text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Privata Affärer - Nyheter 

Stark fredag på börsen

Oljepriset såg länge ut att avsluta en generellt svag vecka med en rekyl, men terminerna tappade rejält under eftermiddagen. Den pressade svenska kronan stärktes märkbart utan några egentliga nyheter, upp 11 öre till 9:56 mot dollarn och upp 5 öre till 10:70 mot euron. Vid stängning hade storbolagsindexet OMXS30 gått upp med 0,7 procent till […]... läs mer »

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande. Vi ser också en […]... läs mer »

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Spararna ratar fonder med låga betyg... läs mer »

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen. Det är också det avdrag som ger upphov till det största skattefelet: 1,8 […]... läs mer »

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Gunnar: Hej Marcus! Kan du tipsa om någon aktie som fått mycket stryk i rekylen och som det därmed kanske är köpläge i?Marcus: Hej! Tillväxtaktierna Sobi och Bahnhof har tagit mycket stryk. Om bolagen bara levererar som de gjort historiskt är aktierna billiga och borde gå upp förr eller senare. Sen kan det bli kärvare […]... läs mer »

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  ... läs mer »

Mentice på väg mot First North

Medicinteknikbolaget värt över 1 miljard... läs mer »

Industrivärden ser potential i Volvo

Har köpt aktier för 822 miljoner... läs mer »

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till […]... läs mer »

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter […]... läs mer »