text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Slutspurt räddade börsdagen

Stockholmsbörsen tyngdes av nedgångar på onsdagen men lyckades tack vare idog klättring under dagen avslutad nära nollstrecket. H&M tog täten inför rapporten på torsdagen, medan banksektorn hävdade sig väl...... läs mer »

Detta kommer analytikerna titta på i H&M:s rapport

Intresset och mediabevakningen kring H&M har eskalerat påtagligt de senaste månaderna i takt med att bolagets aktie letat sig ner till 200 kronor, en nivå som noterades senast 2011...... läs mer »

Hemberg: För sent att gå in i Apple

Antalet svenska aktieägare i teknikföretaget Apple har blivit 11 procent fler bara i år, men de kanske är väl sent inne i bolaget som tappar försäljningsmomentum...... läs mer »

Så många miljarder blir värdelösa till helgen

Det finns fortfarande drygt 8 miljarder kronor kvar i kontanter ute i samhället som till helgen blir ogiltiga som betalningsmedel. Det skriver Riksbanken i ett pressmeddelande...... läs mer »

Analytikerna splittrade om H&M:s aktie

Analytikerna spår visserligen att den tilltufsade modejättens resultat ökar något men åsikterna går isär när huruvida aktien är köpvärd eller inte...... läs mer »

Onsdagens färska köpråd

Flera köpråd finns med bland de aktierekommendationer som analyshusen publicerat på onsdagen...... läs mer »

Pensionssparandet där avgifterna kapats till hälften

Den som sparar till pensionen inom ramen för kollektivavtalat tjänstepension ITP kan glädja sig åt fondavgifter som är hälften så låga som på den öppna marknaden. Detta kan i sin tur ge hundratusentals kr mer i pension, enligt valcentralen...... läs mer »

Här är halvårets bästa och sämsta aktier

Med bara några dagar kvar av det första halvåret kan vi konstatera att Stockholmsbörsen stigit närmare 10 procent. Men som vanligt finns det aktier som gått betydligt bättre och sämre än så...... läs mer »

Två aktier du inte ska ha i portföljen

Veckans aktieråd från Affärsvärlden innehåller inte en enda köprekommendation. Däremot pekar tidningen ut två aktier som det är dags att sälja...... läs mer »

Googles rekordstora böteslapp: 23 miljarder kr

EU-kommissionen har utfärdat böter på hisnande 2,42 miljarder euro för Google. Orsaken är brott mot EU:s konkurrensregler...... läs mer »

Här är halvårets bästa och sämsta fonder

Ny teknik, Asien, Turkiet och Indien ligger i topp över de fonder som gått bäst under det första halvåret. Den som däremot satsade på råvarufonder eller Rysslandsfonder vid årsskiftet har all anledning att känna sig besviken.  ...... läs mer »

Danske Bank startar svenskt bolåneinstitut

Danske Bank får tillstånd att starta bolåneinstitut i Sverige. På sikt kommer detta att gynna svenska privatkunder och Danske Bank flyttar nu fram sina positioner på den svenska bolånemarknaden...... läs mer »

Scandi Standard köper irländsk kycklingproducent

Scandi Standard köper Manor Farm, den största kycklingproducenten och marknadsledaren i Irland...... läs mer »

SBAB: Dämpade boprisförväntningar i Stockholm

Mäklarnas långsiktiga prisförväntningar på bostadsmarknaden har dämpats i Stockholm men samtidigt stigit i Göteborg och Malmö...... läs mer »

SEB:s nya syn på välfärdsbolagen

SEB:s aktieanalytiker har tittat närmare på ett par välfärdsbolag och ändrat rekommendationerna för dessa...... läs mer »

Nya lagar och regler som införs vid halvårsskiftet

Högre skatt på el och elprylar och möjlighet att teckna en framtidsfullmakt. Det är några av de nya lagar och regler som införs vid halvårsskiftet...... läs mer »

Båtmotorbolaget kraftigt övertecknat

Cimco Marines emission inför listningen på Nasdaq First North blev enligt bolaget "kraftigt övertecknat". Det framgår av ett pressmeddelande...... läs mer »