text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Blankarna kvar i Fingerprint

Storblankarna i Fingerprint Cards ligger överlag kvar i sina positioner efter tisdagens vinstvarning från bolaget. Undantaget är Cadian som har minskat sin blankningsposition något...... läs mer »

Börsen svagt ned efter Trump-oro

Stockholmsbörsen fortsatte likt andra Europabörser svagt ned på onsdagen med oro över tillväxt i USA under Donald Trump, men såg ut att hejda tisdagens markanta tapp...... läs mer »

Därför ska du teckna nya vårdbolaget

Räkna inte med något omedelbart kursrally. Men letar du ett vårdbolag till portföljen är Ambea definitivt något att teckna...... läs mer »

Allra får nobben igen

Skandalomsusade pensionsbolaget Allra fick inget gehör i tingsrätten för sin begäran att stoppa Pensionsmyndighetens säljorder utan att myndigheten ens skulle få komma till tals...... läs mer »

Analytikerna sänker Fingerprint efter vinstvarningen

Osäkerheten är stor kring Fingerprint Cards utsikter efter att bolaget vinstvarnat för andra gången på kort tid, menar analytikerna som slaktar sina estimat för de kommande åren samt drar ned sina rekommendationer och riktkurser...... läs mer »

Finansministern vill förhandla bort skattefrihet i Portugal

Skattefriheten för svenska pensionärer som väljer att bosätta sig i Portugal ska upphöra. Det har finansminister Magdalena Anderssons bestämt sig för. Hon vill tvinga Portugal till förhandlingar om skattefriheten i syfte att få den att upphöra...... läs mer »

Rekordmånga deklarerade första dagen

När Skatteverket i måndags öppnade den elektroniska deklarationen var fler än 554 000 personer inne och deklarerade. Det är nytt rekord, och cirka 300 000 fler än dem som deklarerade första dagen 2016...... läs mer »

Här är onsdagens nya aktieanalyser

I kölvattnet av Fingerprints vinstvarning har flera analyshus ändrat sina rekommendationer och riktkurser för biometriaktien. Men det finns också andra aktier som analytikerna justerat sin syn på...... läs mer »

Regeringen mildrar förslaget om 3:12-reglerna

Regeringen mildrar förslaget om förändringar av de så kallade 3:12-reglerna som styr beskattningen av fåmansföretag. De nya reglerna ska visserligen fortfarande innebära större skatteintäkter än tidigare, men mindre än vad utredningen föreslog...... läs mer »

Skistar ökar vinsten

Vinterturismbolaget redovisar både ett ökat resultat och en ökad omsättning under det viktiga andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret...... läs mer »

Fyra färska aktietips

Garo, East Cap Explorer, HMS Networks och Recipharm analyseras i det senaste numret av Affärsvärlden. Men långt ifrån alla av dessa är köpvärda menar tidningen...... läs mer »

Sparekonomerna: Många aktieägare ger upp Fingerprint

Tisdagens stora ras för Fingerprint efter en ny vinstvarning har fått många aktieägare att ge upp om bolagets framtid.  ...... läs mer »

Fingerprint: Carnegie sänker riktkursen kraftigt

Carnegie räknar efter tisdagsmorgonens "massiva vinstvarning" inte längre med försäljningstillväxt för Fingerprint Cards under 2017...... läs mer »

Kommentar: Blankarna tog hem spelet i Fingerprint

Vinstvarningen från Fingerprint inför årets första delårsrapport knäcker definitivt förtroendet för styrelse och ledning. De kraftigt ökande blankningarna under senare tid visar att fiaskot var känt utanför bolaget – och många mindre investerare...... läs mer »

Storblankare ökade kraftigt innan Fingerprints vinstvarning

Dagens vinstvarning från Fingerprint har fått aktiekursen att falla kraftigt. Det är goda nyheter för de blankare som nyligen ökat sina blankningspositioner i biometribolaget...... läs mer »

Fingerprints aktie kollapsar efter vinstvarning

Fingerprints aktie föll omkring 40 procent i den inledande handeln efter morgonens vinstvarning...... läs mer »

Stark utveckling på tillväxtmarknaderna

Den senaste tiden har tillväxtmarknader haft en stark utveckling. Flera experter ser nu ljust på framtiden men som vanligt finns det en del riskfaktorer...... läs mer »