text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Stor återhämtning fram till stängningen

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på bara något lägre nivå efter en klart större nedgång tidigare under handelsdagen i spåren av bland annat oro kring den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina. Flera svenska verkstadsbolag gick...... läs mer »

Pareto står fast vid att Fingerprint kommenterat estimat

Pareto står fast vid sin version om att Fingerprint Cards tidigare i veckan ringde runt för att kommentera estimat, i kontrast till vad biometribolaget själva hävdar i ett pressmeddelande publicerat under handelsstoppet i tisdags...... läs mer »

Chefsstrategen: Grus i maskineriet

De senaste dagarna har präglats av en stigande oro för att ett handelskrig ska bryta ut och att börserna ska rasa. Men Nordeas chefstrateg Michael Livijn ser uppståndelsen mest som ”grus i maskineriet...... läs mer »

Kommuner får rätt att införa miljözoner

Regeringen ger kommuner möjlighet att införa tre olika miljözoner från den 1 januari 2020. Men det blir först sommaren 2022 som dieselbilar med euro 5-klassning stoppas...... läs mer »

Hernhag: Så gör jag i börsturbulensen

I fredagens aktiechatt avslöjade Marcus Hernhag hur han själv agerar i det aktuella börsläget. Han berättade också om vad han tror om börsens utveckling de närmaste månaderna...... läs mer »

Tillväxtmarknaderna som drabbas hårdast av räntehöjningar

Högre räntor står för dörren och det kan bli dyrt för ett antal tillväxtmarknadsländer. Värst är det för Indien som har en av Asiens mest sårbara ekonomier...... läs mer »

Så mycket väntas Bygghemmas aktie kosta

Priset i den nyemission som den nordiska e-handlaren Bygghemma genomför på vägen till Stockholmsbörsen har enligt uppgifter till Bloomberg News fastställts till 47:50 kronor, alltså i mitten av det preliminära intervallet på 45-50 kronor...... läs mer »

Så går det för dagens gröna börsdebutant

Green Landscapings aktie handlades nära teckningskursen på 21 kr när handeln inleddes på fredagen...... läs mer »

MTG delas upp i två bolag

Styrelsen i MTG föreslår att bolaget delas upp i två delar där Nordic Entertainment, som består av bolaget traditionella verksamhet inom tv, kommer att delas ut till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande...... läs mer »

Resultatet bättre än väntat - men försäljningen rasar

Kappahl redovisar ett resultat som var högre än väntat. Men klädbolagets försäljning sjönk och det var färre kunder i butikerna...... läs mer »

Facebook under press men aktieägarna sitter still i båten

På några få dygn förlorade Facebook uppskattningsvis 60 miljarder dollar i börsvärde. I Sverige bestämde sig Nordea för att ”sätta Facebook-investeringar i karantän” i bankens hållbara fonder. Men hur gör du med dina Facebook-aktier?...... läs mer »

EU slipper ståltullar

USA ger undantag till Europa, Australien, Sydkorea, Argentina och Brasilien från de stål- och aluminiumtullar som träder i kraft i morgon, fredag...... läs mer »

USA inför strafftullar på kinesiska varor

USA kommer att lägga tullar på 25 procent på kinesiska importvaror om minst 50 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande från US Trade Representative...... läs mer »

Storbanker håller fast vid högt minimicourtage

Swedbank och Handelsbanken har inga planer på att sänka minimicourtaget på 99 kr trots att SEB sänkt till 20 kr vid årsskiftet och Nordea ännu lägre sedan ett år tillbaka...... läs mer »

Trendbrott: Nu minskar nettoförmögenheten

De svenska hushållens nettoförmögenhet minskade med 76 miljarder kr, eller 0,5 procent, under fjärde kvartalet, till 14 060 miljarder kr. Det visar SEB:s Sparbarometer...... läs mer »

Så mycket kan bolåneräntorna pressas

En ny konkurrensituation har uppstått på bomarknaden. Nya snabbfotade kreditinstitut konkurrerar hårt med bankerna om bolönekunderna. En expertrapport slår nu fast att bolåneräntorna kan pressas med upp till 0,4 procentenheter...... läs mer »

Riksbankschef: Sverige kan höja räntan före ECB

Riksbanken kan höja räntan före ECB, säger vice riksbankschef Martin Flodén...... läs mer »