvudägare Stefan Persson har via sitt bolag Ramsbury Invest den 17-21 maj köpt ytteerligare 3,2 miljoner B-aktier i modebolaget för sammanlagt drygt 460 miljoner kr...... läs mer »

"Missa inte att syna brf-föreningens skulder"

Många bostadsrättsköpare missar att syna bostadsrättsföreningens skulder. Det är djupt oroande eftersom skulden i föreningen väger tungt för hur månadsavgiften utvecklas när räntorna höjs, skriver bland andra Robert Boije, SBAB:s chefsekonom i en...... läs mer »

Analys: Bruttomarginalen mot tioårslägsta

Clas Ohlsons förändrade affärsidé att inkludera tjänster i hemmet, och den svaga onlinepositionen jämfört med konkurrenter som Amazon, ökar insatserna när bolaget under de kommande åren ska investera 1-2 procentenheter av sin rörelsemarginal i de...... läs mer »

Aktietorget blir Spotlight Stockmarket

Aktietorget som startade 1997 byter nu namn och blir Spotlight Stockmarket...... läs mer »

JM rekordsänker bopriser

Bostadsutvecklaren JM sänker lägenhetspriserna med upp till 29 procent i ett pågående projekt i Stockholm...... läs mer »

Negativ slagsida i Asien

De asiatiska börserna handlades överlag med negativ slagsida på tisdagen, trots uppgångar i Europa och New York föregående dag i spåren av tecken på en mildring av handelskonflikten mellan USA och Kina...... läs mer »

Högt oljepris pressar asiatiska tillväxtmarknader

Det höga oljepriset hotar att sänka det goda börssentimentet i Asien. Risken för ytterligare höjningar har redan drabbat de asiatiska marknaderna. I kombination med höjda amerikanska räntor flyr kapitalet tillväxtmarknadsländerna i Asien samtidigt...... läs mer »

Hemnet: Utbudet på bomarknaden ökar igen

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet har ökat de senaste veckorna och kombinationen av en fortsatt trög försäljning och många nya objekt gör att utbudet kan väntas fortsätta stiga i närtid. Det säger Hemnets talesperson...... läs mer »

Veteranpoolen ökade omsättningen med 70 procent

Bemannings- och tjänsteföretaget Veteranpoolen, som är noterat på Aktietorget och som tidigare knoppats av från Homemaid, ökade sin nettoomsättning med 69,3 procent till 54,2 miljoner kronor (32,0) under det första kvartalet 2018...... läs mer »

Kommentar: Nya indexrekord rycker närmare

Stockholmsbörsens stora index rycker nu närmare rekorden från januari i år och november i fjol. Helgens nyhet och framsteg i handelssamtalen mellan USA och Kina bidrar till ny optimism...... läs mer »

Allt färre sparar till pensionen trots att behovet ökar

Behovet att spara till sin egen person blir bara större i takt med att fler blir pensionärer. Trots det har vi blivit allt sämre att spara till den egna pensionen...... läs mer »

FI-kritik mot SHB:s kreditgivning

Den svenska finansinspektionen, FI, har i en skrivelse i april i år riktat kritik mot Handelsbankens sätt att sköta kreditgivningen i den brittiska verksamheten. Det skriver Dagens industri i måndagens tidning...... läs mer »